4 βήματα για απαλά πόδια

4 βήματα για απαλά πόδια

Με τις σωστές κινήσεις μπορείτε να μεταμορφώσετε τα πόδια σας

Η Leslie Dabbs είναι μία από τις πιο διάσημες ποδιάτρους του Λονδίνου και έδωσε στο περιοδικό allure 4 πολύτιμες συμβουλές για την φροντίδα των ποδιών μας:

1. Επιλέξτε το σωστό εργαλείο. Ο καλύτερος τρόπος για να μαλακώσετε τις σκληρές φτέρνες είναι να χρησιμοποιήσετε μια λίμα ποδιών. Όμως προσοχή: αποφύγετε εκείνες που έχουν πολύ "επιθετική" επιφάνεια, γιατι τραυματίζουν την επιδερμίδα.

2. Χρησιμοποιήστε τη σωστά. Είναι καλύτερο να τρίβετε τα πόδια όταν είναι στεγνά, γιατί τότε η λίμα "κλειδώνει" καλυτερα στο δέρμα. Επίσης θα μπορείτε να βλέπετε τις περιοχές που χρειάζεται να επιμείνετε- ενώ το νερό κάνει τα πόδια να φαίνονται πιο απαλά και μαλακά. Η φορά της λίμας θα πρέπει να είναι από έξω προς τα μέσα- αν πάτε με αντίθετη φορά, οι άκρες των ποδιών σας θα είναι αδρές. Προσπαθείστε να χρησιμοποιείτε τη λίμα μία φορά την εβδομάδα.

3. Αποφύγετε τις βαριές ενυδατικές κρέμες. Είμαι εναντίον των πλούσιων ενυδατικών με βαριά υφή, γιατί αφήνουν ένα νωπό φιλμ που μπορεί να έλξει μικρόβια. Προτιμώ προϊόντα που απορροφώνται απολύτως.

4. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις τραχιές ζώνες με σαλικυλικό οξύ αλλά να έχετε στο νου σας το εξής: αν δεν δείτε βελτίωση στο σκληρό, σκασμένο δέρμα των ποδιών σας μπορεί να έχετε να κάνετε με μύκητες που απαιτούν εξειδικευμένη θεραπεία.

Διαβάστε ακόμα

Αντιγράψτε το καλοκαιρινό μακιγιάζ της Ali Larter

Φτιάξτο μόνη σου: Μάσκα για ξηρά μαλλιά

Φτιάξτο μόνη σου: Ανακουφιστικό After Sun