Bobbi Brown: «Οι ΒΒ creams είναι τα Spanx του μακιγιάζ»

Bobbi Brown: «Οι ΒΒ creams είναι τα Spanx του μακιγιάζ»

Η διάσημη makeup artist δίνει έξυπνα tips για το πώς να φοράμε την BB Cream- και όχι μόνο

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου «Pretty Powerful», η Bobbi Brown μίλησε στο elle.com και μοιράστηκε μερικά ενδιαφέροντα tips μακιγιάζ:


Πώς φοράμε σωστά μια BB Cream;
«Οι BB Creams είναι μια έξτρα βοήθεια για το μακιγιάζ- φανταστείτε τις σαν Spanx αλλά για την επιδερμίδα σας. Θα πρότεινα πάνω από την BB Cream να φοράτε concealer γιατί ναι μεν τελειοποιεί την επιφάνεια της επιδερμίδας αλλά δεν αρκεί για την περιοχή κάτω από τα μάτια, όπου χρειάζεστε μια διαφορετικού τύπου, και λίγο πιο ανοιχτόχρωμη, κάλυψη. Επίσης, όταν χρησιμοποιώ μια BB Cream, μου αρέσει να την αναμειγνύω με μια ενυδατική κρέμα για μεγαλύτερη άνεση ενώ αν η επιδερμίδα είναι λιπαρή, ίσως χρειάζεται να περάσετε από πάνω λίγη πούδρα. Προσωπικά δεν είμαι υπέρ της διάφανης πούδρας, γιατί πιστεύω πως "θαμπώνει" την επιδερμίδα- καμιά μας δεν έχει το χρώμα μιας διάφανης πούδρας. Σας προτείνω, λοιπόν, να επιλέξετε μια πούδρα που να ταιριάζει στον τόνο του προσώπου σας».


Πώς φρεσκάρουμε το μακιγιάζ μας;
«Το πρώτο πράγμα που σας προτείνω να κάνετε είναι να πιείτε ένα ποτήρι κρύο νερό- μερικές φορές, απλά είστε αφυδατωμένη. Φάτε λίγη πρωτείνη, ίσως μερικά αμύγδαλα. Και μετά, αν χρειάζεται, χρησιμοποιήστε κάποιο ενυδατικό προϊόν στο πρόσωπό σας- προσωπικά, όταν νιώθω την επιδερμίδα μου να "τραβάει" πολύ, φοράω το Face Oil και από πάνω το Extra Moisturizing Balm από την σειρά φροντίδας μου».


Πώς απλώνουμε το φον ντε τεν;
«Αφού απλώσω την ενυδατική με ένα φαρδύ πινέλο, βουτάω το ίδιο πινέλο στο φον ντε τεν και το αναμειγνύω ώστε ουσιαστικά να έχω μια ενυδατική με χρώμα- το αποτέλεσμα είναι υπέροχο».