Διαζύγιo Gates: Ποια είναι η Ann Winblad και γιατί περνούσε ένα ΣΚ τον χρόνο σπίτι της

Κατερίνα Ιωακείμ
Διαζύγιo Gates: Ποια είναι η Ann Winblad και γιατί περνούσε ένα ΣΚ τον χρόνο σπίτι της

Γιατί η σύζυγος είχε κάνει αυτή την τεράστια υποχώρηση - Πώς η πρώην ενέκρινε την νυν ως "καλή νύφη" - Και γιατί έχουν τρελαθεί με όλο αυτό οι Κινέζοι! 

Αμέσως μόλις τα αμερικανικά media ξεπέρασαν το πρώτο σοκ στο tweet του δισεκατομμυριούχου συνιδρυτή της Microsoft Bill Gates με το οποίο ανακοίνωνε το διαζύγιο από την Melinda Gates, άρχισαν να σκαλίζουν το παρελθόν του και να αναρωτιούνται ποιο ρόλο έπαιξε στον χωρισμό του ζευγαριού η πρώην του, Ann Winblad με την οποία είχαν μια πολύ ιδιαίτερη σχέση σε αυτά τα 27 χρόνια του γάμου τους!

Ο Bill και η Melinda Gates, συνιδρυτές της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής οργάνωσης στον κόσμο (The Bill & Melinda Gates Foundation) προσπάθησαν να μην δώσουν λαβές για σχόλια, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση του χωρισμού ήταν κοινή, ότι την (#ΘαΣεΠιασειΙλλιγγος) περιουσία τους την έχουν ήδη χωρίσει (δεν είχαν υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο!), πως τα τρία ενήλικα παιδιά τους έχουν ενημερωθεί και πως θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στα project που έχουν σχεδιάζει μαζί.

Αλλά βέβαια όταν χωρίζει ένα ζευγάρι που η καθαρή αξία της περιουσίας τους υπολογίζεται σε τουλάχιστον 134,1 δισεκατομμύρια δολάρια (σύμφωνα με το Forbes), τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Και κάπως έτσι εμφανίζεται στο προσκήνιο η πρώην του, Ann Winblad!



Ο Bill Gates και η πρώην φιλενάδα του, Ann Winblad γνωρίστηκαν το 1984 σε ένα συνέδριο τεχνολογίας ΗΥ (φυσικά!) και παρότι ο έρωτας ήταν δυνατός και κεραυνοβόλος έληξε άδοξα. Το ζευγάρι χώρισε το 1987 επειδή εκείνη σαν μεγαλύτερη (πέντε χρόνια) έβλεπε τη σχέση τους "αλλιώς" και ήταν πιο έτοιμη για γάμο, όπως τουλάχιστον υποστήριξε ο σπουδαίος Walter Isaacson σε άρθρο του στο περιοδικό Time, το 1997.

Χώρισαν αλλά δεν χάθηκαν

Ακόμα και μετά τον γάμο του με τη Melinda, ο Gates και η Winblad τήρησαν την υπόσχεση που είχαν δώσει μεταξύ τους να συναντιούνται κάθε άνοιξη, και να περνούν χρόνο μόνοι τους, οι δυο τους!

Για περισσότερα από 10 χρόνια ο Gates έμενε για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο με την Winblad στο παραλιακό της εξοχικό στα Outer Banks νησάκια της Βόρειας Καρολίνα! Οδηγούσαν οι δυο τους τα dune buggies τους στην άμμο, διασκέδαζαν κοιτάζοντας τις ακτές από ψηλά με τα ανεμόπτερα και περπατούσαν με τις ώρες στην παραλία συζητώντας.



Η ίδια η Winblad έχει δηλώσει πως οι δυο τους ταίριαζαν τόσο πολύ που μπορούσαν να παίζουν μίνι γκολφ και ταυτόχρονα να αναλύουν θέματα βιοτεχνολογίας: «Μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας για τον κόσμο και για τους εαυτούς μας. Θαυμάζουμε το πώς σαν νέοι ξεκινήσαμε μια μεγάλη περιπέτεια στο περιθώριο μιας βιομηχανίας για την οποία ξέραμε τόσα λίγα και βρεθήκαμε να προσγειωνόμαστε στο κέντρο ενός συναρπαστικού σύμπαντος»!

Οι δυο τους περνούσαν υπέροχα στις διακοπές τους, πριν παντρευτεί ο Gates φυσικά! Πήγαν μαζί στη Βραζιλία διακοπές και έμειναν εκεί να σπουδάσουν βιομηχανική. Μια άλλη φορά έκαναν διακοπές σε ράντσο στη Santa Barbara, πήραν κασέτες με ομιλίες του Αμερικανού Νομπελίστα φυσικού Richard Feynman και εξέλιξαν τις γνώσεις τους στη φυσική. Έμαθαν πολλά για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους βοηθώντας τον ανθρωπολόγο Donald Johanson, σε μία εκδρομή στη Ζανζιβάρη...



Άκου με πόσο θαυμασμό και αγάπη μιλάει η Ann για τον φίλο της και πώς αποκαλεί την γυναίκα του "πολύ ταλαντούχα" για να κρατήσει τις ισορροπίες σε συνένευξη που δόθηκε λίγα χρόνια πριν το διαζύγιο

Σε κάθε ταξίδι τους, συνήθιζαν να κάθονται στην παραλία με άλλα ζευγάρια και γύρω από τη φωτιά να παίζουν παιχνίδια παντομίμας (με πιο αγαπημένο τους ένα παιχνίδι όπου κάποιος δίνει μια λέξη και εσύ πρέπει να βρεις τραγούδια που περιέχουν τη λέξη αυτή)!

Μετά τον γάμο του Gates, λοιπόν, έπεισαν τη Melinda να τους επιτρέψει να βρίσκονται (χωρίς γκρίνιες και ζήλιες) ένα Σαββατοκύριακο τον χρόνο οι δυο τους, να συνεχίσουν αυτή την υπέροχη παράδοση περιπέτειας και διακοπών…



Η Winblad ασκούσε –και ενδεχομένως- ασκεί μεγάλη επιρροή στο Gates, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα των αμερικανικών media. Ήταν άλλωστε εκείνη που τον έπεισε να μην τρώει κρέας για μερικά χρόνια αλλά και εκείνη που… ενέκρινε τη σχέση του με την Melinda πριν της κάνει ο Bill Gates πρόταση γάμου καθώς έκρινε πως θα ήταν καλή "νύφη" λόγω σπουδών και ιδιοσυγκρασίας.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε η New York Post, το 1997 μάλιστα το να συναντιέται με την φίλη του ήταν όρος που έθεσε ο Gates στη Melinda French για να την παντρευτεί!

Και η Winblad παντρεύτηκε

Η πρώην σύντροφος και νυν φίλη του Bill Gates παντρεύτηκε το 2015 έναν πολύ διαφορετικό τύπο τελικά!

Σύζυγός της είναι ο αδερφός του οσκαρικού ηθοποιού Kevin Kline, Alex Kline, ο οποίος έχει δύο παιδιά από τον προηγούμενο γάμο του.

Ο Alex είναι ιδιωτικός ντετέκτιβ που αναλαμβάνει συνήθως υποθέσεις σχετικές με περίεργες συνθήκες θανάτου ή εξαφανίσεις. Έχει επίσης παίξει στην πολυβραβευμένη ταινία «Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα» στην οποία πρωταγωνιστούσε ο αδερφός του! Έχει σπουδάσει ανθρωπολογία και νομικά αλλά τα εγκατέλειψε όλα για να ασχοληθεί με το πάθος του, την εξιχνίαση δύσκολων υποθέσεων…

Οι juicy λεπτομέρειες συνεχίζονται στη gallery που ακολουθεί. Click!