Tα 3 dos και τα 2 don’ts στον χώρο εργασίας σας

Tα 3 dos και τα 2 don’ts στον χώρο εργασίας σας

Όσα πρέπει να κάνετε για να περνάτε καλύτερα στη δουλειά σας

Έχετε σκεφθεί ότι το Σαββατοκύριακο μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την σκληρή εργασιακή εβδομάδα που έρχεται; Μήπως πρέπει κάποια οφέλη που μας προσφέρει η χαλάρωση αυτών των δυο ημερών να τα υιοθετήσετε στον χώρο εργασίας σας;

Διαβάστε 3 dos και τα 2 don'ts στο χώρο της δουλειάς...

Do!

1.Ελάτε σε επαφή με την κλασική πλευρά σας και ακούτε μουσική: Οι μελωδίες του Μότσαρτ δεν βοηθούν απλά να αποκλείσετε του ενοχλητικούς θορύβους του γραφείου, μπορούν όμως να έχουν θετική επίδραση στην εστίαση και τη δημιουργικότητά σας. Αν χρειαστεί να χαλαρώσετε δοκιμάστε να συνδέσετε τα ακουστικά σας στον υπολογιστή σας επιλέξετε την calm λίστα αναπαραγωγής και θα δείτε πόσο θα σας βοηθήσει.

2. Κάντε ένα διάλλειμα. Πόσες φορές έχετε πάρει τη σωστή απόφαση κάτω από πολύ μεγάλο άγχος; Η απόδοση στην εργασία σας εξαρτάται από την ικανότητά σας μέσα στην ημέρα να νιώθετε ανανεωμένοι! Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Θα πρέπει να ακούσετε το σώμα σας και να κάνετε διάλλειμα αντί να το τροφοδοτείται με καφεϊνη.

3. Κοιτάξτε βίντεο με χαριτωμένα κουτάβια. Αν και μπορεί να σας ακούγεται περίεργο κι όμως αυτά τα χαριτωμένα ζώα μπορεί να βοηθήσουν ώστε να γίνετε παραγωγικοί. Σύμφωνα με μια ιαπωνική μελέτη, κοιτάζοντας αυτά τα αξιολάτρευτα ζωάκια σε βίντεο μπορείτε να αυξήσετε τη διάθεσή σας και ταυτόχρονα τις συνολικές επιδόσεις σας.

Don't!

Δουλεύετε ασταμάτητα: Μπορεί να σας φαίνεται φυσιολογικό να τρώτε στο γραφείο τσεκάροντας mail πιστεύοντας ότι έτσι θα καλύψετε το κενό του Σαββατοκύριακου αλλά στην πραγματικότητα όλο αυτό σκοτώνει την παραγωγικότητά σας. Μην ξεχνάτε να κάνετε συχνά διαλλείματα στην εργασία σας. Ξεκολλήστε λίγο από τον υπολογιστή σας.

Αναλαμβάνετε δυο project ταυτόχρονα. Δεν είναι μυστικό ότι multitasking κάνει κακό την παραγωγικότητά μας - οπότε γιατί επιμένουμε να το κάνουμε;