Πώς να αλλάξεις τη χώρα σου κάνοντας επάγγελμα αυτό που αγαπάς

Πώς να αλλάξεις τη χώρα σου κάνοντας επάγγελμα αυτό που αγαπάς

Το Σάββατο 29 Μαρτίου, το World of Crafters θα σου δείξει τον τρόπο!

Όσο το ftiaxto.gr μεγαλώνει και επικοινωνούν μαζί μας περισσότεροι άνθρωποι, φίλοι του χειροποίητου, διαπιστώνουμε οτι υπάρχουν πολλοί crafters εκεί έξω που θέλουν και έχουν την ανάγκη να απασχολούνται επαγγελματικά με αυτό που αγαπούν να κάνουν: να φτιάχνουν χειροποίητα είδη και να τα πωλούν. Αλλά συνεχώς βρίσκουν μπροστά τους εμπόδια και τοίχους.

- Πώς μπορώ να πουλάω νόμιμα;
- Πρέπει να πληρώνω ΟΑΕE;
- Πρέπει να έχω κατάστημα;
- Και με τα έξοδα τι γίνεται;

Δυστυχώς, η Ελλάδα περνάει από μια φάση που ενώ, υπάρχουν πολλές ιδέες και άνθρωποι με όρεξη να τις υλοποιήσουν, το ίδιο το σύστημα δεν έχει προβλέψει και φυσικά δεν είναι έτοιμο για να υποστηρίξει, να βοηθήσει και να οργανώσει όλους αυτούς τους νέους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε χώρους που ούτε καν υπήρχαν πριν από μερικούς μήνες ή χρόνια.

Το ίδιο ισχύει και για το crafting, φυσικά.

Όλα αυτά είναι τόσο καινούργια που ίσως όμως είναι και για καλό! Όταν κάτι είναι ακόμη στα γεννοφάσκια του έχεις την δυνατότητα να το διαμορφώσεις σωστά από την αρχή. Να θέσεις τις σωστές βάσεις. Με την προϋπόθεση οτι υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς κράτους, φυσικά.

Και ένας τρόπος να το πετύχει μια ομάδα ανθρώπων αυτό, είναι να οργανωθεί σε ένα community με δυνατούς δεσμούς, κοινούς στόχους που να μιλούν την ίδια γλώσσα! Ίσως τότε έχουν την ελπίδα να ακουστούν και να αλλάξουν την υπάρχουσα κατάσταση.

Όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα ήταν το όνειρο του Ftiaxto.gr όταν γεννήθηκε η ιδέα του World of Crafters, της πρώτης ημερίδας με θέμα το crafting σαν επάγγελμα στην Ελλάδα.

Θέμα της φετινής πρώτης διοργάνωσης είναι το πως μπορεί το crafting να γίνει επάγγελμα και μάλιστα επιτυχημένο. Και έχουμε βάλει στόχο όσοι έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν από κοντά τις ομιλίες και τις συζητήσεις των εκλεκτών καλεσμένων μας να φύγουν από το WoC με καινούργιες ιδέες, αλλά και λύσεις, ώστε να πιστέψουν οτι σε αυτή την δύσκολη οικονομικά κατάσταση υπάρχει μια νέα οικονομία, η δημιουργική οικονομία, που υπόσχεται πολλά για όλους τους ανοιχτόμυαλους , δημιουργικούς ανθρώπους!

Ναι, ακόμη και όταν τα άλλα γύρω μας είναι άθλια και ανοργάνωτα, μπορούμε να βρούμε λύσεις, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να γίνουμε και επιτυχημένοι. Να κάνουμε αυτό που αγαπάμε επάγγελμα αλλάζοντας ακόμη και τον ίδιο μας τον τόπο!
Ζήτω το crafting!

Τι είναι το World of Crafters;
Είναι η πρώτη ημερίδα (τύπου συνέδριο, αλλά για μια ολόκληρη ημέρα) στην Ελλάδα με θέμα το crafting (crafts= χειροτεχνίες) και πως μπορείς να το κάνεις επάγγελμα (και με επιτυχία μάλιστα!)

Σε ποιούς απευθύνεται;
Λίγο πολύ απευθύνεται σε όλους και όλες! Ερασιτέχνες χειροτέχνες που θέλουν να προχωρήσουν σε μια πιο επαγγελματική βάση, επαγγελματίες χειροτέχνες που θέλουν να εξελίξουν και να προωθήσουν σωστά την δουλειά τους, λάτρεις της φιλοσοφίας του χειροποίητου που αγαπούν να ακούν success stories (και θα έχουμε μπόλικα από αυτά), νέους και νέες που ψάχνουν και ψάχνονται! Όλοι θα είναι εκεί!

Γιατί σαίτες;
Όλοι έχουμε υπάρξει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας crafters. Τη στιγμή που έσκισες τη σελίδα από το τετράδιο και δίπλωσες την πρώτη σου σαίτα, μπήκες κι εσύ στον κόσμο των crafts. Η σαίτα αυτή συμβολίζει τις δημιουργίες σου, αλλά και την ψυχή που βάζεις σε αυτές. Στο World of Crafters θέλουμε να σε βοηθήσουμε να σκεφτείς πως θα φτιάξεις την σαίτα σου, να την δουλέψεις σωστά και να την βοηθήσεις να ταξιδέψει όσο κοντά ή μακριά εσύ ονειρεύεσαι! Εμείς σου δίνουμε την έμπνευση και τα εργαλεία για να απογειώσεις την ιδέα σου!

Τι χρειάζεται να γνωρίζω;
Πότε; Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, 11.00 - 21.00
Πού; Θέατρο κολλεγίου Pierce, Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Αγ. Παρασκευή)
Περισσότερες πληροφορίες: www.worldofcrafters.gr
Κρατήσεις θέσεων: Viva.gr και συνεργαζόμενα καταστήματα