Διακοπές στο νησί; Ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ αποκαλύπτει tips για εντυπωσιακά μαλλιά

Διακοπές στο νησί; Ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ αποκαλύπτει tips για εντυπωσιακά μαλλιά

Μην σας πιάνει άγχος μακριά από τον κομμωτή σας. Διαβάστε έξυπνα tips για χτενίσματα που θα κάνετε μόνη σας!

Ο Κωνσταντίμος Εμμανουήλ, ο hair stylist και make up artist των διασήμων μοιράζεται αποκλειστικά με εσάς τις αναγνώστριες του Queen.gr επαγγελματικά μυστικα για τις τάσεις και τα χτενίσματα για το φετινό καλοκαίρι. Από όπου και αν μας διαβάζετε, ακολουθήστε τα tips του για ακόμη πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Το χρώμα
Τα τελευταία 3 - 4 χρόνια επικρατεί η τάση διχρωμία στα μαλλιά ή το γνωστό σε όλες μας όμπρε. Ο διάσημος hair stylist όμως επισημαίνει. "Όχι στην υπερβολή. Το μαλλί πρέπει να έχει καστανή απόχρωση στη ρίζα και σταδιακά να ανοίγει προς μελί και μετά ξανθό. Όχι να είναι μαύρο και μετά να γίνεται ανοιχτό ξανθό. Μεγάλη προσοχή θέλει το σωστό ντεγκραντάρισμα αλλιώς είναι λάθος".

Το μήκος
"Και αυτό το καλοκαίρι τα μακριά μαλλιά μέχρι το στήθος περίπου παραμένουν η πιο δυνατή τάση. Τα μαλλιά είναι κάθετα κομμένο με ελαφρύ φιλάρισμα παντού χαμηλά από τη μέση του μαλλιού και κάτω. Οι αφέλειες αν και διαχρονικές ταλαιπωρούν τις γυναίκες και για αυτό δεν τις προτείνουμε τους καλοκαιρινούς μήνες".

Τα χτενίσματα

Πώς θα πετύχετε όμορφα κυματιστά μαλλιά

"Το μαλλί για να γίνει σπαστό, κυματιστό χρειάζεται ένα επαγγελματικό χοντρό ψαλίδι για μπούκλες. Τα ξεκινάμε από τη μέση του μαλλιού και κάτω. Μόλις τελειώσουμε γυρνάμε το κεφάλι ανάποδα και με απαλές κινήσεις ξεμπερδεύουμε αφού πρώτα βάλουμε λιγη λακ για να κρατήσει. Για λάμψη μπορούμε να βάλουμε κερί και για το φριζάρισμα σιλικόνη. Μπορεί να χαλάσει λίγο το σπάσιμο αλλά μας αρέσει. Αν βάλετε ρόλει προτιμήστε το χοντρό μέγεθος".


Πώς θα πετύχετε εντυπωσιακό ponytail
"To ponytail γίνεται ψηλά στο ύψος της κορυφής του κεφαλιού. Με ένα λαστιχάκι πιάστε την κοτσίδα και μετά πιάστε μια τούφα, τυλίξτε της γύρω από το λαστιχάκι για να το κρύψετε και στερεώστε με ένα τσιμπιδάκι. Χρησιμοποιήστε κερί, για να τιθασεύσετε τα τριχάκια και να αποκτήσουνλάμψη τα μαλλιά. Λακ μην χρησιμοποιήσετε σε καμία περίπωση. Το λαστιχάκι να είναι σφιχτό για να σταθεί ψηλά".

Πώς θα πετύχετε εντυπωσιακό πλεξίδα
"Ακόμη μια χρονιά στη μόδα είναι το ψαροκόκκαλο. Ο στόχος είναι να γίνεται χαμηλά στο κεφάλι. Φέρνουμε τα μαλλιά χαμηλά στον αυχένα είτε από τη δεξιά μεριά είτε από την αριστερή, κάνουμε ένα ψαροκόκκαλο (μπορείς να δεις στο youtube τον τρόπο) και μετά με ένα διάφανο λαστιχάκι λεπτό και μικρό (που θα το βρείτε στα καταστήματα ομορφιάς) πιάνουμε την άκρη της πλεξίδας και την ανοίγουμε απαλά με τα χέρια μας ώστε να γίνει πιο παχιά και να φαίνεται πιο πλούσια.

Προστατέψτε τα μαλλιά με απλά βήματα
"Πολύ σημαντικό το καλοκαίρι είναι το καθημερινό λούσιμο καθώς και η συχνή χρήση προϊόντων ενάντια στη φθορά από τον ήλιο και τη θάλασσα. Επιπλέον μία φορά την εβδομάδα να κάνετε μάσκα, που θα την αφήνετε να δράσει όχι μόνο δέκα λεπτά, αλλά μισή ώρα. Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση".

Golden Tip: "Αγοράστε ένα μπουκαλάκι με απλικατέρ και μέσα προσθέτετε κοντίσιονερ και νερό. Το έχετε πάντα στην τσάντα της παραλίας και το ψεκάζετε στα μαλλιά για ενυδάτωση καθ' όλη διάρκεια της ημέρας. Οικονομική λύση και πολύ πρακτική!

Διαβάστε ακόμη:

Αντιγήρανση: Το μυστικό βρίσκεται στα ξεκούραστα κύτταρα!