Το «Feel» πήγε σε άλλα επίπεδα στη συναυλία του Robbie Williams στο Rockwave Festival 2023

Ανθή Μιμηγιάννη
Το «Feel» πήγε σε άλλα επίπεδα στη συναυλία του Robbie Williams στο Rockwave Festival 2023

«God Bless You Greece», «God Bless You All». Ένας άνθρωπος που έχει «κλέψει» μουσικά την καρδιά εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο δεν θα έκανε ποτέ προβολή και πόσω μάλλον όταν η συνειδητοποίηση των κακώς κειμένων της ζωής του ήταν το πρώτο πλάνο σε όλη τη συναυλία.

«Αφήστε με να σας συστηθώ: Είμαι ο Robbie Williams. Είστε μαζί μου;», με αυτά τα λόγια έκανε την είσοδό του επί σκηνής ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών στη συναυλία του στο Rockwave Festival 2023 το Σάββατο (1/7). Γεμάτος ενέργεια, με το γνωστό του καυστικό χιούμορ, άμεσος, ειλικρινής, απλός -ώστε να εξισορροπήσει το τεράστιο εκτόπισμά του on stage, η αλληλεπίδραση με το κοινό ήταν από τα σημαντικότερα highlights της βραδιάς που κατέταξε αυτό το live σε ένα αξέχαστο night to remember.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης, που έχει γράψει τη δική του μοναδική ιστορία στην παγκόσμια μουσική, εκτός από υπερθέαμα χάρισε στο κοινό ατάκα, έστειλε μηνύματα ενδυνάμωσης, έλεγε αστεία, ενώ ο αυτοσαρκασμός του φανέρωσε τη διάθεσή του να μοιραστεί κομμάτια από τη ζωή του με τους θαυμαστές του στην Αθήνα. Στα 31 χρόνια της καλλιτεχνικής του ύπαρξης, ο Robbie ήταν πιο Robbie από Robbie και η αναφορά του στο ξεκίνημά του με τους «Take That» -συγκρότημα που σαφέστατα τον καθόρισε, είχε πολλές αναγνώσεις μα πάνω από όλα έκρυβε τη μεγαλύτερη αλήθεια αναφορικά με το Success Story του και την παγκόσμια αναγνώριση στη μετά «Take That» εποχή.

Ο 49χρονος πολυβραβευμένος star, κρατώντας το αληθινό με τους θαυμαστές του στη χώρα μας, αλληλεπίδρασε ουσιαστικά με το κοινό και δίδαξε πώς γίνεται ένα σωστό live, θέτοντας ερωτήματα, κάνοντας διαπιστώσεις, αλλά και κάνοντας (στην πραγματικότητα) έναν φοβερό μονόλογο με τους Dimitri και Ria. Μιλώντας για έξεις που ανήκουν στο μακρινό παρελθόν, ο Williams εκθείασε τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους. Και εκθέτοντας κακώς κείμενα από τη ζωή του -χωρίς κανένα φίλτρο στη σκηνή, η αλήθεια του για τη φωτεινή πλευρά της ιστορίας και την οικογένειά του πήρε άλλη διάσταση και είχε τεράστιο νόημα καθώς ενθάρρυνε τους real followers του να μη φοβούνται να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους και να μην απογοητεύονται από αρνητικές κριτικές ή απογοητεύσεις.

«God Bless You Greece», «God Bless You All», ήταν λέξεις που επαναλάμβανε κάθε φορά που ήθελε να ευχαριστήσει το αγαπημένο του κοινό στην Ελλάδα. Μακριά από τοξικά σχόλια αναφορικά με το καυστικό βρετανικό χιούμορ του -που κατά πάσα πιθανότητα έγιναν στη συντριπτική πλειοψηφία από ανθρώπους που δεν βρέθηκαν στο Terra Vibe, η απάντησή του σχετικά με την αγάπη που τρέφει στη χώρα μας ήρθε με το υπερθέαμα που χάρισε. Λίγες ώρες μετά, απάντησε βέβαια και δημόσια στο προφίλ του στο Instagram λέγοντας πως «είναι παράλογο να παρεξηγεί κάποιος το χιούμορ του». Το γεγονός πως βρέθηκα ακριβώς κάτω από τη σκηνή με κάνει να γνωρίζω επίσης πως τα λίγα δευτερόλεπτα που πήγε στο backstage πριν υποκλιθεί στο κοινό η αλήθεια του φάνηκε και στο χαμόγελο και στις κινήσεις του καθώς ρόκαρε σαν να είναι ένας από το κοινό του. Ένας άνθρωπος που έχει «κλέψει» μουσικά την καρδιά εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο δεν θα έκανε ποτέ προβολή και πόσω μάλλον όταν η συνειδητοποίηση των κακώς κειμένων της ζωής του ήταν το πρώτο πλάνο σε όλη τη συναυλία.

Η εκτίμηση του Robbie -όχι μόνο στη χώρα μας αλλά στον κάθε άνθρωπο που τον ακολουθεί πιστά, φάνηκε και στη συγκίνησή του αρκετές στιγμές κατά τη διάρκεια της αξέχαστης βραδιάς στη Μαλακάσα.

Παίρνοντας σκυτάλη από τους Leon of Athens, Jonathan Jeremiah, Mika, James Bay, στο δίωρο περίπου act του, που ήταν ύμνος σε ατάκα και ενδυνάμωση, είπε επίσης μουσικούς ύμνους και δεν θα μπορούσε να μη συμπεριλάβει κομμάτια όπως τα: «Let Me Entertain You», «I Love My Life», «Angels», «Feel», «Me and My Monkey».

«Feel»

«Let Me Entertain You»

«I love My Life»

«Me And My Monkey» & «Angels» - (Acapella)

Ένα από τα καλύτερα live του

Την ιστορία του Robbie Williams μπορεί να τη διαβάσει κάποιος σε πολλά αξιόπιστα site ενώ info θα βρει και στη Wikipedia. Την ιστορία όμως που έγραψε στο Rockwave Festival 2023 καλό θα ήταν να την ακούμε από ανθρώπους που την έζησαν και την ερμήνευσαν αντικειμενικά και δίχως τοξικότητα αλλά με το συναίσθημα και εκείνο το «Feel» που πήγε σε άλλα επίπεδα εκείνο το Σάββατο 1η Ιουλίου.

Η υπόκλιση

#TeamRobbie

Rockwave Festival 2023 x Robbie Williams - «Ήμουν και ΄γω εκεί»

Ήταν από τις πιο ωραίες συναυλίες EVER.

357730933_1357909198406293_4117307301148721078_n.jpg
https://www.instagram.com/p/CuL0sYWKle_/