Το Breakfast@star κάνει μία ακόμη έκπληξη στα νούμερα τηλεθέασης: Η μάχη των πρωινών

Κατερίνα Μπούσιου
Το Breakfast@star κάνει μία ακόμη έκπληξη στα νούμερα τηλεθέασης: Η μάχη των πρωινών

Μπορεί να είναι ακόμη νωρίς να μιλάμε για την τρίτη δύναμη στα πρωινά, το Breakfast@star όμως κάνει συχνά κάποιες εκπλήξεις. 

Πολύ δυνατές αντοχές θα πρέπει να έχουν μέχρι το τέλος της σεζόν οι παρουσιαστές και οι παρουσιάστριες της πρωινής ζώνης με τις συνεχείς αλλαγές στα νούμερα τηλεθέασης. Aν και έχει γίνει πολύς λόγος για αυτά τα νούμερα, η Ελένη Χατζίδου και ο Ετεοκλής Παύλου με το Brekfast@Star μένουν πιστοί σε μία ψυχαγωγική γραμμή, για αυτό και για μία ακόμη φορά τους επιβράβευσε το κοινό.

https://www.instagram.com/p/CyxeOw-ov8F/

Τι θα συμβεί με τα νούμερα τηλεθέασης; Και ποιος προηγείται στα πρωινά;

Το πρόσφατο λάθος της Nielsen με τις μετρήσεις τηλεθέασης, όπου για 3 μέρες δόθηκαν λάθος νούμερα στην prime time ζώνη και απουσίαζαν από αυτά, σχεδόν ένα εκατομμύριο τηλεθεατές, έχει ανοίξει ξανά μία νέα συζήτηση για τον τρόπο που γίνεται και την σκοπιμότητα αυτής της μέτρησης.

Από την οποία δεν κρίνονται μόνο καριέρες, συμβόλαια παρουσιαστών και παρουσιαστριών και στελεχών καναλιών, αλλά κρίνεται η βιωσιμότητα όλου του τηλεοπτικού οικοδομήματος. Η διαφημιστική αγορά, αυτές τις μετρήσεις έχει οδηγό για τις δικές της οικονομικές τοποθετήσεις. Και αν δεν υπάρχουν οικονομικές τοποθετήσεις και η συνδρομή του ΕΚΟΜΜΕ στην παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων, δεν θα είχαμε την τηλεοπτική παραγωγή που έχουμε σήμερα.

Μία ακόμη έκπληξη στα νούμερα τηλεθέασης και γιατί δεν «πήγε» η Δανάη Μπάρκα

Παρόλα αυτά, αυτή τη στιγμή αυτά τα νούμερα τηλεθέασης έχουμε και με αυτά πορευόμαστε και εμείς για τις επιδόσεις των τηλεοπτικών προγραμμάτων.

https://www.instagram.com/p/CyxrNaXKydq/

Δεν είναι φυσικά μόνο η πρωινή ζώνη, αυτή του μεγάλου ανταγωνισμού φέτος. Όλοι παλεύουν με όλους. Απλά το 10.00 με 13.00 έχει και τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις. Τις περισσότερες μέρες η πρωτιά - έστω και με μικρή διαφορά - πηγαίνει στην Κατερίνα Καινούργιου και την ομάδα της. Με το Πρωινό του Γιώργου Λιάγκα να ακολουθεί. Από τη δεύτερη θέση και πιο κάτω έχουμε συχνά ανατροπές.

Στην ουσία, η Ελένη Χατζίδου με τον Ετεοκλή Παύλου και το Breakfast@Star δίνουν συχνά μάχες με τη Δανάη Μπάρκα και το «Πάμε Δανάη», έστω και αν έχουν διαφορετικές ώρες έναρξης.

https://www.instagram.com/p/Cx7uZZ6tIG8/

Στη χθεσινή μέρα, το Breakfast@star πήρε την τρίτη θέση με ποσοστά στο δυναμικό κοινό που ξεκίνησαν από 11,6% και συνεχίστηκε με 15,4%, 12,6%, 10,0% και 9,5%.

Με την Κατερίνα Καινούργιου να τερματίζει πρώτη φτάνοντας μέχρι 19,1%. Δύσκολα θα κλονιστεί από την πρώτη θέση, αλλά έχουμε δρόμο ακόμη.

Η καλή πορεία της Ελένης Χατζίδου και του Ετεοκλή Παύλου δεν είναι όμως τυχαία με αυτή την εκπομπή. Υπάρχει πρόγραμμα, υπάρχουν σταθερές στήλες, όλοι στο πάνελ είναι πολύ καλά διαβασμένοι, λεκτικά λάθη δεν ακούμε και κυρίως δεν υπάρχει εμπάθεια και περιττές φωνές σε περίπτωση διαφωνίας. Το περιεχόμενο είναι πλούσιο και ο τηλεθεατής ξέρει τι θα δει. Αν πήγαιναν στις επιδόσεις τους λίγο καλύτερα και τα υπόλοπα προγράμματα του καναλιού («Φάρμα» και «Fame Story») θα είχαν μία καλή «τροφοδοσία» θεμάτων που ενισχύουν την τηλεθέαση.

https://www.instagram.com/reel/CyxvOs_KM0Y/

Όπως παραδοσιακά συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές με το GNTM και το MasterChef.