Το πιο τοξικό trend του εξωτερικού: Ο Harry Styles το επόμενο θύμα των live

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Το πιο τοξικό trend του εξωτερικού: Ο Harry Styles το επόμενο θύμα των live
Invision

Ο Harry Styles τραυματίστηκε και έτσι έγινε ένας ακόμα διάσημος μουσικός που χτυπήθηκε από αντικείμενο που πετάχτηκε από το κοινό.

Η πανδημία έφυγε, τα lockdown άρθηκαν, τα live ξεκίνησαν ξανά. Στις μεγάλες συναυλίες του εξωτερικού όμως, υπάρχει μια συνήθεια που δεν είναι καθόλου ευχάριστη και το νέο της θύμα είναι ο Harry Syles.

Η νέα ανησυχητική τάση των live έφτασε και στον Harry Styles

Ένας ακόμη διάσημος τραγουδιστής έπεσε θύμα της ανησυχητικής τάσης να πετάγονται αντικείμενα εναντίον καλλιτεχνών κατά τη διάρκεια ζωντανών εμφανίσεων.

Ο Lewis Capaldi ακυρώνει όλες του τις συναυλίες: Κοινό, μουσικοί και καλλιτέχνες είναι μαζί του

Ο Harry Styles τραυματίστηκε πρόσφατα όταν ένα άγνωστο αντικείμενο χτύπησε το μάτι του κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Βιέννη το Σάββατο. Το περιστατικό άφησε τον Styles εμφανώς τραυματισμένο, καθώς έσκυψε, κάλυψε το πρόσωπό του και αποχώρησε απότομα από τη σκηνή.

Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόσφατα βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής αντιμετωπίζει τέτοια περιστατικά. Σε μια συναυλία του στο Λος Άντζελες πέρυσι, ο Styles βομβαρδίστηκε με Skittles, ενώ κατά τη διάρκεια μιας από τις 15 συναυλίες του στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης, του πέταξαν κοτομπουκιές, με αποτέλεσμα να διακόψει την παράσταση και να αντιμετωπίσει την κατάσταση με απορία.

Αυτές οι επιθετικές τάσεις από το κοινό έχουν αυξηθεί αισθητά μετά τα λουκέτα του COVID-19. Το περιστατικό του Styles σηματοδοτεί το τελευταίο σε μια σειρά παρόμοιων περιστατικών που έχουν λάβει χώρα μόνο φέτος.

Σε μια συναυλία του Ιουνίου στη Νέα Υόρκη, η Bebe Rexha χτυπήθηκε στο πρόσωπο από ένα τηλέφωνο και έφυγε βιαστικά από τη σκηνή με μαυρισμένο μάτι. Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης ταυτοποίησε τον δράστη ως έναν 27χρονο άνδρα που πέταξε σκόπιμα τη συσκευή και στη συνέχεια τον συνέλαβε με την κατηγορία της επίθεσης.

Αμέσως μετά το περιστατικό, ένας επισκέπτης χαστούκισε την Ava Max κατά τη διάρκεια της συναυλίας της στο Λος Άντζελες, ενώ η Kelsea Ballerini χτυπήθηκε πρόσφατα από αντικείμενο που της πέταξαν κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής της στο Άινταχο. Ο Kid Cudi, που εμφανιζόταν στο Rolling Loud Miami πέρυσι, χτυπήθηκε από ένα μπουκάλι νερό που πετάχτηκε στη σκηνή. Σε απάντηση, προειδοποίησε αυστηρά το κοινό ότι περαιτέρω πράξεις επιθετικότητας θα είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση αποχώρησή του από τη σκηνή. Δυστυχώς, ένα άλλο αντικείμενο πετάχτηκε, αναγκάζοντας τον Cudi να τελειώσει πρόωρα το σετ του.

Το «Feel» πήγε σε άλλα επίπεδα στη συναυλία του Robbie Williams στο Rockwave Festival 2023

Η Adele όταν δεν αστειεύεται

Η Adele εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες της σχετικά με αυτή την ανησυχητική τάση. Κατά τη διάρκεια ενός από τα σόου της "Weekends With Adele" στο Λας Βέγκας, μίλησε με σθένος γι' αυτά τα περιστατικά, λέγοντας: "Έχετε παρατηρήσει πώς οι άνθρωποι ξεχνούν την καταραμένη εθιμοτυπία των συναυλιών αυτήν τη στιγμή; Οι άνθρωποι απλά πετάνε πράγματα στη σκηνή, τους έχετε δει;" ρώτησε η Adele το κοινό, ενώ κρατούσε ένα T-shirt gun.

adele-tshirt-gun.png

"Σας προκαλώ, γαμώτο. Σας προκαλώ να μου πετάξετε κάτι και θα σας σκοτώσω, γαμώτο", αστειεύτηκε μέσω ενός βίντεο που κατέγραψαν οι θαυμαστές της.

Η επιμονή τέτοιων περιστατικών αναδεικνύει την ανάγκη για μεγαλύτερο σεβασμό και προσοχή προς τους καλλιτέχνες. Οι μουσικοί αφιερώνουν το ταλέντο και την ενέργειά τους για να διασκεδάσουν το κοινό και είναι ζωτικής σημασίας οι οπαδοί να ανταποδίδουν το ίδιο, καλλιεργώντας ένα ασφαλές και με σεβασμό περιβάλλον κατά τη διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεων. Ας θυμόμαστε ότι οι συναυλιακές εμπειρίες θα πρέπει να εκτιμώνται για την καλλιτεχνικότητα και τη χαρά που προσφέρουν, και όχι να αμαυρώνονται από απερίσκεπτες και δυνητικά επικίνδυνες πράξεις επιθετικότητας.