Μπορεί το dry brushing να μειώσει την κυτταρίτιδα; Plus, το scrub και η κρέμα που θα χρειαστείς

Ευαγγελία Αλπίδου
Μπορεί το dry brushing να μειώσει την κυτταρίτιδα; Plus, το scrub και η κρέμα που θα χρειαστείς

Έκανες πρόβα στο νέο μπικίνι μαγιό. Λες, μια χαρά είμαι, ας ποζάρω και μπροστά στον καθρέφτη. Και να την εκεί, η φίλη σου η καλοκαιρινή, η κυτταρίδα ξανά μαζί μας! Έχουμε ακούσει για το dry brushing; Γιατί το ψάξαμε και μπορεί να σε σώσει!

Η κυτταρίτιδα είναι ο αιώνιος εφιάλτης όλων των γυναικών. Ας ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι που μπερδεύουν οι περισσότερες κοπέλες... Η κυτταρίτιδα δεν έχει να κάνει με τα κιλά. Ακόμα και μία πολύ αδύνατη κοπέλα μπορεί να έχει πολλή κυτταρίτιδα λόγω κληρονομικότητας ή κακής διατροφής. Το ζητούμενο είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε μια για πάντα από την όψη του «φλοιού πορτοκαλιού» στην περιοχή των γλουτών.

8 αντηλιακά για λιπαρές επιδερμίδες που χαρίζουν ματ αποτέλεσμα

pexels-polina-tankilevitch-5849409.jpg

Μπορεί τους προηγούμενους μήνες να παραμελούσαμε αρκετά την περιποίηση των ποδιών μας, τώρα όμως που ο υδράργυρος έχει αρχίσει να ανεβαίνει, η περιποίηση του σώματος έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει όλα tips τα οποία θα ενεργοποιήσουν την κυκλοφορία του αίματος, θα συμβάλουν στη μείωση του πρηξίματος και θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα πριν βγεις στην παραλία. Είσαι έτοιμη;

7 υφασμάτινες μάσκες ενυδάτωσης με απίστευτη αίσθηση σαν να βρίσκεσαι σε spa

3 tips για να πεις αντίο στην κυτταρίτιδα

Dry brushing

pexels-anna-shvets-5069559.jpg

Το dry brushing, είναι μία διαδικασία απολέπισης της επιδερμίδας που γίνεται σε στεγνή επιφάνεια και βοηθάει να αποκτήσεις λείο και σφριγηλό δέρμα. Γίνεται με μία ξύλινη βούρτσα ιδανικά πριν το μπάνιο. Μετά μπορείς να ξεπλύνεις με άφθονο νερό και φυσικά μην ξεχάσεις να προσθέσεις την ενυδατική σου.

Δες το TikTok βίντεο:

  • Κάνοντας κυκλικές, ανοδικές κινήσεις και πολύ απαλές ξεκινάς από τη γάμπα μέχρι τους γλουτούς (με ανοδική φορά).
  • Στη συνέχεια, ξεπλένεις με χλιαρό νερό, για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και οι βρωμιές
  • Και έπειτα, εφαρμόζεις τους ορούς, τις κρέμες και τα λάδια σου για να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου. Προσοχή! Οι κρέμες είναι αυτές που θα «κλειδώσουν» τη σωστή υγρασία της επιδερμίδας και θα την κάνουν λεία και λαμπερή.

Scrub σώματος

LIERAC-BODY-Body-Nutri-Scrub-Apolepishs.png

LIERAC, BODY-NUTRI BODY SCRUB

Χρησιμοποίησε το scrub σώματος και κάνε ελαφριές, κυκλικές κινήσεις στην περιοχή που θες. Τα body scrub, βοηθούν στη σωστή κυκλοφορία του αίματος, συμβάλουν στη μείωση του πρηξίματος, ενώ βοηθούν την επιδερμίδα να απαλλαγεί από τα νεκρά κύτταρα και τους κλειστούς πόρους. Το αποτέλεσμα; Μία λεία, λαμπερή επιδερμίδα που μοσχοβολάει φρεσκάδα.

Κρέμα σώματος κατά της κυτταρίτιδας

BIOTHEM-Celluli-Eraser-Krema-Swmatos-kata-ths-Kyttaritidas.png

BIOTHEM, CELLULI ERASER

Οι κρέμες σώματος κατά της κυτταρίτιδας μπορούν να βελτιώσουν προσωρινά την όψη του φλοιού πορτοκαλιού. Δεν υπάρχει όμως μαγική κρέμα που να μπορεί να σε απαλλάξει από την κυτταρίτιδα. Υπάρχει ένας συνδυασμός: άσκηση, διατροφή και body care. Επίσης, να κοιτάς τις ετικέτες και να επιλέγεις κρέμες με συστατικά όπως η καφεΐνη και το γκουαρανά που βοηθούν ιδιαίτερα στο θέμα κυτταρίτιδα.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι είσαι όμορφη, όπως κι όλα τα σώματα είναι μοναδικά, ακόμα και με σημάδια και ατέλειες. Think positive και αν βάλεις ένα στόχο είμαι σίγουρη πως θα το πετύχεις!

Αρώματα με νερολί: Είναι το άνθος νερατζιάς που μυρίζουν όλοι οι δρόμοι την άνοιξη