6 τρόποι για να γίνετε αρεστοί στο αφεντικό σας

6 τρόποι για να γίνετε αρεστοί στο αφεντικό σας

Όλοι θέλουμε να τα έχουμε καλά με τους ανωτέρους μας

Αν έχετε βαρεθεί την ίδια θέση εδώ και τόσα χρόνια, αν νομίζετε ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να ανελιχθείτε επαγγελματικά προκειμένου να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να γίνετε αρεστοί στο αφεντικό σας. Άλλωστε αυτός θα αποφασίσει για το μέλλον σας και εσείς θα πρέπει να κάνετε τις μαγικές κινήσεις για να τον κερδίσετε.

1. Κάντε οικονομία. Τα αφεντικά βρίσκονται κάτω από τεράστια οικονομική πίεση, και αν μπορείτε εσείς να τους ανακουφίσετε με διάφορες οικονομικές στρατηγικές τότε θα δείξετε ότι νοιάζεστε για την οικονομική του ευημερία.


2. Κάντε τη δική του αδυναμία, δύναμή σας. Μήπως δεν μπορεί εύκολα να προγραμματίσει τα ραντεβού του; Κάντε το εσείς; Μήπως ξεχνάει ονόματά; Πρέπει να θυμάστε τους πάντες και τα πάντα. Με λίγα λόγια γίνετε ο άσος στο μανίκι του.


3. Μην φοβάστε να διαφωνήσετε. Μπορεί οι περισσότεροι να νομίζουν ότι τα αφεντικά θέλουν να ακούν ότι έχουν όλη την ώρα δίκιο, όμως οι ίδιοι δεν θέλουν κάτι τέτοιο. Εκφραστείτε ελεύθερα.


4. Μάθετε να κάνετε πράγματα και εκτός των αρμοδιοτήτων σας. Τότε το αφεντικό θα νιώσει ότι είστε τα μάτια και τα αυτιά του, παντού.


5. Να είστε ειλικρινείς για την εμπειρία σας. Αν μια εργασία είναι εκτός των όσων έχετε κάνει μέχρι σήμερα να το πείτε. Διαφορετικά θα περιμένουν πράγματα από εσάς που δεν θα είστε σε θέση να κάνετε.


6. Να είστε θετικοί στην κριτική. Ας να σας ασκεί κριτική να την δέχεστε και να ευχαριστείτε το αφεντικό σας για την ειλικρίνεια του. Μόνο έτσι θα φίνετε καλύτεροι