Φτιάξτο μόνη σου: Το τέλειο lip scrub για τον χειμώνα

Φτιάξτο μόνη σου: Το τέλειο lip scrub για τον χειμώνα

Γίνεται με 3 μόνο υλικά και κάνει θαύματα στα σκασμένα χείλη

Το μυστικό για βελούδινα χείλη κόντρα στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα βρίσκεται ένα βήμα πριν το αγαπημένο σας lip balm: στο scrub. Μπορεί συνήθως να το ξεχνάμε, όμως ειδικά αν ήδη υπάρχουν σκασίματα, το lip scrub βοηθάει στην ανανέωση της ευαίσθητης επιδερμίδας των χειλιών και σε συνδυασμό με την πλούσια φροντίδα του balm βοηθά στο να αποκατασταθεί πιο γρήγορα η απαλότητά τους.


Η φυσική συνταγή που σας προτείνουμε έχει 3 μόνο υλικά, που κατά πάσα πιθανότητα έχετε ήδη στην κουζίνα σας: η μαύρη ζάχαρη έχει τους ιδανικούς κόκκους για απολέπιση και ο συνδυασμός μέλι- ελαιόλαδο είναι ό,τι πιο θρεπτικό και επανορθωτικό για τα χείλη.


Θα χρειαστείτε:

1 κουτ. μέλι
1 κουτ μαύρη ζάχαρη
1 κουτ ελαιόλαδο (ή οποιοδήποτε άλλο αγνό φτυικό λάδι έχετε, πχ αμυγδαλέλαιο ή jojoba ή καρύδας)


Αναμειγνύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν μια πλούσια, ομοιογενής πάστα. Απλώνετε μια μικρή ποσότητα στα χείλη και τα τρίβετε απαλά, όχι περισσότερο από δύο λεπτά. Αν έχετε χρόνο, αφήστε το για άλλα δύο λεπτά και απομακρύνετε με μια νωπή, χλιαρή πετσέτα- τα χείλη σας θα μεταμορφωθούν!

Μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε και λίγο μεγαλύτερη ποσότητα, να την βάλετε σε ένα αποστειρωμένο μικρό βαζάκι (από ένα παλιό σας lip balm, ενδεχομένως) και να το βάλετε στο ψυγείο. Καλό είναι να το καταναλώσετε σε έναν μήνα.