Σπυράκια; 4 φορές που το σφουγγάρι μπάνιου είναι ένοχο!

Βιβή Αγγελάκη
Σπυράκια; 4 φορές που το σφουγγάρι μπάνιου είναι ένοχο!

4 πράγματα που αν έχεις σφουγγάρι πρέπει να προσέχεις!

Χρησιμοποιείται από άντρες και γυναίκες σε καθημερινή σχεδόν βάση και είναι αυτό που αφήνει την επιδερμίδα λεία και απαλή μιας και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρά της. Ωστόσο, όσο καλά κι αν νομίζεις οτι το ξέρεις, το σφουγγάρι μπάνιου μπορεί να ευθύνεται για τα μικρά σπυράκια που έχουν εμφανιστεί στο σώμα σου! Πότε ένα σφουγγάρι είναι «επικίνδυνο», λοιπόν; Αυτά είναι τα 4 σημάδια που «μαρτυρούν» την ενοχή του:

#1. Όταν δεν το καθαρίζεις

Η απολύμανση του σφουγγαριού σου είναι από τις απαραίτητες διαδικασίες που δεν πρέπει να ξεχνάς! Γέμισε μια λεκάνη με ζεστό νερό- όχι καυτό- και ρίξε μέσα 1/4 του φλιτζανιού λευκό ξύδι. Βύθισε το σφουγγάρι και άφησέ το να μουλιάσει για περίπου 10 λεπτά. Στο τέλος, ξέπλυνε με άφθονο νερό.

#2. Όταν δεν το αφήνεις να στεγνώσει

Η υγρασία και η θερμότητα μέσα στο μπάνιο ευνοούν την ανάπτυξη βακτηρίων στο σφουγγάρι. Άφησε το σφουγγάρι σου να στεγνώσει εντελώς σε ένα μέρος χωρίς υγρασία.

#3.Όταν δεν το αντικαθιστάς

Ok, μπορεί αυτό το σφουγγάρι που χρησιμοποιείς τώρα να είναι το αγαπημένο σου, αλλά καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιείς το ίδιο σφουγγάρι για μήνες. Ακόμη και αν φαίνεται άθικτο, πολλοί δερματολόγοι προτείνουν να το αντικαθιστάτε κάθε τέσσερις περίπου εβδομάδες.

#4. Όταν δε το αφήνεις σε καθαρό μέρος

Το έχουμε πει πολλές φορές... το μπάνιο μας όσο καθαρό κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αποτελεί μια πηγή βακτηρίων τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποκίσουν στο σφουγγάρι σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσέχεις και να καθαρίζεις πολύ καλά την περιοχή που το ακουμπάς.