Η αναπηρία του Ετεοκλή Παύλου γίνεται ένα μάθημα ζωής για την κόρη που απέκτησε με την Χατζίδου

Η αναπηρία του Ετεοκλή Παύλου γίνεται ένα μάθημα ζωής για την κόρη που απέκτησε με την Χατζίδου

Η Ελένη Χατζίδου έδειξε για ακόμα μία φορά έμπρακτα την στήριξη στον σύζυγο, συνεργάτη και πατέρα του παιδιού της, Ετεοκλή Παύλου και την αναπηρία.

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και η Ελένη Χατζίδου θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα για αυτή τη μέρα που έχει αποκτήσει διαφορετική σημασία για εκείνη, από τότε που μπήκε στη ζωή της ο σύζυγός της, Ετεοκλής Παύλου.

Αναδημοσιεύοντας ένα τρυφερό βίντεο που είχε αναρτήσει ο αθλητής τον Αύγουστο, η παρουσιάστρια του Brekfast@Star και τραγουδίστρια έγραψε «Παγκόσμια ημέρα αναπηρίας σήμερα… Ας φροντίσουμε να διδάξουμε στα παιδιά μας να σέβονται και να κατανοούν τους ανθρώπους με αναπηρίες και να μάχονται υπέρ των δικαιωμάτων τους».

hazidou.png

«Στην κόρη μου μιλούσα πάντα ανοιχτά και με ειλικρίνεια για το πρόσθετο μέλος που έχω»

Στο βίντεο απεικονίζεται ο Ετεοκλής και η κόρη του ζευγαριού, Μελίτα, οι οποίοι κάθονται στον καναπέ του σπιτιού τους. Ο 33χρονος πατέρας έχει αφαιρέσει το πρόσθετο μέρος του ποδιού του και εξηγεί στην κόρη τι ακριβώς συμβαίνει με το ακρωτηριασμένο πόδι του.

Εκείνη τον κοιτάζει με προσοχή και δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για το ακριβώς του συμβαίνει, κάνοντας πολλές ερωτήσεις.

Στην περιγραφή της ανάρτησής του ο Ετεοκλής Παύλου έγραψε «Στην κόρη μου μιλούσα πάντα ανοιχτά και με ειλικρίνεια για το πρόσθετο μέλος που έχω, της εξηγούσα όσα με ρωτούσε η ίδια και όσα εκείνη έδειχνε ότι ήθελε να μάθει.

Τώρα για πρώτη φορά μου ζήτησε να το βγάλω και να δει το χτυπημένο ποδαράκι μου. Φυσικά δεν θα μπορούσα να της το αρνηθώ. Ποτέ δεν θα ήθελα να νιώσει ότι είναι κάτι κρυφό η κάτι που κρατάω μυστικό και δεν της το δείχνω.

Το είδε, το επεξεργάστηκε, μου έκανε ερωτήσεις, προσπάθησε να με κάνει καλά-αφού έφερε τα ιατρικά της εργαλεία-και χαίρομαι πολύ που η μαμά μπόρεσε να το βιντεοσκοπήσει και να το μοιραστώ μαζί σας.

Για εμένα ήταν μια πολύ ξεχωριστή, συγκινητική, γλυκιά και όμορφη κουβέντα που έκανα με την κόρη μου και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την πρώτη φορά που θέλησε να δει, να μάθει και να επεξεργαστεί το ποδαράκι του πατέρα της».

https://www.instagram.com/reel/CwKhMOgIMXU/

Με ένα στόρι η Ελένη Χατζίδου μας έδειξε το πείσμα και το ταλέντο της κόρης της Μελίνας

Πώς η Ελένη Χατζίδου αντιμετωπίζει την αναπηρία του συζύγου της

Τόσο ο Ετεοκλής Παύλου όσο και η Ελένη Χατζίδου πολλές φορές μοιράζονται στιγμές από την κοινή τους ζωή στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι «περιπέτειες της Μελίτας» αποτελούν ένα από τα βασικά θέματα που τους αρέσουν να προβάλλουν, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι αισθάνονται περήφανοι για την οικογένεια που έχουν δημιουργήσει.

Εκτός από την προβολή στα social media αποτελούν και από τα ζευγάρια που δεν διστάζουν να μιλούν ανοιχτά για τη σχέση τους και στην τηλεόραση. Το γεγονός βέβαια ότι έχουν αναλάβει να παρουσιάσουν μία εκπομπή μαζί κάνει τα πράγματα ευκολότερα για εκείνους.

Έτσι, πρόσφατα, η Ελένη είχε μιλήσει για τη δική της εμπειρία με την αναπηρία του Ετεοκλή, επισημαίνοντας ότι στην αρχή της γνωριμίας τους αγχωνόταν μήπως πει κάτι και παρεξηγηθεί.

«Εγώ πάντα δικαιολογούσα και δικαιολογώ τους ανθρώπους, που όταν βρίσκονται με ανθρώπους που έχουν ένα είδος αναπηρίας, για το τι θα πούνε. Το έχω νιώσει κι εγώ και δεν θα πω ψέματα. Όταν γνώρισα τον Ετεοκλή σκεφτόμουν μην πω κάτι που θα τον ενοχλήσει, που θα τον πειράξει, μην μου ξεφύγει κάτι. Γενικά έχω ευγένεια ως άνθρωπος.

Δεν λέω έτσι κι αλλιώς πράγματα που προσβάλλουν κάποιον άλλον, αλλά επειδή ήταν μία ιδιαίτερη περίπτωση όταν γνωριστήκαμε δεν ήξερα τι μπορώ να πω ή τι αστείο μπορεί να κάνω και να πάει το μυαλό του ότι ίσως εννοώ αυτό και εγώ δεν το εννοώ. Υπάρχει αυτό το άγχος», είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

Στην πορεία της σχέσης τους, η Ελένη Χατζίδου εκτός από κατανόηση έδειξε και περηφάνια για τον σύζυγό της. Το 2020, την περίοδο που το ζευγάρι διαγωνιζόταν στο Just The 2 Of Us, η Ελένη Χατζίδου είχε γράψει για τον Ετεοκλή «Ο Ετεοκλής δεν παίρνει επίδομα αναπηρίας...ο Ετεοκλής ΔΕΝ ήθελε να τον λυπηθεί ούτε η επιτροπή που θα έπρεπε να του το δώσει κ όταν ήρθε η ώρα να τους συναντήσει έβαλε τα καλά του κ πήγε ενώ τον συμβουλεύανε «μην πας έτσι, δείξε ότι πείνας, ότι υποφέρεις, για να μπορέσεις να το πάρεις!»

“Έδωσα τέτοιο αγώνα για να σταθώ στα πόδια μου κ θα σέρνομαι για να με λυπηθούν; Να μην το πάρω ποτέ!!!”

Κ φυσικά δεν το πήρε...

Κ Έχω πολλές ιστορίες αξιοπρέπειας του άντρα μου-του ήρωα μου-του δασκάλου μου, απλά ήθελα να δώσω ένα παράδειγμα...

Από όλη αυτή την ιστορία κρατήστε την τελευταία φράση του “όταν σας συμβαίνει κάτι άσχημο στη ζωή σας δώστε αγάπη κ βοηθήστε ανθρώπους που ίσως να μην έχουν τη δύναμη να σταθούν μόνοι τους στα πόδια τους. Μόνο έτσι θα νιώσετε πλήρεις κ ολοκληρωμένοι”.

Κάθε μέρα προσπαθώ να γίνω καλύτερος άνθρωπος ακολουθώντας τη στάση ζωής του.

Σ ευχαριστώ Ετεοκλή, ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που σκέφτονται έτσι κ κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο».

Το Breakfast@star κάνει μία ακόμη έκπληξη στα νούμερα τηλεθέασης: Η μάχη των πρωινών

Πώς ο Ετεοκλής Παύλου έφτασε στον ακρωτηριασμό

Πριν από περίπου 10 χρόνια, κατά τη διάρκεια ενός αιματηρού επεισοδίου σε νυχτερινό μαγαζί στο οποίο εργαζόταν, ο Ετεοκλής Παύλου δέχτηκε δύο σφαίρες στην κοιλιακή χώρα, χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί ακριβώς τον λόγο. Η κατάστασή του ήταν σοβαρή και έφτασε ένα βήμα πριν από τον θάνατο. Τελικά, όμως, κατάφερε να τον νικήσει αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να σωθεί το δεξί του πόδι με αποτέλεσμα να χρειαστεί ακρωτηριασμός του δεξιού του άκρου.

Η ημέρα της επίθεσης θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλού του, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος. Παρά το σοκ και τη δυσάρεστη εξέλιξη, όμως, ο αθλητής είδε την κατάσταση σαν μία πρόκληση και ποτέ δεν αναρωτήθηκε «γιατί σε μένα»;

«Γιατί όχι σε μένα»; είχε δηλώσει χαρακτηριστικά παλαιότερα.

eteoklis-pavlou.jpg

Πηγή κεντρικής εικόνας: @eteoklispavlou