Star Wars Celebration: Έρχονται 3 νέες ταινίες Star Wars και δεν είμαστε καλά

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Star Wars Celebration: Έρχονται 3 νέες ταινίες Star Wars και δεν είμαστε καλά

Το Star Wars Celebration ολοκληρώθηκε και μας έφερε καλά νέα, όχι μόνο για πολυαναμενόμενη live-action σειρά, αλλά και τρεις ταινίες.

Το Star Wars Celebration, το fan-favorite event που γίνεται κάθε χρόνο για να γιορτάσει όλο το franchise του Πολέμου των Άστρεων ολοκληρώθηκε και έφερε καλά νέα. Εκτός από το πρώτο trailer της Ahsoka, ανακοινώθηκαν και τρεις (!) ταινίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Η Rosario Dawson ξαναγίνεται η Ahsoka για την πολυαναμενόμενη Star Wars σειρά

Star Wars: Το franchise που δεν θα τελειώσει ποτέ. Γιατί να το κάνει άλλωστε;

star-wars-celebration-01.JPG

Source: StarWars.com

Η πρόεδρος της Lucasfilm, Kathleen Kennedy, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζονται τρεις νέες live-action ταινίες Star Wars, ενώ μας έδωσε πληροφορίες σχετικά όχι μόνο με το τι θα αφορούν και πότε θα διαδραματίζονται, αλλά και ποιος θα τους σκηνοθετήσει.

"Όπως μπορείτε να δείτε από όλη την τηλεόραση που έχουμε κάνει, εξερευνούμε πολλές διαφορετικές ιστορίες. Αυτό πραγματικά πηγάζει από αυτό που είπε ο George Lucas πριν από χρόνια, ότι δημιούργησε τον Πόλεμο των Άστρων για να κινηθεί προς τα εμπρός και προς τα πίσω σε ένα μυθολογικό χρονοδιάγραμμα", δήλωσε η Kennedy. "Τώρα κοιτάμε να διευρύνουμε αυτό το χρονοδιάγραμμα, χτίζοντας ένα πλούσιο μέλλον, επεκτείνοντας το παρόν, πηγαίνοντας βαθιά στο παρελθόν για να αφηγηθούμε τις ιστορίες μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με μερικούς από τους καλύτερους και πιο παθιασμένους σκηνοθέτες σε έργα που θα καλύπτουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον".

Η επικεφαλής επίσης μιλώντας στο IGN, ξεκαθάρισε πως αυτές οι ταινίες δεν είναι ιδέες ή λόγια του αέρα, αλλά ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό και πως "έχουν προχωρήσει αρκετά".

Από το Μπέρμιγχαμ σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά: Στο Star Wars ο δημιουργός του Peaky Blinders

Οι 3 νέες ταινίες Star Wars

Η Star Wars ταινία του James Mangold

Ο James Mangold (Logan, Walk The Line, Identity, Ford v Ferrari), που αυτόν τον καιρό ετοιμάζει τη νέα περιπέτεια (πάλι για την Disney), "Indiana Jones and the Dial of Destiny", θα σκηνοθετήσει μια ταινία που θα πάει πίσω, στην αρχή των Τζεντάι και θα εξερευνήσει τους πρώτους που χρησιμοποίησαν τη Δύναμη. Θα διαδραματίζεται 25.000 χρόνια πριν από το Επεισόδιο IV, γιατί ο Mangold είπε στην Kennedy ότι θα ήθελε να κάνει μια βιβλική ταινία, σαν τις "10 Εντολές" αλλά για Πόλεμο των Άστρων.

Η Star Wars ταινία του Dave Filoni

Ο Dave Filoni,, μαθητής του George Lucas, είναι παλιά καραβάνα του SW σύμπαντος, fan-favorite δημιουργός και όχι άδικα. Έχει βάλει το χεράκι του σε κάθε επιτυχημένη animated σειρά (Clone Wars, Rebels, Resistance) και είναι πλέον συνδημιουργός του "The Mandalorian", αλλά και της επερχόμενης σειράς της Ahsoka. Η ταινία του θα επικεντρωθεί στη Νέα Δημοκρατία και θα κλείσει τις αλληλένδετες ιστορίες που αφηγούνται οι σειρές "The Mandalorian", "The Book of Boba Fett", "Ahsoka" και άλλες σειρές του της Disney+. Λέγεται ότι θα είναι ένα "κινηματογραφικό γεγονός" που θα αφορά στον "κλιμακούμενο πόλεμο μεταξύ των όσων έχουν απομείνει από την Αυτοκρατορία και της Νέας Δημοκρατίας". Θα διαδραματίζεται μεταξύ των ταινιών "Return of the Jedi" και "The Force Awakens".

Η Star Wars ταινία της Sharmeen Obaid-Chinoy

Η βραβευμένη με Όσκαρ και Emmy σκηνοθέτης Sharmeen Obaid-Chinoy (Ms. Marvel, Saving Face) θα αναλάβει τα ηνία μιας ταινίας "που θα διαδραματίζεται μετά τα γεγονότα του Rise of Skywalker" και στην οποία η Daisy Ridley, η πρωταγωνίστρια των νέων ταινιών Star Wars που ξεκίνησαν το 2015, θα επιστρέψει ως Ρέι, που θα επιχειρήσει να φτιάξει ένα νέο Τάγμα από Τζεντάι. Η ταινία θα διαδραματίζεται 15 χρόνια μετά την τελευταία SW ταινία "The Rise of the Skywalker" του 2019.

https://www.instagram.com/p/CqvrsRWvead

Από το 1977 έως το 2019, το franchise του Star Wars έχει δώσει έντεκα ταινίες μεγάλου μήκους. Το Skywalker Saga, το οποίο περιστρέφεται γύρω από τους χαρακτήρες του Luke Skywalker και του πατέρα του, Anakin, που αργότερα έγινε ο διαβόητος Darth Vader, αποτελείται από εννέα ταινίες. Εκτός από αυτές, βγήκαν δύο spin-off: το "Solo" και και το "Rogue One". Το "Solo" εξερεύνησε τα πρώτα χρόνια του λαθρέμπορου Han Solo και την καταγωγή του, ενώ το "Rogue One" ήταν μια heist ταινία με επίκεντρο την κλοπή των σχεδίων για το Άστρο του Θανάτου.

Τρεις live-action σειρές μέχρι στιγμής, το "The Mandalorian" που διαδραματίζεται πέντε χρόνια μετά το "Return of the Jedi" το 1983, το ίδιο και το "The Book of Boba Fett" το οποίο έγινε και crossover, και το "Andor" ξεπήδησε ως pequel από την spin-off ταινία "Rogue One".

Δράση, μυστήριο και blockbuster-ιές: Τα 6 trailer που μας τρέλαναν αυτήν την εβδομάδα