Extraordinary: Το καινούργιο superhero sitcom που δεν ξέραμε ότι θέλαμε και δεν είναι για παιδιά

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Extraordinary: Το καινούργιο superhero sitcom που δεν ξέραμε ότι θέλαμε και δεν είναι για παιδιά

© 2021 Disney+, Inc.

Με το Extraodrinary που έρχεται 25/01 στο Disney+ έχουμε επιτέλους μια ανάλαφρη σειρά, όντως κωμική και όντως… ξεχωριστή!

Το "Extraordinary", η νέα βρετανική σειρά που θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Disney+ από τις 25 Ιανουαρίου, είναι το superhero sitcom που δεν ξέραμε ότι -όχι μόνο θέλαμε-, αλλά μάλλον είχαμε και ανάγκη.

The Last of Us: Η πρεμιέρα που όλοι περιμέναμε φιλοδοξεί να αφήσει το στίγμα της

Extraordinary: Μήπως το συνηθισμένο είναι το νέο... extraordinary;

Η ανάγκη που καλύπτεται έχει δημιουργηθεί γιατί διανύουμε μια περίοδο που οι υπερηρωικές φιγούρες -κάθε μα κάθε λογής- κατακλύζουν τη μεγάλη, αλλά και τη μικρή οθόνη. Από τις σειρές της Marvel που είναι και αυτές μέρος του κινηματογραφικού της Σύμπαντος (MCU), μέχρι τις σοβαρές προσπάθειες της DC ή τις ενήλικες μπρουτάλ κωμωδίες του Amazon, οι υπερήωες είναι παντού και συνήθως έρχονται μαζί με μεγάλες ιστορίες.

Η ανάγκη λοιπόν δεν είναι για νέους υπρεήρωες, αλλά για νέες ιστορίες, φρέσκες και κυρίως απλές... λίγο "ordinary". Που μπορείς να παρακολουθήσεις χωρίς να έχεις παρακολουθήσει απολύτως τίποτε άλλο. Που είναι όντως ανάλαφρες, δεν είναι ακραία αστείες ή σκοτεινές, δεν είναι ακραία δραματικές ή βαθυστόχαστες, είναι απλές. Η απλότητα είναι που έχει εκλείψει. Και το μοναδικό του "Extratodrinary" είναι ότι στην ουσία του πρόκειται για ένα ενήλικο απλό sitcom που έχει απλά μασκαρευτεί ως υπερηρωικό. Σαν ένα σύγχρονο "Misfits", όχι τόσο ψαγμένο, αλλά σίγουρα ανέλπιστα πιο ωμό και απολαυστικά προσγειωμένο. Α! Και ευφάνταστο. Ειδικά όσον αφορά στις διάφορες υπερδυνάμεις των χαρακτήρων, σίγουρα ευφάνταστο!

Με εκατομμύρια θεατές το House of the Dragon αλλά η Emilia Clarke δεν είναι μία από αυτούς

extraordinary-stills-001.jpg

© 2021 Disney+, Inc.

Πώς ξεχωρίζεις σε έναν κόσμο που είναι γεμάτος Extraordinary ανθρώπους;

Από τους παραγωγούς του "Killing Eve" και με τη νεοφερμένη Emma Moran στο τιμόνι της δημιουργίας, το "Extraordinary" του Hulu προσπαθεί να πει μια ιστορία ενηλικίωσης και αποδοχής. Στο επίκεντρό του έχει την Jen, ένα 25χρονο κορίτσι που ζει σε έναν κόσμο που όλοι έχουν υπερδυνάμεις, εκτός από αυτήν. Πόσο εύκολο είναι για μια νεαρή κοπέλα να ψάχνει να βρει τη θέση της στον κόσμο και μάλιστα χωρίς να "φαίνεται" να έχει αυτό το "x-factor" που "φαίνεται" να έχουν όλοι; Ευτυχώς, σε αυτόν τον μη συνηθισμένο κόσμο, έχει και μη συνηθισμένους φίλους, που κάνουν την καθημερινότητά της πολύ πιο ανεκτή και σίγουρα πιο αστεία.

extraordinary-stills-002.jpg

© 2021 Disney+, Inc.

Φαντάσου όλοι να έχουν υπερδυνάμεις εκτός από εσένα

Η επίσημη σύνοψη της σειράς μας λέει το εξής:

Καλώς ήρθατε σε έναν κόσμο όπου όλοι άνω των 18 έχουν μια υπερδύναμη. Όλοι εκτός από την 25χρονη Jen, που ακόμη περιμένει να εμφανιστεί η δική της δύναμη. Χωρίς δύναμη, η Jen νιώθει παραμελημένη. Οι ανασφάλειές της επιδεινώνονται απ’ το γεγονός ότι είναι κολλημένη σε μια δουλειά χωρίς προοπτικές και απ’ το ότι ο περιστασιακός εραστής της, Luke, είναι ένα αγόρι που πετάει και δεν έχει διάθεση να κάνει σχέση. Ευτυχώς, η Jen έχει την καλύτερή της φίλη, Carrie, της οποίας η αστείρευτη θετικότητα την εμποδίζει να πέσει στα βάθη της αυτολύπησης. Μοιράζονται ένα διαμέρισμα με το αγόρι της Carrie, τον Kash, και με έναν αδέσποτο γάτο που η ομάδα ονομάζει Σπερματάρχη (Jizzlord) μετά από ένα ατυχές συμβάν. Χαμένη σε έναν μεγάλο, παράξενο κόσμο, και οπλισμένη μόνο με λίγη ελπίδα και πολλή απόγνωση, η Jen ξεκινά μια πορεία για να βρει την πιθανή της υπερδύναμη.

extraordinary-poster.jpg

© 2021 Disney+, Inc.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Máiréad Tyers (Jen), Sofia Oxenham (Carrie), Bilal Hasna (Kash), Luke Rollason (Jizzlord), Siobhán McSweeney (Mary), Safia Oakley-Green (Andy), Robbie Gee (Ian), Ned Porteous (Luke) και Reis Daniel (Cabbie).

Τα 8 επεισόδια του "Extraordinary" έρχονται στις 25 Ιανουαρίου, αποκλειστικά στο Disney+.