Το πατρικό της στο Κιλκίς ήταν για τη Φαίη Σκορδά πάντα το καταφύγιό της

Το πατρικό της στο Κιλκίς ήταν για τη Φαίη Σκορδά πάντα το καταφύγιό της

Η Φαίη Σκορδά έχει συνδυάσει τον τόπο καταγωγής της και το σπίτι της κυρίως με ευχάριστες καταστάσεις. 

«Μπορώ να ζήσω και χωρίς την τηλεόραση. Αν χρειαζόταν θα μπορούσα να τα παρατήσω όλα και να γυρίσω πίσω στο Κιλκίς». Αυτή ήταν η δήλωη που είχε κάνει πριν μερικά χρόνια η Φαίη Σκορδά στο περιοδικό Down Town Κύπρου. Και δεν ήταν μια δήλωση επιπόλαιη μιας και η παρουσιάστρια πάντα είχε το πατρικό στο χωριό της ως το απόλυτο καταφύγιο για εκείνη στις καλές και κακές στιγμές, στις γιορτές, τα καλοκαίρια και τους χειμώνες.

Η δύσκολη επιστροφή της Φαίης στο Κιλκίς

Η Φαίη επέστρεψε αυτή τη φορά στο Κιλκίς μετά την ξαφνική απώλεια του πατέρα της Δημήτρη σε ηλικία 70 ετών, η κηδεία του οποίου έγινε την Τρίτη (30/1) στις 15:00 το μεσημέρι. Εκεί, στο πλευρό της Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας και οι δύο γιοι τους, Γιάννης και Δημήτρης που έτρεφαν τεράστια αδυναμία στον παππού τους.

Άλλωστε τα παιδιά της παρουσιάστριας έχουν περάσει όλα τους τα καλοκαίρια στον τόπο καταγωγής της μαμάς τους και έχουν αρκετές αναμνήσεις από τον πατέρα της Φαίης και τη μητέρα της.

Η λατρεία της Φαίης για το πατρικό της:

kilkis6.jpg

Μπορεί να μην μας έδειχνε συχνά εικόνες από το σπίτι της στο Κιλκίς, όμως για την Σκορδά το πατρικό της ήταν το ησυχαστήριό της.

Πριν μερικά χρόνια και με αφορμή το ταξίδι της Ελένης Μενεγάκη στις Μαλδίβες για τα Χριστούγεννα εκείνα, η Φαίη Σκορδά δήλωσε ότι προτιμά να κάνει διακοπές με την οικογένειά της στη Βόρεια Ελλάδα!

Όσο για τα παιδικά της και εφηβικά χρόνια στο Κιλκίς, η παρουσιάστρια είχε πει πως η μητέρα της η κυρία Εύα ήταν αυστηρή και όταν γινόταν ένα πάρτι, ενώ όλα τα παιδιά έφευγαν στις 2 εκείνη έφευγε στις 12 το βράδυ και εκείνη στεναχωριόταν. Η μαμά της δεν πήγαινε να την δει στο πάρτι, όμως «έκανε ντου» ο πατέρας της και ο θείος της για να δει τι κάνει.

Μια αγαπημένη εποχή με αναμνήσεις για τη Φαίη, ήταν πάντα οι γιορτές των Χριστουγέννων στο Κιλκίς:

«Κι ενώ καθόμαστε μπροστά στο τζάκι χτυπάει η πόρτα...
Κάθε χρόνο το χωριό μαζεύεται κ τραγουδούν σε όλα τα σπίτια...
Μαγικά Χριστούγεννα!!!!
Χρόνια πολλά σε ολους.
Στα Άνω Πορροια», είχε πει κάποτε η Φαίη στον αέρα της εκπομπή της και είχε αποκαλύψει πως της άρεσε να λέει τα κάλαντα με τις ξαδέρφες της. Δεν ντρεπόταν να λέει τα κάλαντα και πήγαιναν σε όλο το Κιλκίς για να τα πουν, ακόμα και στα σπίτια που δεν γνώριζαν τους ανθρώπους και μετά οι ξαδέρφες της μοίραζαν τα χρήματα!

Οι μικρές εκπλήξεις του Δημήτρη Σκορδά

Κάθε φορά που η Φαίη ταξίδευε στον τόπο καταγωγής της, ο μπαμπάς της την φρόντιζε πολύ. Όπως εκείνη τη φορά που ο Δημήτρης Σκορδάς μάζευε μανιτάρια και η μαμά της Φαίης έφτιαχνε μπουγάτσα:

«Καλημέρα μανιτάρια του δάσους! !Είναι η εποχή τους.. τα μάζεψε ο μπαμπάκας μου» έγραψε η Φαίη Σκορδά πριν μερικά χρόνια.

Ο Γιώργος Λιάγκας λειτούργησε όπως ακριβώς έπρεπε στο μεγάλο πένθος της Φαίης Σκορδά

kilkis8.jpg

Κι όταν η Φαίη έπρεπε να αποχαιρετά κάθε φορά το Κιλκίς, περνούσε από τις κούνιες και θυμόταν τις στιγμές που ήταν παιδί. Ίσως να κάνει το ίδιο και τις δύσκολες αυτές πρώτες ημέρες από την ξαφνική απώλεια του μπαμπά της.

Φαίη Σκορδά: Πέθανε ξαφνικά ο πατέρας της Δημήτρης - Όλες οι φορές που «μίλησε» για εκείνον

H μεγάλη κουβέντα που άνοιξε για την άδεια καρέκλα της Φαίης:

Αμέσως μετά τον θάνατο του πατέρα της, η Φαίη έσπευσε στο Κιλκίς αλλά η εκπομπή Fay's Time βγήκε κανονικά στον αέρα με την άδεια καρέκλα της Σκορδά.

H Mαρία Φραγκάκη και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ανέλαβαν την παρουσίαση και την ημέρα της κηδείας τόνισαν:

«Δεύτερη μέρα για εμάς εδώ στο Fay’s Time δύσκολη! Ίσως η πιο δύσκολη… Έχουν περάσει ήδη 24 ώρες που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πολύ δύσκολη προσωπική στιγμή που βιώνει η Φαίη μας και οι ψυχές όλων θα ήθελαν να είναι στο Κιλκίς. Τα σώματά μας όμως είναι εδώ, γιατί και η σημερινή εκπομπή θα πρέπει να βγει, όπως και τις επόμενες μέρες», είπε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ενώ η Μαρία Φραγκάκη είπε από την πλευρά της:

«Στέλνουμε μια μεγάλη αγκαλιά στη Φαίη, την αγάπη μας φυσικά και πραγματικά η σκέψη μας είναι μαζί της».

Από το Πρωινό και μετά την αποχώρηση του Γιώργου Λιάγκα, οι παλιοί συνεργάτες της Φαίης έστειλαν ευχές συμπαράστασης.

«Να πούμε συλλυπητήρια στην οικογένειά της Φαίης Σκορδά για τον ξαφνικό χαμό του μπαμπά της. Σε λίγη ώρα γίνεται η κηδεία του Δημήτρη Σκορδά. Καλό ταξίδι από εμάς. Ενώνουμε τις φωνές μας με την Φαίη Σκορδά και συμπαραστεκόμαστε ο καθένας από την πλευρά του», είπε ο Τάσος Τεργιάκης ενώ ο Βαγγέλης Περρής, συγκινημένος, ανέφερε:

«Είναι μια δύσκολη στιγμή. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, επειδή τα λόγια είναι πολύ φτωχά απέναντι στο μεγαλύτερο γεγονός που μπορεί να συμβεί, την αγάπη μας, μια αγκαλιά και ένα προσωπικό χάδι στη Φαίη».

Ο Περρής που είχε συνεργαστεί με τη Σκορδά αναφέρθηκε και στην απόφαση του ΣΚΑΙ να βγάλει την εκπομπή της Φαίης στον αέρα χωρίς εκείνη:

«Δεν ξέρω αν ήταν απάνθρωπο, αλλά ήταν μια κακή απόφαση. Με την ανάρτησή μου για το σήριαλ «Στοργή» του ΣΚΑΙ, εννοούσα αυτό ακριβώς που καταλάβατε, έπρεπε να έχουν περισσότεροι Στοργή για να νιώσει καλύτερα η συνεργάτης τους και όχι μόνο εκείνη, αλλά όλη η οικογένεια. Είναι έλλειψη ευαισθησίας. Αν το συγκρίνουμε με την Ελένη Μενεγάκη, η οποία την ίδια στιγμή δεν βγήκε στον αέρα του Mega γιατί είχε ένα ατύχημα με το μάτι της, δεν ήταν καλό», κατέληξε ο Βαγγέλης Περρής.

Για τα αρνητικά σχόλια με την άδεια καρέκλα, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας είπε:

«Σεβαστή η κάθε γνώμη. Πάνω από όλα το συναίσθημα της Φαίης, οπότε δε θα κάτσω να σχολιάσω γνώμες. Σε άλλη περίπτωση θα σου απαντούσα, αλλά μπροστά σε αυτό, δεν έχει νόημα να το κάνουμε αυτό. Έκανα την αναφορά στην εκπομπή γιατί την ένιωσα. Είναι πολύ μικρό να ασχολούμαστε με το πώς φάνηκε στους άλλους μία άδεια καρέκλα. Καταλαβαίνω ότι κανένας δεν είχε κακή πρόθεση, όλοι την αγαπούν οπότε ας το τελειώσουμε εκεί πέρα».

Η Λίτσα Πατέρα, η οποία διατηρεί φιλική σχέση με την Φαίη Σκορδά, είπε στη συνέχεια:

«Να πω κι εγώ στη Φαίη μας συλλυπητήρια. Ο μπαμπάς της πιστεύω ότι θα είναι πάντα δίπλα της, έχω άλλες απόψεις γι’ αυτούς που φεύγουν. Θα είναι πάντα δίπλα της και θα την βοηθάει, θα την αγαπάει όπως πάντα».