Η αληθινή ιστορία stalking που κρύβεται πίσω από τη σειρά «Baby Reindeer» είναι σοκαριστική

Τζένη Ντεμιράι
Η αληθινή ιστορία stalking που κρύβεται πίσω από τη σειρά «Baby Reindeer» είναι σοκαριστική

«Το συναίσθημα που νιώθεις πιο έντονα όταν σε παρενοχλούν είναι η αμείλικτη κούραση και η απογοήτευση», δήλωσε ο Richard Gadd μιλώντας για τα πραγματικά γεγονότα της ιστορίας. 

Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν αν κάποιος σε παρακολουθούσε; Ή μήπως έχεις τρομάξει με εκείνον τον τύπο που σου στέλνει ξανά και ξανά μηνύματα στο messenger παρά το γεγονός ότι δεν μπαίνεις στη διαδικασία ούτε να τα διαβάζεις; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε μάλλον δεν πρέπει να δεις το «Baby Reindeer», αφού διηγείται μία αληθινή ιστορία stalking, με πρωταγωνιστή το ίδιο το θύμα: τον Richard Gadd.

Πιο αναλυτικά, από τις 11 Απριλίου κυκλοφορεί στο Netflix η σειρά επτά επεισοδίων «Baby Reindeer», η οποία βασίζεται σε όσα έζησε ο κωμικός Richard Gadd με μία stalker που του έστελνε μηνύματα, τον περίμενε έξω από το σπίτι του και μετατράπηκε σε έναν πραγματικό εφιάλτη.

Στο trailer του «Bridgerton 3» φάνηκε τι παθαίνουν οι άνδρες της σειράς όταν γίνονται πρωταγωνιστές

Baby Reindeer: Η υπόθεση της σειράς που μιλά για το stalking

Στη σειρά ο φανταστικός χαρακτήρας, τον οποίο υποδύεται ο ίδιος ο Gadd, Donny Dunn, αναπτύσσει μια στρεβλή και περίπλοκη σχέση με μια γυναίκα που ονομάζεται Martha, τη οποία γνωρίζει στο μπαρ όπου εργάζεται. Αν και αρχικά φαίνεται να είναι φιλική, οδηγείται σε παρακολούθηση - τόσο στην πραγματική ζωή όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν και η σειρά εξερευνά σίγουρα τη σκοτεινή πλευρά της ιστορίας του Gadd, υπάρχουν και κωμικά στοιχεία. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, άλλωστε, αφού είναι κωμικός!

https://www.instagram.com/p/C5nNybfo0QO/

Η αληθινή ιστορία που κρύβεται πίσω από το «Baby Reindeer»

Ο Gadd έχει μιλήσει πολύ ανοιχτά για το γεγονός ότι πράγματι τον παρακολουθούσε επί τέσσερα χρόνια μια γυναίκα που τον αποκαλούσε «Baby Reindeer». Προφανώς, τον ακολουθούσε συνεχώς στις παραστάσεις του ενώ εμφανιζόταν ακόμη και στο σπίτι του.

Του είχε αποστείλει συνολικά 41.071 emails, 350 μηνύματα στον τηλεφωνητή, 744 tweets, 46 μηνύματα στο Facebook και 106 επιστολές. Του είχε στείλει επίσης μια σειρά από ελαφρώς δυσοίωνα δώρα - υπνωτικά χάπια, ένα μάλλινο καπέλο, ολοκαίνουργια μποξεράκια και ένα παιχνίδι ταράνδου.

Όπως εξήγησε ο κωμικός στους Times, οι φίλοι του αρχικά δεν παραξενεύτηκαν.

«Στην αρχή όλοι στην παμπ νόμιζαν ότι ήταν αστείο που είχα μία θαυμάστρια», εξήγησε. «Στη συνέχεια άρχισε να εισβάλλει στη ζωή μου, να με ακολουθεί, να εμφανίζεται στις συναυλίες μου, να περιμένει έξω από το σπίτι μου, να στέλνει χιλιάδες φωνητικά μηνύματα και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου», πρόσθεσε.

Σε μια άλλη συνέντευξη στον Guardian, ο Gadd εξήγησε ότι δεν αντιμετώπισε την κατάσταση με τον τρόπο που θα έπρεπε. «Έκανα πολλά πράγματα λάθος και η κατάσταση έγινε χειρότερη», είπε.

Αν και το «Baby Reindeer» είναι ως επί το πλείστον αληθινό, ο Gadd παραδέχτηκε ότι αύξησε την ένταση και την αγωνία στη σειρά. «Το συναίσθημα που νιώθεις πιο έντονα όταν σε παρενοχλούν είναι η αμείλικτη κούραση και η απογοήτευση», δήλωσε, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως «δεν ήθελα το κοινό να το νιώσει αυτό».

Το «Ripley» δεν απογοήτευσε τους κριτικούς & είναι η σειρά που αξίζει να δεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Πηγή κεντρικής εικόνας: @mrrichardgadd