Εσείς πόσο αντηλιακό βάζετε;

Εσείς πόσο αντηλιακό βάζετε;

Κάνετε σωστή χρήση των αντηλιακών; Η ποσότητα που χρησιμοποιείτε είναι αρκετή για τη δική σας επιδερμίδα; Ακολουθήστε τις συμβουλές της Lancaster και θα είστε σίγουρες ότι είστε απόλυτα προστατευμένες.

•Τα επίπεδα προστασίας των αντηλιακών δεικτών SPF εξαρτώνται από τον τύπο της επιδερμίδας σας. Όσο πιο σκουρόχρωμη είναι η επιδερμίδα, τόσο περισσότερη μελανίνη θα έχει. Η μελανίνη είναι το φυσικό σύστημα προστασίας της επιδερμίδας απέναντι στις καταστροφικές ακτίνες του ήλιου. Συνεπώς οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες χρειάζονται υψηλότερο δείκτη προστασίας.

•Να είστε γενναιόδωροι με την ποσότητα του αντηλιακού σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το ένα τέταρτο της ποσότητας προϊόντος από εκείνη που χρειάζονται. Ένας ενήλικας κανονικών διαστάσεων θα πρέπει να εφαρμόζει τουλάχιστον μία κουταλιά της σούπας σε κάθε μπράτσο, σε κάθε πόδι, στο θώρακα, στην πλάτη και στο πρόσωπο. Με άλλα λόγια συνολική ποσότητα ίση με 35ml για όλο το σώμα.

Δύο συχνά λάθη: χρησιμοποιείτε μικρή ποσότητα προϊόντος και απλώνετε λεπτό στρώμα πάνω στην επιδερμίδα, ενώ αργείτε να επαναλάβετε την εφαρμογή. Το λεπτό στρώμα μειώνει στο μισό την αποτελεσματικότητα του αντηλιακού δείκτη. Θα πρέπει να ανανεώνετε κάθε δύο ώρες το προϊόν, ειδικά μετά το κολύμπι και το σκούπισμα.