Θέλετε το 2014 να είστε πιο ευτυχισμένες από ποτέ; Τα 5 βήματα της ευτυχίας

Θέλετε το 2014 να είστε πιο ευτυχισμένες από ποτέ; Τα 5 βήματα της ευτυχίας

Η ευτυχία δεν ομορφαίνει απλά τη ζωή μας της δίνει μακροζωία

Το να βρούμε την ευτυχία δεν είναι εύκολο κ αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε καλά. Το σίγουρο είναι όμως πως δεν πρόκειται να έρθει από μόνη της αφού πρέπει πρώτα από όλα να καταλάβουμε εμείς οι ίδιοι πόσο σημαντική είναι για τη ζωή μας. Ακολουθείστε 5 βήματα που θα σας φέρουν πιο κοντά στη δική σας ευτυχία.

1. Οργανώστε την ευτυχία σας: Μια νέα έρευνα δείχνει ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ζουν περίπου 7-10 χρόνια περισσότερα από ότι οι δυστυχισμένοι. Δεδομένου ότι η ευτυχία δεν είναι μόνο για να ομορφύνει την ζωή μας αλλά και να την... επεκτείνει αρχίστε να την αναζητάτε οργανώνοντας σωστά τα θέλω και τα χρόνο σας. Κάντε λίστες με το τι σας ενοχλεί και τι σας αρέσει να κάνετε, συζητήστε με τους ανθρώπους σας και όλα θα πάνε καλύτερα.
2. Παθιαστείτε με κάτι: Βρείτε ένα χόμπι. Όλοι χρειαζόμαστε κάτι για να χαλαρώσει το μυαλό μας από τη καθημερινότητα. Αν κάνετε κάτι που σας εκφράζει τόσο πολύ σίγουρα θα σας κάνει ευτυχισμένους.
3. Πρέπει να νιώθετε μοναδικοί: Φροντίστε με κάθε τρόπο στη δουλειά ή στο σπίτι να νιώθετε μοναδικές γιατί αυτό θα σας δώσει μεγάλη ανάσα στη ζωή σας και σίγουρα θα την ομορφύνει πολύ.
4. Πείτε «ναι» στις αλλαγές: Αν ανήκετε σε αυτούς που είναι συντηρητικοί από τη φύση τους καιρός να αλλάξετε. Πείτε «ναι» και δοκιμάστε καινούργια πράγματα. Θα σας ανανεώσουν και μπορείτε να βρείτε κάτι που θα σας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους. Η ευτυχία δεν έρχεται στο πιάτο.
5. Αφήστε το «εγώ» στη άκρη. Μόλις καταλάβετε ότι δεν γυρίζουν όλα γύρω από εσάς και αρχίσετε να γίνεστε πιο εξωστρεφείς θα δείτε μεγάλη αλλαγή. Ρωτήστε πράγματα τους φίλους, ζητήστε τη γνώμη τους, πάρτε απαντήσεις που ίσως δεν περιμένατε. Έτσι θα καταλάβετε περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σας και θα έρθετε πιο κοντά στην ευτυχία.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τι έχει κάνει μια γυναίκα από τα 25 μέχρι τα 40!