Το Dune: Part Two μπορεί να μην το δούμε τον Νοέμβριο τελικά - Με καθυστερήσεις πολλά blockbuster

Το Dune: Part Two μπορεί να μην το δούμε τον Νοέμβριο τελικά - Με καθυστερήσεις πολλά blockbuster

Η Warner Bros. είναι στο τσακ να αλλάξει τον προγραμματισμό της και το Dune: Part Two μπορεί να το πάρει η μπάλα.

Η Warner Bros. πιέζεται από τις συνεχιζόμενες απεργίες σεναριογράφων και ηθοποιών και σκέφτεται να αλλάξει τις κυκλοφορίες σε μεγάλα της blockbuster, συμπεριλαμβανομένου και του πολυαναμενόμενου Dune: Part Two, που για την ώρα το αναμένουμε στις 02 Νοεμβρίου.

Το Dune: Part Two μπορεί να καθυστερήσει τελικά - Το ίδιο ισχύει και για άλλα blockbuster

Εν μέσω των συνεχιζόμενων απεργιών στο Χόλιγουντ που έχουν ξεκινήσει οι σεναριογράφοι και οι ηθοποιοί, η πολυαναμενόμενη συνέχεια του έπους επιστημονικής φαντασίας "Dune" του Denis Villeneuve μπορεί να αντιμετωπίσει μια σημαντική καθυστέρηση.

Τελικά πόσες ταινίες Dune να περιμένουμε;

Πηγές κοντά στην Warner Bros. Film Group αποκάλυψαν ότι το στούντιο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταθέσει την ημερομηνία κυκλοφορίας της πολυαναμενόμενης ταινίας με τους πρωταγωνιστές Timothée Chalamet και Zendaya από την τρέχουσα ημερομηνία της 2ης Νοεμβρίου για του χρόνου. Ωστόσο, οποιαδήποτε αλλαγή θα απαιτούσε αμοιβαία συμφωνία με την Legendary Entertainment, την συμπαραγωγό εταιρεία του sequel.

Οι τρέχουσες εργατικές διαμάχες αφορούν το σωματείο ηθοποιών (SAG-AFTRA) και το σωματείο σεναριογράφων (WGA) που μάχονται με τους παραγωγούς της βιομηχανίας του θεάματος για νέα συμβόλαια, καλύτερες αποδοχές με τη νέα τάξη πραγμάτων που βλέπει την άνοδο του streaming, καλύτερες συνθήκες εργασίας και φυσικά, πρέπει επίσης να ξεκαθαριστεί η χρήση του AI στη βιομηχανία του θεάματος.

Ως αποτέλεσμα αυτών των απεργιών, έχουν επιβληθεί αυστηροί περιορισμοί στη δυνατότητα των ηθοποιών να προωθούν ή να εργάζονται στις ταινίες των μεγάλων στούντιο όπως Warner Bros. Disney, Sony και Paramount.

Η Warner Bros. δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση από την Legendary Entertainment σχετικά με την πιθανή αλλαγή της ημερομηνίας του "Dune 2". Αυτό μας οδηγεί στην σκέψη ότι το στούντιο ίσως έχει αμφιβολίες ότι οι διαμάχες θα συνεχιστούν και το φθινόπωρο. Η αβεβαιότητα γύρω από τις απεργίες μπορεί επίσης να επηρεάσει άλλες σημαντικές κυκλοφορίες της Warner Bros. πέρα από το Dune.

Μεταξύ των ταινιών που αντιμετωπίζουν πιθανή αλλαγή ημερομηνίας είναι το κινηματογραφικό μιούζικαλ "The Color Purple", παραγωγής Oprah Winfrey, και το πολυαναμενόμενο sequel των DC Studios, "Aquaman and The Lost Kingdom".

Το "The Color Purple" έχει προγραμματιστεί για τις ΗΠΑ στις 20 Δεκεμβρίου, ενώ το "Aquaman 2" για τις 25 Δεκεμβρίου.

Η απεργία σεναριογράφων χτυπάει τα blockbuster: Αλλαγές σε Marvel, Star Wars & Avatar

Η Warner Bros. δεν είναι το μόνο στούντιο που παλεύει με τη δυσχέρεια του ημερολογίου κυκλοφορίας. Αρκετές μεγάλες ταινίες, μεταξύ των οποίων το "The Marvels" της Marvel που ανήκει στην Disney, το prequel της Lionsgate "The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes" και το "Napoleon" της Sony Columbia Pictures, σε σκηνοθεσία του Ridley Scott και με πρωταγωνιστή τον Joaquin Phoenix, που έχει οριστεί για τις 22 Νοεμβρίου, βρίσκονται στον ίδιο διάδρομο.

Τα στούντιο παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις των απεργιών και εξετάζουν τις επιλογές τους για να εξασφαλίσουν επιτυχημένες και έγκαιρες κυκλοφορίες.