Ο Bryan Cranston ξεσηκώνει τα πλήθη στην απεργία ηθοποιών και τα βάζει με τον CEO της Disney

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Ο Bryan Cranston ξεσηκώνει τα πλήθη στην απεργία ηθοποιών και τα βάζει με τον CEO της Disney

Ο Bryan Cranston, όχι μόνο απεργεί, αλλά ξεσηκώνει τα πλήθη και μιλάει απευθείας για τον επικεφαλής της Disney.

Οι αστέρες του Χόλιγουντ ενώνουν τις δυνάμεις τους στην απεργία ηθποιών της SAG-AFTRA, απαιτώντας δίκαιη μεταχείριση και σεβασμό. Ο Bryan Cranston πήρε το μικρόφωνο και είχε ένα μήνυμα απευθείας για τον CEO της Disney.

Σε κατά μέτωπο επίθεση ο Bryan Cranston - Το μήνυμα του στον Bob Iger της Disney

Σε μια παθιασμένη επίδειξη αλληλεγγύης, ο διάσημος ηθοποιός του "Breaking Bad", Bryan Cranston απευθύνθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Disney, Bob Iger, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης "Rock the City for a Fair Contract" της SAG-AFTRA στην Νέα Υόρκη.

Στόχος της συγκέντρωσης ήταν να αντιμετωπιστούν κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ηθοποιοί, οι σεναριογράφοι και άλλοι επαγγελματίες της βιομηχανίας του θεάματος.

Το Dune: Part Two μπορεί να μην το δούμε τον Νοέμβριο τελικά - Με καθυστερήσεις πολλά blockbuster

SAG-AFTRA

«Έχουμε ένα μήνυμα για τον κ. Iger.

Ξέρω, κύριε, ότι βλέπετε τα πράγματα με διαφορετικό μάτι. Δεν περιμένουμε να καταλάβετε ποιοι είμαστε. Αλλά σας ζητάμε να μας ακούσετε. Και πέρα από αυτό, να μας ακούσετε όταν σας λέμε ότι δεν θα μας πάρουν τις δουλειές μας και θα τις δώσουν σε ρομπότ. Δεν θα σας αφήσουμε να μας αφαιρέσετε το δικαίωμα να δουλεύουμε και να κερδίζουμε αξιοπρεπώς τα προς το ζην. Και τέλος και το πιο σημαντικό, δεν θα σας επιτρέψουμε να μας αφαιρέσετε την αξιοπρέπειά μας. Είμαστε συνδικαλιστές, διαχρονικά, μέχρι τέλους. Σας ευχαριστούμε, ο Θεός να σας ευλογεί, μείνετε ενωμένοι.

Θα κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα.»

Τι καλό είπε ο Bob Iger και ξεσήκωσε τους ηθοποιούς

Ο διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney Co., Bob Iger, δήλωσε λίγο πριν ξεκινήσει η απεργία των ηθοποιών (SAG-AFTRA) πλάι σε αυτή των σεναριογράφων (WGA) ότι είναι «πολύ ανησυχητικές» και θα έχουν «πολύ, πολύ επιζήμια επίδραση σε ολόκληρη την επιχείρηση»

«Αυτή είναι η χειρότερη στιγμή στον κόσμο για να προσθέσουμε σε αυτή την αναστάτωση», δήλωσε ο Iger, προσθέτοντας ότι σέβεται «το δικαίωμά τους και την επιθυμία τους» να πληρώνονται δίκαια, αλλά και ότι τα συνδικάτα «πρέπει να είναι ρεαλιστές όσον αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον και το τι μπορεί να προσφέρει αυτή η επιχείρηση» και ότι οι απεργίες θα προκαλέσουν «τεράστιες παράπλευρες απώλειες».

Αυτές οι δηλώσεις μάλιστα, ήρθαν μία μέρα μετά αφού γνωστοποιήθηκε πως το ο συμβόλαιό του επεκτάθηκε έως το 2026, πράγμα που σημαίνει ότι η εκτιμώμενη καθαρή του αξία (690 εκατομμύρια δολάρια το 2019, σύμφωνα με το Forbes) αυξήθηκε κατά πολλά εκατομμύρια. Οπότε, αυτή η αντίθεση στο τι δηλώνει και τι βιώνει, ενόχλησε και πολλούς επαγγελματίες από τον χώρο του χολιγουντιανού θεάματος.

Απεργία ηθοποιών: Τα indies θα σώσουν το σινεμά παρά την παράλυση του Χόλιγουντ

Το Χόλιγουντ παίρνει θέση

Στη συγκέντρωση ανέβηκαν στη σκηνή πολυάριθμοι διακεκριμένοι καλλιτέχνες, οι οποίοι κάλεσαν τα στούντιο να ασχοληθούν με τα αιτήματά τους. Οι κύριοι στόχοι της SAG-AFTRA και της WGA περιλαμβάνουν την εξασφάλιση δίκαιου μεριδίου των εσόδων από τις συνδρομές streaming για τους ηθοποιούς και την εφαρμογή διασφαλίσεων γύρω από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Μία από τις σταρ που εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους ήταν η Joely Fisher ΤΟΥ "Ellen", η οποία δήλωσε: «Περάσαμε 35 ημέρες απέναντι από αυτούς τους ***. Την τελευταία φορά που οι σεναριογράφοι και οι ηθοποιοί απεργούσαν ήταν το 1960, και πήραμε ένα μικρό πράγμα που λέγεται υπολειμματικά και ένα πρόγραμμα υγείας και ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, οπότε περιμένω μεγάλα *** πράγματα από αυτήΝ τη φορά. Δεν το παίρνουμε ελαφρά τη καρδία. Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Γεια σας, [διαπραγματευτές του στούντιο], είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Δεν θα μας ξεζουμίσετε! Ενημερώστε μας πότε θα συνέλθετε. Στην υγειά ενός καυτού συντεχνιακού καλοκαιριού.»

Ο Arian Moayed, γνωστός για το ρόλο του στο "Succession", εξέφρασε την υποστήριξή του για την ενότητα μεταξύ των ηθοποιών, τονίζοντας: «Είναι σαν αυτοί οι άνθρωποι να μην έχουν δει το *** "Succession"! - είναι για εσάς. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε αυτήΝ τη στιγμή ως μονάδα, ως ομάδα, είναι να μείνουμε ενωμένοι. … Ενωμένοι θα τους νικήσουμε

Η Christine Baranski ΤΟΥ "The Good Fight", απαίτησε από τη βιομηχανία να μοιράζεται τον πλούτο της πιο δίκαια: «Εάν αυτή η βιομηχανία μπορεί να παράγει εκατομμύρια, εκατοντάδες εκατομμύρια, σε αποζημιώσεις για τους κορυφαίους, μπορεί να αντέξει οικονομικά να μοιράζεται τον πλούτο. Δεν θα ζήσουμε κάτω από την εταιρική φεουδαρχία. Είναι καιρός να διορθώσουμε τα πράγματα. Η συνεισφορά μας δεν θα υποτιμηθεί και δεν θα αντικατασταθούμε.»

Ο Stephen Lang του "Avatar", εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις ομιλίες της προέδρου της SAG-AFTRA, Fran Drescher, και το σκεπτικό της απεργίας. Είπε: «Δύο ιδιότητες ξεχώρισαν αρκετά έντονα: Πρώτον, μια ηθική και καθ' όλα καλά κερδισμένη αίσθηση δίκαιης αγανάκτησης για τη σκόπιμα αμβλεία, ασεβή, αδιάφορη και ανεύθυνη στάση αυτών που κάθονται απέναντι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. "Ντροπή τους", είπε. Ντροπή, πράγματι. Η άλλη ιδιότητά της ήταν η βαθιά αίσθηση θλίψης που έφτασε ως εδώ. Τόσες πολλές ζωές θα καταστραφούν, τόσες πολλές καριέρες θα σταματήσουν ή θα καταστραφούν- οικογένειες που ήδη εργάζονται σκληρά για να τα βγάλουν πέρα, θα υποστούν περαιτέρω ζημιά και υποβάθμιση … όλοι τους παγιδευμένοι σε αυτή τη δίνη της ανισότητας που προκάλεσε η οργανωμένη εταιρική απληστία … αυτήν τη στιγμή, είμαστε η λογική φωνή του πολιτισμού

Ο πρωταγωνιστής της σειράς "Succession", Brian Cox, κάλεσε πριν λίγες ημέρες τους συναδέλφους του ηθοποιούς να αγωνιστούν για την προστασία γύρω από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, προειδοποιώντας για ένα "τρομακτικό" μέλλον όπου θα υπάρχει ένας "Μπράιαν Κοξ της τεχνητής νοημοσύνης".

Η απεργία των ηθοποιών, που εισέρχεται τώρα στη δεύτερη εβδομάδα της, έχει οδηγήσει χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου να σταματήσουν την εργασία τους. Η SAG-AFTRA, που αποτελείται από 160.000 μέλη, περιλαμβάνει ηθοποιούς, δημοσιογράφους ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, παρουσιαστές προγραμμάτων και άλλους. Αν και όλες οι εργασίες στο πλαίσιο της συμφωνίας για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση έχουν για την ώρα σταματήσει ορισμένα μέλη συνεχίζουν να εργάζονται στο πλαίσιο άλλων συνδικαλιστικών συμβάσεων που εξακολουθούν να ισχύουν.

Ηθοποιοί σαν τον Bryan Cranston που συσπειρώνονται έχουν ως στόχο να επιφέρουν αλλαγές στον κλάδο, εξασφαλίζοντας δίκαιη μεταχείριση, σεβασμό και δίκαιη αποζημίωση για όλους τους εμπλεκόμενους. Καθώς η απεργία συνεχίζεται, οι ενωμένες φωνές τους δυναμώνουν, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στα στούντιο και στα στελέχη των εταιρειών ότι οι ηθοποιοί δεν θα δεχτούν τίποτα λιγότερο από τη θέση που τους αξίζει στη βιομηχανία στην οποία συμβάλλουν τόσο πολύ.

Ποιες ταινίες και blockbuster επηρεάζονται από την απεργία των ηθοποιών

Ποιες σειρές έχουν επηρεαστεί από την απεργία των σεναριογράφων (UPDATED)