Βιβλίο Harry Potter που αγοράστηκε για λιγότερο από μία λίρα πουλήθηκε για πάνω από 10.000

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Βιβλίο Harry Potter που αγοράστηκε για λιγότερο από μία λίρα πουλήθηκε για πάνω από 10.000

Harry Potter: Το αγοράζεις 30p και το πουλάς για 10.500 λίρες. Το λες και πράφιτ.

Μια σπάνια πρώτη έκδοση ενός από τα πιο διάσημα βιβλία του κόσμου, του πρώτου βιβλίου Harry Potter, πουλήθηκε για πάνω από 10.000 λίρες ενώ αγοράστηκε με λίγες μόλις πένες.

Harry Potter: Η φιλοσοφική λίθος πουλήθηκε για 10.500 λίρες

Σε μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη εκτυλίχθηκε μια ιστορία που βρίσκει ένα σπάνιο αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του βιβλίου "Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος", το οποίο είχε αρχικά αγοραστεί για μόλις 30 πένες, και το οποίο απέφερε πρόσφατα το εκπληκτικό ποσό των 10.500 λιρών σε δημοπρασία. Η συγκεκριμένη έκδοση, μία από τις μόλις 500 που παρήχθησαν ποτέ, είχε αγοραστεί από έναν συλλέκτη από το Staffordshire, ο οποίος δυστυχώς απεβίωσε νωρίτερα μέσα στο 2023.

Το φόρεμα της Emma Watson που αψηφά τη βαρύτητα και έκανε τους Harry Potter fans της να οργιάσουν

Αρχικά φοβήθηκε ότι χάθηκε κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης, αλλά το βιβλίο βρέθηκε προσεκτικά αποθηκευμένο. Πιο συγκεκριμένα, το βιβλίο πήγε στην αποθήκη κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης και η αδελφή του είπε ότι φοβήθηκαν ότι είχε χαθεί.

Η νικητήρια προσφορά κατατέθηκε στο διαδίκτυο από έναν αγοραστή από το Λος Άντζελες, δήλωσε ο δημοπράτης Richard Winterton με έδρα το Lichfield.

Ο Richard Winterton εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, δηλώνοντας: "Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με αυτό το αποτέλεσμα".

Η συγκεκριμένη έκδοση της Φιλοσοφικής Λίθου, του πρώτου τόμου από τη σειρά βιβλίων Harry Potter, εκδόθηκε το 1997 και είναι μια εξαιρετικά σπάνια έκδοση, καθώς μόνο 300 αντίτυπα στάλθηκαν αρχικά σε βιβλιοθήκες. Ο άνδρας από το Burntwood είχε αποκτήσει αυτό το αντίτυπο από τη βιβλιοθήκη του Wolverhampton. Ενώ η οικογένεια του άνδρα γνώριζε για την αξία του βιβλίου, πίστευαν ότι είχε χαθεί μετά τη μετακόμισή του πριν από τέσσερα χρόνια. Η αδελφή του, η οποία προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, μοιράστηκε ότι κατά τη διάρκεια της μετακόμισης, όλα τα βιβλία του συσκευάστηκαν σε εκατοντάδες κουτιά, καθιστώντας δύσκολο τον εντοπισμό συγκεκριμένων αντικειμένων.

Πράφιτ με υπογραφή Χόγκουαρτς

Αποκάλυψε επίσης ότι ο αδελφός της είχε καλλιεργήσει ένα δια βίου πάθος για τα βιβλία και τα εφήμερα, ξεκινώντας από τις ημέρες που ασχολιόταν με αυτά κατά τη διάρκεια του σχολείου. Ο ιδιοκτήτης πέθανε απροσδόκητα σε ηλικία 55 ετών και το βιβλίο βρέθηκε τελικά αφού μια ομάδα του Richard Winterton Auctioneers έψαξε τα υπάρχοντά του και έπεσε πάνω στη σπάνια αυτή πρώτη έκδοση.

Αυτή η αξιοσημείωτη πώληση αποτελεί απόδειξη της διαρκούς γοητείας και της αξίας της σειράς Χάρι Πότερ μεταξύ των συλλεκτών παγκοσμίως. Η ιστορία αυτής της τυχαίας εύρεσης και της επακόλουθης δημοπρασίας έχει εξάψει τη φαντασία των λάτρεις των βιβλίων και των θαυμαστών του Χάρι Πότερ, υπενθυμίζοντας σε όλους μας τους κρυμμένους θησαυρούς που μπορεί να κρύβονται μέσα στις δικές μας συλλογές.

Τι γίνεται όμως με τη σειρά Harry Potter που ετοιμάζεται;

Η νέα σειρά "Harry Potter" ανακοινώθηκε από την Warner Bros. Discovery κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης για τον Τύπο και τους επενδυτές στις 12 Απριλίου. Το σχέδιο είναι να διασκευαστεί καθένα από τα επτά μυθιστορήματα της Rowling σε μία τηλεοπτική σεζόν και υπάρχει πλάνο για να κρατήσει σχεδόν μια δεκαετία.

Από πολύ δύσκολο έως απίθανο: Μην περιμένεις να δεις τον Daniel Radcliffe στη νέα Harry Potter σειρά

Ακόμα δεν έχουμε καμία πληροφορία σχετικά με πλοκή συντελεστές και casting βέβαια. Ξέρουμε όμως ότι ο Daniel Radcliffe δεν πιστεύει ότι ήρθε η ώρα ο Χάρι Πότερ του να επιστρέψει στο Χόγκουαρτς για τη νέα σειρά του (HBO) Max.