Celebrity What If εικόνες που έγιναν viral: Το ΑΙ μας δείχνει πώς θα ήταν παιδιά διασήμων

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Celebrity What If εικόνες που έγιναν viral: Το ΑΙ μας δείχνει πώς θα ήταν παιδιά διασήμων

Digital Creator μας δείχνει με AI πώς θα ήταν οι οικογένεις διασήμων που είτε χώρισαν είτε δεν υπήρξαν στην πραγματικότητα ποτέ.

«Τι θα γινόταν άν;» ο Brad Pitt είχε μείνει με την Jennifer Aniston; Πώς θα ήταν τα παιδιά του Leonardo DiCaprio και της Kate Winslet αν οι χαρακτήρες τους Jack και Rose επιβίωναν από τον Τιτανικό; Η τεχνητή νοημοσύνη δίνει την απάντηση.

Η Jenna Ortega αποκαλύπτει μια μεγάλη αλλαγή που θα έρθει στην 2η σεζόν του Wednesday

What if: Καλλιτέχνης χρησιμοποιεί AI για να μας δείξει πώς θα ήταν τα παιδιά διασήμων αν δεν χώριζαν

Ο digital creator Jeremy Pomeroy έφτιαξε εικόνες με τη βοήθεια AI εργαλείου και του Photoshop που έγιναν viral γιατί αφορούν υποθετικές οικογένειες διάσημων ζευγαριών, που είτε υπήρχαν στην πραγματική ζωή και χώρισαν, είτε δεν υπήρξαν ποτέ.

Η σειρά εικόνων που έχει τον τίτλο "Celebrity What If?", έχει κερδίσει μεγάλη από τότε που ο καλλιτέχνης μοιράστηκε τις δημιουργίες του στο Instagram.

Σε συνέντευξη στο Insider, ο Pomeroy αποκάλυψε ότι η καλλιτεχνική του διαδικασία περιλαμβάνει τη χρήση ενός συνδυασμού από AI image generators και Photoshop. Κάθε εικόνα απαιτούσε διαφορετικά πολλές ώρες δημιουργίας, με ορισμένες να χρειάζονται αρκετές ώρες, ενώ άλλςε απαιτούσαν μέρες για να ολοκληρωθεί ένα μόνο κομμάτι τους. Στόχος του Pomeroy ήταν να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία με δημιουργικό και εντυπωσιακό τρόπο που θα υποκινούσε συζητήσεις μεταξύ των χρηστών.

Τα What If των celebrities

Αντλώντας έμπνευση από ένα ευρύ φάσμα ζευγαριών υψηλού προφίλ, ο Pomeroy επιμελήθηκε τη σειρά του για να συμπεριλάβει αξιοσημείωτες προσωπικότητες και διάσημα ζευγάρια, όπως Brad Pitt και Jennifer Aniston, Justin Bieber και Selena Gomez ή Britney Spears και Justin Timberlake.

Άλλα πορτραίτα είναι στυλιζαρισμένα από μια άλλη εποχή, όπως αυτό της Winona Ryder και του Johnny Depp, σε βικτοριανό στυλ. Η Taylor Swift και ο Harry Styles, οι οποίοι έβγαιναν για λίγο στα τέλη του 2012, φαίνεται να ζουν σε ένα λιβάδι με την "What If?" οικογένειά τους.

Εκτός από αληθινά ζευγάρια, ο Pomeroy χρησιμοποίησε το AI για να δημιουργήσει οικογένειες από υποτιθέμενες σχέσεις, όπως αυτή της Marilyn Monroe και John F. Kennedy, ή όταν ο κόσμος πίστευε ότι ο Bradley Cooper έβγαινε με την Lady Gaga όταν έπαιζαν μαζί στο "A Star is Born".

Εμβαθύνοντας ακόμα περισσότερο στη φαντασία, βλέπουμε πώς θα ήταν η οικογένεια της Kate Winslet με τον Leonardo DiCaprio από τον Τιτανικό, ή πόσο χλωμή θα ήταν η οικογένεια του ζεύγους Kristen Stewart και Robert Pattinson από το "Twilight", ή πώς θα ήταν τα παιδιά του Tom Hanks και της Robin Wright στο "Forrest Gump".

«Μας εξαπατά όλους» - Η Rosamund Pike γίνεται σκληρά ειλικρινής για τη βιομηχανία του ευ ζην

"Φανταζόμενος πώς θα έμοιαζαν οι οικογένειες των διάσημων ζευγαριών αν είχαν μείνει μαζί, προσπάθησα να εμπλέξω τους θεατές σε αφηγήσεις που προκαλούν σκέψεις και να πυροδοτήσω συζητήσεις για τις σχέσεις, την ταυτότητα και τη δυναμική της φήμης", δήλωσε ο Pomeroy στο Insider.

Ο καλλιτέχνης δήλωσε ότι επέλεξε τα ζευγάρια με βάση τη σημασία τους στην ποπ κουλτούρα, λέγοντας επίσης πως αυτό ήταν "μια δημιουργική επιλογή για να ενισχύσει την αφήγηση και να προκαλέσει μια αίσθηση νοσταλγίας ή ιστορικού πλαισίου".

"Ήθελα να δημιουργήσω μια οπτική αντιπαράθεση και να εξερευνήσω εναλλακτικές πραγματικότητες".

Ενώ οι εικόνες του Pomeroy έχουν γίνει viral, ο ίδιος δεν έχει λάβει ακόμη αντιδράσεις από τους celebrities που παρουσιάζονται, ούτε δημόσια ούτε ιδιωτικά. Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος αναλογίζεται με ανυπομονησία την εμβέλεια και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει το έργο του, εκφράζοντας ενθουσιασμό για την πιθανότητα να τραβήξει την προσοχή των εικονιζόμενων.