Blue Horizon: Όταν τα social media των διασήμων αναρωτιούνται αν υπάρχει «ανθρωΠΟΙΑ;»

Τζένη Ντεμιράι
Blue Horizon: Όταν τα social media των διασήμων αναρωτιούνται αν υπάρχει «ανθρωΠΟΙΑ;»

Ο Τανιμανίδης, η Παλιοσπύρου, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι ποστάρουν για τη δολοφονία του Αντώνη και σχολιάζουν την αποκτήνωση μίας ολόκληρης κοινωνίας.

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη μετά τον άδικο χαμό του 36χρονου Αντώνη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά, στο Blue Horizon το βράδυ της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου.

Βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν μέλη του πληρώματος να τον σπρώχνουν από τον καταπέλτη με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει μέσα στη θάλασσα και να χάσει τη ζωή του από πνιγμό. Το συγκλονιστικό περιστατικό έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα σχετικά με την αλληλεγγύη απέναντι στον συνάνθρωπο αλλά και την αξία της ζωής, η οποία υπερβαίνει οποιαδήποτε άλλη αξία.

Τα ερωτήματα αυτά φαίνεται να απασχόλησαν σε μεγάλο βαθμό πολλούς από τους celebrities της χώρας, οι οποίοι δεν δίστασαν να εκφράσουν την αγανάκτηση αλλά και την στεναχώρια τους για το περιστατικό στο Blue Horizon, μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram.

«Ας προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον παρακαλώ»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, δημοσίευσε ένα μαύρο φόντο σε story με αφορμή αυτή την δυσάρεστη είδηση, επισημαίνοντας ότι «Είμαι εκτός Ελλάδος αυτές τις μέρες και είπα να απέχω μερικές μέρες από τα social. Αλλά πραγματικά μαθαίνω από φίλους πως γίνεται χαμός με φωτιές, πλημμύρες και τώρα σκοτωνόμαστε και μεταξύ μας??? Γιατί;; Είμαι σίγουρη πως πολλοί από εμάς νιώθουμε απογοήτευση, οργή και ανίκανοι να αντιδράσουμε. Είναι, όμως πράγματι έτσι; Ας προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον παρακαλώ», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτηση και την στεναχώρια της για το θλιβερό περιστατικό.

«Δεν χωράει στο μυαλό μου»

Ο Σάκης Τανιμανίδης, αναρτώντας μία φωτογραφία του άτυχου Αντώνη -τα στοιχεία του οποίοι έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας- έγραψε στο Instagram: «Δεν χωράει στο μυαλό μου αυτό που είδαμε όλοι στο βίντεο από το πλοίο στον Πειραιά! Έχω μπει τελευταία στιγμή σε πλοίο ουκ ολίγες φορές! Η χαλαρότητα με την οποία σπρώχνουν έναν άνθρωπο, και η αδιαφορία τους αφού αυτός έχει πέσει στη θάλασσα είναι απίστευτα! Είναι τρελό ότι αυτό συνέβη στην Ελλάδα του 2023! Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αντώνη!».

Η είδηση αυτή έχει συνταράξει το πανελλήνιο με την εγχώρια showbiz να μην παραμένει αμέτοχη σε αυτό το «κύμα» που «διψά» για ανθρωπιά και συναισθήματα. Η Δούκισσα Νομικού, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης και η Άννα Πρέλεβιτς δημοσίευσαν ένα μαύρο φόντο, επισημαίνοντας το πόσο ασύλληπτο είναι το γεγονός ότι τα μέλη του πληρώματος έσπρωξαν τον άτυχο Αντώνη. Το συμβάν σχολίασαν, ακόμα, με τον δικό τους τρόπο οι Μαίρη Συνατσάκη και Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.

Τέλος, η Δανάη Μπάρκα, η οποία πολλές φορές μιλάει για κοινωνικά ζητήματα, αλλά και για την αξία της αγάπης και της αλληλεγγύης στη ζωή μας, ανάρτησε ένα post για το περιστατικό, γράφοντας, μεταξύ άλλων: «ΑνθρωΠΟΙΑ; Πού είναι η ανθρωπιά μας, η ευαισθησία μας, πού είναι το νοιάξιμο για τους γύρω μας; Που είναι η ενσυναίσθηση μας; Ναι, δεν είναι όλοι σαν έναν δολοφόνο όμως όταν βλέπεις ότι οι δολοφόνοι αυξάνονται ,δεν μπορείς παρά να σοκαριστείς, να αναρωτηθείς και να απογοητευτείς».

https://www.instagram.com/p/Cw2XTR0s3Te/

Δες τα stories των celebrities που θέλησαν να σχολιάσουν με τον δικό τους τρόπο το περιστατικό στο Blue Horizon