Η νέα ταινία του Martin Scorsese θα είναι από τις μεγαλύτερες ταινίες του σύγχρονου Χόλιγουντ

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Η νέα ταινία του Martin Scorsese θα είναι από τις μεγαλύτερες ταινίες του σύγχρονου Χόλιγουντ

Apple Studios

Killers of the Flower Moon: Αποκαλύφθηκε η διάρκεια της νέας ταινίας του Martin Scorsese και ναι, θα είναι πάνω τρεις ώρες.

Μάθαμε τι διάρκεια θα έχει μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Η νέα ταινία του Martin Scorsese, "Killers of the Flower Moon", θα είναι επικών διαστάσεων και ναι, θα είναι και αυτή πάνω από 3 ώρες.

Αυτές είναι οι 20 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς το 2023

Τι χρειάζεται να ξέρεις για την επική ταινία του Martin Scorsese

Η επίσημη διάρκεια της νέας ταινίας του Martin Scorsese αποκαλύφθηκε πως θα είναι 3 ώρες και 26 λεπτά. Αυτό σημαίνει πως θα είναι μία από τις μεγαλύτερες ταινίες του βραβευμένου σκηνοθέτη, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια ταινία του Χόλιγουντ τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρει και το THR με πηγές από το Comscore. Αν βέβαια θυμήθηκες πως η τελευταία του ταινία, το "The Irishman" του 2019, ήταν κατά τρία λεπτά μεγαλύτερο, να σου πούμε ότι ο Ιρλανδός, ως ταινία του Netflix δεν είχε "κανονική" κυκλοφορία στους κινηματογράφους.

Το "Killers of the Flower Moon" της Apple βασίζεται στο ομώνυμο best-seller του David Grann και θα αφηγηθεί την αληθινή ιστορία των δολοφονιών των πλουσίων ιθαγενών της Οκλαχόμα τη δεκαετία του 1920. Με πρωταγωνιστές τους Leonardo DiCaprio και Robert De Niro, η ταινία βρίσκεται σε παραγωγή από τον Απρίλιο του 2021 και απανταχού θαυμαστές περιμένουν πώς και πώς, όχι μόνο για το reunion του Marty με τον deNiro, αλλά και για την επικών διαστάσεων συνεργασία των Martin Scorsese, Robert deNiro και Leonardo DiCaprio.

1681890798687-183397459-killers-of-the-flower-moon.JPG

Με το σενάριο να υπογράφει ο Scorsese μαζί με τον Eric Roth, η δραματικό crime θα επικεντρωθεί στην έρευνα του FBI για τη σειρά δολοφονιών "Βασιλεία του Τρόμου", όπως ονομάστηκε αργότερα.

Μετά από πέντε συνεργασίες (Aviator, Wolf of Wall Street, Shutter Island, The Departed, Gangs of New York), ο DiCaprio εδώ θα υποδυθεί τον Ernest Burkhart, ανιψιό του κτηνοτρόφου William Hale (De Niro). Στο cast επίσης θα βρούμε την Lily Gladstone (Billions, Reservation Dogs), που η ίδια έχει καταγωγή από τη φυλή των Blackfeet και των Nez Perce ανθρώπων, θα υποδυθεί την Mollie Kyle, μια Osage που κληρονόμησε μια πετρελαϊκή περιουσία. Το υπόλοιπο cast συμπληρώνουν οι Jesse Plemons, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Jillian Dion και Tantoo Cardinal.

3 νέες ταινίες & 3 σειρές για να ξεχαστείς την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών

https://www.instagram.com/p/Cptck1YpJui

Πόσο χαρούμενοι θα είναι οι διανομείς με τον Martin Scorsese

Ποσώς τον νοιάζει βέβαια στο επίπεδο που είναι πλέον ο αγαπημένος Marty. Όντας στη βιομηχανία του αμερικανικού σινεμά εδώ και δεκαετίες, ο Scorsese μας χαρίζει διαμάντια από τη δεκαετία του '70 και σίγουρα δεν είναι ξένος σε ταινίες που έχουν μεγάλη διάρκεια, πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς τις τελευταίες του δημιουργίες.

Για παράδειγμα, το "The Wolf of Wall Street" (2013) ήταν τρεις ώρες, το "Silence" (2016) ήταν 2 ώρες και 40 λεπτά και το "The Irishman" ήταν 3 ώρες και 29 λεπτά. Και οι τρεις αυτές ταινίες είχαν εξαιρετική αποδοχή από κοινό και κριτικούς, με τον Λύκο να καταλήγει υποψήφιο για 5 Όσκαρ και τον Ιρλανδό να αποσπάει 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Σενάριο και Α' και Β' Ανδρικών ρόλων. (Εντάξει, ίσως το Silence να μην είχε την ίδια πέραση).

Έχει αποδειχτεί πως κανείς δεν μπορεί να ξέρει πώς θα αντιδράσει το κοινό σε μια ταινία με πολύ μεγάλη διάρκεια. Τα μεγάλα blockbuster πλέον δεν διανοείται ότι θα είναι κάτω από δύο ώρες και μάλιστα, αρκετές από τις πιο εμπορικά επιτυχημένες ταινίες όλων των εποχών έχουν τουλάχιστον 3ωρή διάρκεια (άντε και λίγο λιγότερη) (βλέπε Avengers: Endgame, Avatar και Titanic).

Όσον αφορά στην ιστορία του "Killers of the Flower Moon", μια μεγαλύτερη διάρκεια θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία για μία καλύτερη απεικόνιση των γεγονότων. Το βιβλίο στο οποίο βασίζεται η ταινία είναι ένα περίπλοκο έργο ερευνητικής δημοσιογραφίας και προσφέρει πολύ υλικό για να καλυφθεί. Μια διάρκεια τριών και πλέον ωρών θα μπορούσε να δώσει στον Martin Scorsese και την ομάδα του τον χώρο που χρειάζονται για να αφηγηθούν την ιστορία με τρόπο που να είναι πιστός στο βιβλίο και να αποδίδει δικαιοσύνη στα θύματα των δολοφονιών του Osage.

Από την άλλη, η μεγαλύτερη διάρκεια θα μπορούσε επίσης να σημαίνει πιο αργό ρυθμό και πιο επιτηδευμένη αφήγηση. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν παρατηρήσει ένα "πλάτιασμα" στις τελευταίες του ταινίες ή που έχουν αρχίσει να κουράζονται από τις τρίωρες ταινίες.

Βέβαια, να πούμε πως η επιτυχία του "Killers of the Flower Moon", που αναμένεται τον ερχόμενο χειμώνα, θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες και όχι μόνο από τη διάρκεια. Πολύ πιο σημαντικό είναι το σενάριο, η οικονομία του ή φλυαρία του, οι ερμηνείες των ηθοποιών και φυσικά η σκηνοθεσία του Martin Scorsese. Σε κάθε περίπτωση, είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς.

Star Wars Celebration: Έρχονται 3 νέες ταινίες Star Wars και δεν είμαστε καλά