Body care! 5 εύκολα hacks για υπέροχα και απαλά πόδια

Ευαγγελία Αλπίδου
Body care! 5 εύκολα hacks για υπέροχα και απαλά πόδια
Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Θέλεις τέλεια πόδια σε χρόνο ρεκόρ; Τα body scrub με αλάτι καθαρίζουν και αποτοξινώνουν την επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντάς την απαλή και λαμπερή.

Το σώμα μας έχει και αυτό ανάγκη από φροντίδα, αγάπη και περιποίηση. Η άσκηση, η διατροφή και η χρήση beauty προϊόντων όπως scrub και ενυδατικές σώματος είναι σημαντικά βήματα που συμβάλουν στην υγιή και λαμπερή όψη της επιδερμίδας μας. Δηλαδή, όπως φροντίζεις την επιδερμίδα του προσώπου σου με τον ίδιο τρόπο πρέπει να φροντίζεις και το σώμα σου.

4 bronzer και 4 tips για τέλεια sunkissed επιδερμίδα

Αυτή η περιποίηση, λοιπόν, γίνεται λίγο πιο έντονη τους καλοκαιρινούς μήνες. Και αυτό γιατί όταν ο υδράργυρος αρχίζει και ανεβαίνει, τα άκρα μας και συγκεκριμένα τα πόδια είναι περισσότερο εκτεθειμένα σε σχέση με τους χειμερινούς μήνες. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι τους υπόλοιπους μήνες πρέπει να αφήνουμε τα πόδια μας στην τύχη τους!

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να «χτίσεις» μία ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας του σώματος σου και να την ακολουθείς χειμώνα-καλοκαίρι. Ωστόσο, αυτή η εποχή είναι κατάλληλη για να ξεκινήσεις μία σωστή body care routine που θα σε κάνει να φοράς από το πρωί ως το βράδυ τα μίνι dress της σεζόν.

5 εύκολα hacks για υπέροχα και απαλά πόδια

Paris-str-F24-2679.jpg

Για τα ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά φτιάχνουμε 3 DIY θεραπείες με γάλα, λεμόνι, αυγό και αβοκάντο

Body scrub

Αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο την ώρα του ντους και κάνε στα πόδια σου body scrub με αλάτι. Τα scrub με αλάτι καθαρίζουν και αποτοξινώνουν την επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντάς την απαλή και λαμπερή. Μετά την απολέπιση το δέρμα μπορεί να απορροφήσει καλύτερα οποιοδήποτε προϊόν έρθει σε επαφή, όπως μία body lotion και να διατηρήσει τη σωστή υγρασία του δέρματος όλη την ημέρα. Επίσης, αν χρησιμοποιείς ξυραφάκι για τις τρίχες των ποδιών σου το scrub θα βοηθήσει να ανοίξουν οι πόροι σωστά και η διαδικασία θα γίνει πιο εύκολη χωρίς να ερεθιστεί η επιδερμίδα.

Body butter

Αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή τα body butter θα σου προσφέρουν βαθιά και πλούσια ενυδάτωση σε χρόνο ρεκόρ. Διαθέτουν μία πιο παχύρευστη υφή σε σχέση με τις body lotions γι' αυτό θεωρούνται super αποτελεσματικά ακόμα και για τις πολύ ξηρές επιδερμίδες.

Μην κάνεις μπάνιο με καυτό νερό

Μην κάνεις μπάνιο με καυτό νερό. Το καυτό νερό είναι ικανό να αφυδατώσει την επιδερμίδα σου και μετά θα φαίνεται θαμπή και αφυδατωμένη. Προτίμησε, λοιπόν, το χλιαρό νερό.

Μην ξεχνάς τις φτέρνες και τα γόνατα

Με ένα σφουγγαράκι αφιέρωσε λίγη παραπάνω φροντίδα στα γόνατα, στους αγκώνες και στις φτέρνες. Είναι σημεία που θέλουν περισσότερη προσοχή γι' αυτό μην τα παραμελείς!

Body oil με shimmer

Τέλος, για ένα extra glow εφέ και πριν βγεις την απογευματινή βόλτα με τις φίλες σου εφάρμοσε στην επιδερμίδα του σώματός σου ένα body oil με glitter. Τα λάδια σώματος απορροφώνται γρήγορα, βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος και χαρίζουν ένα λαμπερό εφέ που κάνει την επιδερμίδα να ακτινοβολεί από μακριά.

Obsessed! 5 αρώματα που δεν μυρίζουν σαν όλα τα άλλα