Ο Lewis Capaldi ακυρώνει όλες του τις συναυλίες: Κοινό, μουσικοί και καλλιτέχνες είναι μαζί του

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Ο Lewis Capaldi ακυρώνει όλες του τις συναυλίες: Κοινό, μουσικοί και καλλιτέχνες είναι μαζί του
Invision

Ο Lewis Capaldi κατανόησε τα όριά του και δίνει χώρο και χρόνο στην ψυχική του υγεία, ακυρώνοντας όλες τις εμφανίσεις του για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Μετά το φεστιβάλ του Glastonbury, ο Lewis Capaldi, ανακοίνωσε πως θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα. Τελικά αυτό το διάλειμμα θα κρατήσει παραπάνω, ακυρώνοντας όλες του τις συναυλίες για την υπόλοιπη χρονιά. Η ελπίδα της ανθρωπότητας έγκειται όχι μόνο στην απόφαση του τραγουδιστή να δώσει προτεραιότητα στην ψυχική του υγεία, αλλά και στο γεγονός πως όλοι -όλοι όμως- είναι μαζί του.

Η πιο συγκινητική στιγμή που το κοινό υποστήριξε τον Lewis Capaldi

Ο Lewis Capaldi είχε μία από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές στο φεστιβάλ Glastonbury του 2023. Ο 26χρονος τραγουδιστής, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για τους αγώνες του με το σύνδρομο Tourette, το άγχος και την κατάθλιψη, έχασε τη φωνή του κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του.

Η Madonna με «σοβαρή λοίμωξη» στην ΜΕΘ: Τι πάει πίσω & γιατί ανησύχησαν οι συγγενείς

Αφού ζήτησε συγγνώμη από το πλήθος και τους είπε ότι η φωνή του "είχε μαζευτεί", η μπάντα του άρχισε να παίζει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, το "Someone You Love". Το κοινό πήρε τα ηνία και έγινε η φωνή του.

Η παύση του Lewis Capaldi

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, το οποίο δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει, ο 26χρονος Σκωτσέζος μουσικός και τραγουδιστής, πήρε τη δύσκολη απόφαση να ακυρώσει όλες τις επερχόμενες ζωντανές εμφανίσεις του, συμπεριλαμβανομένων των πολυαναμενόμενων εμφανίσεών του στο φεστιβάλ Reading & Leeds.

Με μια απόλυτα ειλικρινή ανάρτηση στο Instagram, ο Capaldi εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο Glastonbury για την ευκαιρία που του δόθηκε να εμφανιστεί και για τη συγκλονιστική υποστήριξη που έλαβε στη συνέχεια. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι ήταν πλέον προφανές ότι χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να αναρρώσει, παρά το γεγονός ότι προηγουμένως πίστευε ότι ήταν έτοιμος να επιστρέψει στη σκηνή, αφού ακύρωσε προηγούμενες εμφανίσεις του αυτόν τον μήνα.

"Πρώτα απ' όλα, ευχαριστώ το Glastonbury που με δέχτηκε, που τραγουδούσατε μαζί μου όταν το χρειαζόμουν και για όλα τα καταπληκτικά μηνύματα μετά. Πραγματικά σημαίνει τα πάντα. Το γεγονός ότι αυτό δεν είναι τόσο ξαφνικό, δεν το κάνει ευκολότερο για να το γράψω, αλλά λυπάμαι πολύ που σας ενημερώνω ότι θα κάνω ένα διάλειμμα από τις περιοδείες για το άμεσο μέλλον."

Glastonbury Festival 2023 - Day 4

Lewis Capaldi στο Glastonbury Festival 2023.

Harry Durrant/Getty Images

Εξήγησε επίσης πώς πίστευε ότι ήταν έτοιμος να επιστρέψει στη σκηνή μετά την ακύρωση των ημερομηνιών που ήταν προγραμματισμένες για τις αρχές του μήνα, αλλά τώρα γνωρίζει ότι το σετ στο Glastonbury έκανε "προφανές" ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αναρρώσει.

"Συνήθιζα να μπορώ να απολαμβάνω κάθε δευτερόλεπτο τέτοιων συναυλιών και ήλπιζα ότι 3 εβδομάδες απουσίας θα με βοηθούσαν να συνέλθω. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμα μαθαίνω να προσαρμόζομαι στις επιπτώσεις του Tourette μου και το Σάββατο έγινε φανερό ότι πρέπει να αφιερώσω πολύ περισσότερο χρόνο για να βάλω σε τάξη την ψυχική και σωματική μου υγεία, ώστε να μπορέσω να συνεχίσω να κάνω όλα όσα αγαπώ για πολύ καιρό ακόμα.

Ξέρω ότι είμαι απίστευτα τυχερός που μπορώ να πάρω λίγο χρόνο, όταν άλλοι δεν μπορούν και θα ήθελα να ευχαριστήσω την καταπληκτική μου οικογένεια, τους φίλους, την ομάδα, τους επαγγελματίες υγείας και όλους εσάς που με στηρίξατε τόσο πολύ σε κάθε μου βήμα στις καλές στιγμές και ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτού του περασμένου έτους, όταν το χρειαζόμουν περισσότερο από ποτέ".

Κλείνοντας την ανάρτηση, ο Lewis Capaldi ζήτησε συγγνώμη από τους θαυμαστές που σχεδίαζαν να έρθουν να τον δουν να εμφανίζεται και πρόσθεσε ότι "πρέπει να νιώθει καλά για να αποδώσει στο επίπεδο που όλοι σας αξίζετε".

"Το να παίζω για εσάς κάθε βράδυ είναι το μόνο που ονειρεύτηκα ποτέ, οπότε αυτή ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου. Θα επιστρέψω το συντομότερο δυνατό."

https://www.instagram.com/p/Ct_VySYs2_-/

Madrugada για πάντα: Η συναυλία «masterclass» που κορυφώθηκε εν μέσω πεντάλεπτης βροχής

Η υποστήριξη που έρχεται από κάθε πλευρά

Απ' ό,τι φαίνεται, ο Lewis Capaldi έχει την υποστήριξη από κάθε πλευρά. Από τα αγαπημένα του πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένης της κοπέλας του, Ellie MacDowall, από τους θαυμαστές του που όχι μόνο την στηρίζουν στις live εμφανίσεις τους, αλλά και online στα social media, ενώ την υποστήριξή τους έδειξαν και celebrities του χώρου (και όχι μόνο).

Ο ηθποιός Jamie Dornan του γράφει να ξεκουραστεί και να επιστρέψει δριμύτερος, ο David Kushner τον παρακεινεί να μείνει για ξεκούραση όσο θέλει και του στέλνει την αγάπη του, ενώ ο James Brittain-McVey του γράφει "Ποτέ μην αισθάνεσαι ότι πρέπει να απολογηθείς επειδή φροντίζεις τον εαυτό σου. Το ταξίδι σου με αυτό δίνει έμπνευση και καθοδήγηση και βοήθεια σε τόσους πολλούς άλλους στην πορεία. Στέλνω πολλή αγάπη, είσαι καλός άνθρωπος."

Την ένθερμη υποστήριξή τους έδειξαν και ο τραγουδιστής Calum Scott, ο ποδοσφαιρστής της Manchester City, Jack Grealish, το BBC Radio που κάλυψε την εκδήλωση, μέχρι και η Bella Ramsey, πρωταγωνίστρια του "The Last of Us".

Η απόφαση του Lewis Capaldi να θέσει ως προτεραιότητα την υγεία και την ευεξία του χρησιμεύει ως μια σημαντική υπενθύμιση της σημασίας της αυτοφροντίδας και της ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία, ακόμη και για όσους βρίσκονται στο προσκήνιο.