Ο Γιώργος Λιάγκας λειτούργησε όπως ακριβώς έπρεπε στο μεγάλο πένθος της Φαίης Σκορδά

Ο Γιώργος Λιάγκας λειτούργησε όπως ακριβώς έπρεπε στο μεγάλο πένθος της Φαίης Σκορδά

Στις δύσκολες αυτές ημέρες που βιώνει η Φαίη Σκορδά, ο Γιώργος Λιάγκας λειτούργησε ακριβώς όπως πρέπει ως πατέρας των παιδιών της και πρώην σύζυγός της.

« Εμείς έχουμε δύο παιδιά. Πάντα θα υπάρχει ένα κοινό σημείο αναφοράς. Εγώ με τη Φαίη πάντα θα είμαστε συνδεδεμένοι από τη στιγμή που έχουμε δύο παιδιά», είχε πει ο Γιώργος Λιάγκας λίγο καιρό μετά το διαζύγιο από τη Φαίη Σκορδά και το εννοούσε. Και αυτό απέδειξε στην ξαφνική απώλεια του μπαμπά της Φαίης, Δημήτρη Σκορδά όταν έφυγε νωρίτερα από την εκπομπή του για να βρεθεί στο Κιλκίς στην κηδεία του παππού των γιων του.

«Κύριοι συνάδελφοι, θα μου επιτρέψετε να αποχωρήσω εγώ σήμερα, το γνωρίζετε. Αφήνω σε πολύ καλά χέρια την πορεία της εκπομπής. Εγώ θα επιστρέψω πρώτα ο Θεός αύριο το πρωί. Να ‘στε καλά, ευχαριστώ πολύ», αρκέστηκε να πει ο Γιώργος Λιάγκας, δίνοντας πάσα για διαφημίσεις και χωρίς να αναφερθεί στο βαρύ πένθος της πρώην συζύγου του.

Λιάγκας και Σκορδά, έγιναν ζευγάρι, έγιναν κατόπιν τηλεοπτικό ζευγάρι, χώρισαν και μετά ξαναέγιναν ζευγάρι, έχουν μια σχέση επαγγελματική που έχει περάσει από σαράντα κύματα αλλά δεν ξέχασαν ποτέ το πιο σημαντικό: τα παιδιά τους, ο Δημήτρης και ο Γιάννης είναι η πιο μεγάλη τους ευλογία και για τα δύο αυτά αγόρια θα είναι πάντα μια γροθιά.

Φαίη Σκορδά: Πέθανε ξαφνικά ο πατέρας της Δημήτρης - Όλες οι φορές που «μίλησε» για εκείνον

Η κηδεία του Δημήτρη Σκορδά:

Στην κηδεία του γιατρού - ακτινολόγου Δημήτρη Σκορδά στο Κιλκίς, τραγικές φιγούρες ήταν η Φαίη με την μητέρα της Εύα. Δίπλα της τα παιδιά της Γιάννης και Δημήτρης Λιάγκας που είχαν μεγάλη αδυναμία στον αγαπημένο τους παππού, όπως και ο Γιώργος Λιάγκας. Ο παρουσιαστής, ήταν ο πρώτος δικός της άνθρωπος που ενημερώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά από τηλεφώνημά της Φαίης για τον ξαφνικό χαμό του πρώην πεθερού του.

Μετά την κηδεία η οικογένεια του ακτιλόγου, παρέθεσε γεύμα για στενούς συγγενείς και φίλους ενώ ο Γιώργος Λιάγκας αναχώρησε αργά το βράδυ της Τρίτης αεροπορικώς για να βρίσκεται σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1:

«Καλή σας ημέρα. Εδώ είμαστε και σήμερα να κάνουμε το δημοσιογραφικό καθήκον μας μέχρι την μία παρά τέταρτο μαζί θα είμαστε», είπε στην κάμερα της εκπομπής ο Λιάγκας ενώ η Φαίη έχει παραμείνει με τη μητέρα της στο Κιλκίς.

Λιάγκας και Σκορδά έχουν «χτίσει» μια σχέση σεβασμού:

«Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσω κάτι. Ποτέ δεν υπήρξε τρίτο πρόσωπο στην απόφαση να πάρουμε διαζύγιο. Ούτε από τη δική μου μεριά ούτε από τη μεριά της Φαίης. Γιατί τότε γράφτηκαν πολλά και καλό θα είναι κάποια πράγματα να τα ξεκαθαρίσουμε. Δεύτερον, δεν υπάρχει τώρα καμία κόντρα και δεν υπήρχε ποτέ.

Κάποια στιγμή κάτι τελειώνει σε ένα ζευγάρι. Άλλωστε, όλα τελειώνουν. Εγώ την αγαπάω τη Φαίη και πιστεύω ότι και η Φαίη με αγαπάει και φυσικά τη θεωρώ μια εξαιρετική μάνα. Αλλά προφανώς κάτι μας τελείωσε, για να περάσει σε ένα άλλο στάδιο η σχέση δύο ανθρώπων.

1706698325422-569061350-liagkas_skorda.jpg

Σε κάθε σχέση είναι πιθανόν να φύγει το πάθος της αρχής. Ενδεχομένως να έγινε αυτό και στη δική μας σχέση. Αυτό το βασικό στοιχείο που εξομαλύνει τις σχέσεις. Και όταν εκλείπει το στοιχείο αυτό σε ένα ζευγάρι, δημιουργούνται κόντρες γιατί βγαίνουν οι διαφορές στην επιφάνεια. Έτσι, αντί να ζούμε σε ένα σπίτι με εντάσεις, θεωρήσαμε ότι θα ήταν καλύτερα να ζούμε ξεχωριστά και να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι. Και εμείς, αλλά κυρίως τα παιδιά», είχε πει ο Λιάγκας για τον χωρισμό και είχε εξηγήσει:

«Πολύ δύσκολη και για μένα και για τη Φαίη. Και το δύσκολο κομμάτι δεν ήταν το πώς θα χωρίσω εγώ και η Φαίη, γιατί εμείς είμαστε ενήλικες, παίρνουμε τις αποφάσεις μας και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αυτές δημιουργούν.

Το δύσκολο κομμάτι ήταν τα παιδιά. Συμβουλευτήκαμε ειδικούς και ακόμη συμβουλευόμαστε για το πώς θα το διαχειριστούμε. Είμαστε και οι δύο πάνω από τα παιδιά μας και προσπαθούμε και στη ζωή μας να είμαστε όσο πιο διακριτικοί μπορούμε ώστε να μη φτάσει κάτι λανθασμένο στα αφτιά τους. Γιατί εγώ στο θέμα των παιδιών είμαι κέρβερος. Εκεί τρελαίνομαι», είχε εξηγήσει χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής τονίζοντας πως στα παιδιά του ο ίδιος και η Φαίη λένε πάντα την αλήθεια:

Μόνο την αλήθεια. Δεν λες ποτέ ψέματα στα παιδιά. Αυτό μας συμβούλεψαν και οι ειδικοί, αυτό κάναμε.

Τους είπαμε ότι ο μπαμπάς αγαπάει πολύ τη μαμά, κάτι που ισχύει, ότι παραμένουμε οικογένεια, αλλά επειδή μερικές φορές δημιουργούνται εντάσεις και υπάρχει γκρίνια, προέχει το να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι, γι’ αυτό είναι καλύτερα να ζούμε χωριστά, κοντά μεν αλλά όχι κάτω από την ίδια στέγη.

«Δεν είναι μια απόφαση που την πήραμε χθες και για εμάς το μόνο που μας νοιάζει είναι να προστατεύσουμε τα παιδιά μας.

Το ότι μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία να πούμε δύο λόγια ήταν μια κοινή απόφαση και το κάναμε για να μην μπούμε μετά σε αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι μια απόφαση που την πήραμε χθες και για εμάς το μόνο που μας νοιάζει είναι να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και να μην αλλάξει η καθημερινότητά τους. Οι αποφάσεις μας, όσο μπορούμε, βέβαια, έχουν να κάνουν με το πόσο καλά είναι τα παιδιά μας και δόξα τω θεό μέχρι στιγμής είμαστε μια χαρά. Για εμάς σημαντικό είναι τα παιδιά μας και από τη στιγμή που έχουμε δύο παιδιά θα προσπαθήσουμε να έχουμε και πάρα πολύ καλές σχέσεις.

Για εμάς σημαντικό είναι τα παιδιά μας και από τη στιγμή που έχουμε δύο παιδιά θα προσπαθήσουμε να έχουμε και πάρα πολύ καλές σχέσεις», είχε πει η Φαίη Σκορδά για τον χωρισμό της και τη ζωή μετά το διαζύγιο με τα παιδιά και τον Γιώργο Λιάγκα.

liagkas_skorda1.jpg