Blue Horizon: Στο αφιέρωμα για τον Αντώνη Καργιώτη, η Δώρα Αναγνωστοπούλου συγκίνησε τους τηλεθεατές

Γεωργία Βλαχοπούλου
Blue Horizon: Στο αφιέρωμα για τον Αντώνη Καργιώτη, η Δώρα Αναγνωστοπούλου συγκίνησε τους τηλεθεατές

«Οφείλουμε να μην ξεχάσουμε» έγραψαν στο Twitter/X όσοι παρακολούθησαν την εκπομπή της Δώρας Αναγνωστοπούλου για τον Αντώνη Καργιώτη.

Πρεμιέρα είχε χθες η Δώρα Αναγνωστοπούλου με το Mega Stories και η πρώτη της εκπομπή, όπως είχαμε δει και από το trailer, ήταν αφιερωμένη στον 36χρονο Αντώνη Καργιώτη που έχασε άδικα τη ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά, όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon τον έσπρωξαν στη θάλασσα.

Blue Horizon: Όταν τα social media των διασήμων αναρωτιούνται αν υπάρχει «ανθρωΠΟΙΑ;»

Όπως έγραψε η δημοσιογράφος στο Instagram της «Απόψε η ιστορία του Αντώνη. Του την οφείλαμε».

https://www.instagram.com/reel/CyMIb8hLbsa/

H Δώρα Αναγνωστοπούλου μιλώντας στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη λίγο πριν την πρεμιέρα της εκπομπής της μίλησε για το πρώτο ξεχωριστό επεισόδιο που θα έβλεπαν οι τηλεθεατές και ανέφερε τα εξής: «Ένας άνθρωπος σπρώχτηκε στον θάνατο, είναι δολοφονία. Εμείς θέλαμε να μείνουμε σε αυτήν την ιστορία και γι΄ αυτό η πρεμιέρα μας είναι αφιερωμένη στον Αντώνη.Ανακαλύψαμε πως αυτό το παιδί ήταν ένα παιδί ευάλωτο. Μας μίλησε ο αδελφός του για πρώτη φορά και εμένα με συγκίνησε πολύ. Βλέπεις πως αυτή η οικογένεια δυσκολεύτηκε πολύ. Ο Αντώνης τελείωσε μόνο το δημοτικό. Δεν έχει διαγνωστεί με κάποια αναπηρία αλλά είχε μία δυσκολία στην ομιλία, το οποίο θα μπορούσε να διορθωθεί. Είχε βρει όμως τη θέση του, ήταν ένα παιδί του μεροκάματου».

«Θα σου πω ένα χαρακτηριστικό που μου είπε ο δάσκαλος του Αγίου Νικολάου. Ο Αντώνης βοηθούσε στις καρέκλες σε συναυλία που έγινε. Εκεί υπήρχε ένα ψυγείο με αναψυκτικά για τους τραγουδιστές. Πήγαινε έπαιρνε τα αναψυκτικά και τα έδινε στα παιδάκια. Αυτός ήταν ο Αντώνης. Του έλεγε ο δάσκαλος πως δεν θα φτάσουν για τους τραγουδιστές και εκείνος έλεγε «εντάξει» και συνέχιζε» συμπλήρωσε η δημοσιογράφος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πώς επιλέγονται τα θέματα της εκπομπής Mega Stories λέγοντας: «Δεν θέλαμε να ξεχάσουμε τον Αντώνη, το ίδιο έγινε και πέρυσι με τους επιζώντες των Τεμπών. Θέλουμε να κρατήσουμε τη μνήμη. Υπάρχουν στιγμές που θέλουμε να πάμε και σε κάτι ανάλαφρο».

Ο αδερφός του Αντώνη συγκίνησε με τα λόγια του

Άνθρωποι από την Κρήτη, την ιδιαίτερη πατρίδα του Αντώνη, μίλησαν στην εκπομπή για εκείνον και το πόσο καλός και δοτικός άνθρωπος ήταν, αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας ανέφεραν πόσο «ολέθριο» ήταν να βλέπουν τη δολοφονία του και να μην μπορούν να αντιδράσουν, ενώ ο μεγάλος του αδερφός ο Νίκος, συγκλόνισε με τα λόγια του για τον αδερφό του.

«Μου λείπει πολύ. Πολλά είναι αυτά που δεν πρόλαβα να του πω. Το βασικό είναι ναι ότι τον αγαπάω. Τελευταία φορά τον άκουσα μια βδομάδα πριν το συμβάν. Είχε χιούμορ, του άρεσε να κάνει πλάκες για να γελάσει ο άλλος. Δεν πίκραινε ποτέ κανέναν. Το ελάττωμα του Αντώνη ήταν ότι πίστευε πολύ στους ανθρώπους» λέει στη Δώρα Αναγνωστοπούλου ο αδερφός του Αντώνη Καργιώτη, με την τελευταία ατάκα του για τους ανθρώπους και την πίστη που είχε σε αυτούς ο αδερφός του να γίνεται viral στα social media με τον κόσμο να δείχνει τη συγκίνηση, τη συμπαράσταση αλλά και την αγανάκτησή του για τη δολοφονία του Αντώνη.

Ο αδερφός του αδικοχαμένου Αντώνη μίλησε και για τη στιγμή που έμαθε για τον θάνατό του. Όπως είπε ήταν κάτι που τον στιγμάτισε: «Το έμαθα τα ξημερώματα 3:10 με πήραν από το Λιμενικό και έκλαιγε κι αυτό το παιδί γιατί τον γνώριζε τον Αντώνη. Νόμιζα ότι μου κάνει κάποιος πλάκα. Μπήκα στο διαδίκτυο και είδα το βίντεο, εκεί μετά τα έχασα. Ήταν ένα περίεργο συναίσθημα να βλέπεις κάποιον να σπρώχνει τον αδερφό σου στον θάνατο. Άνοιξε η γη και με κατάπιε εκείνη τη στιγμή. Από εκείνο το βράδυ έχει αλλάξει η σκέψη μου για τους ανθρώπους. Πώς μπορεί κάποιος να αφαιρέσει έτσι απλά μια ζωή;».