Η Ελένη Μενεγάκη «πήρε» θέση στις κόντρες περί ποιότητας στην TV λέγοντας κάτι απλό που όλοι ξεχνούν

Κατερίνα Μπούσιου
Η Ελένη Μενεγάκη «πήρε» θέση στις κόντρες περί ποιότητας στην TV λέγοντας κάτι απλό που όλοι ξεχνούν

Ο Γιώργος Νταλάρας με τη συνέντευξή του στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και όλοι στην τηλεόραση ψάχνουν αφορμή για να κρίνουν τους άλλους και να μιλήσουν περί ποιότητας της ψυχαγωγίας. Η Ελένη Μενεγάκη μας είπε την άποψή της περί κοινού και ποιότητας προγράμματος. 

Η Ελένη Μενεγάκη σπάνια παίρνει θέση σε κόντρες και σε συζητήσεις περί ποιότητας και θεματολογίας, στη ελληνική τηλεόραση. Και όταν το κάνει αποφεύγει να προσωποποιεί τα γεγονότα. Η σημερινή της ωστόσο τοποθέτηση ήταν σα να υπενθύμιζε σε όλες τις νεότερες συναδέλφισσές της παρουσιάστριες, τον λόγο που υπάρχουν στην TV. Και αυτός δεν είναι για να κρίνουν τον ανταγωνιστή συνάδελφό τους, όπως γίνεται τις τελευταίες ημέρες.

https://www.instagram.com/p/C29yhcPtfaX/

H δήλωση της Ναταλίας Γερμανού και η αφορμή για κόντρες

Όλα - όσα και αν σου κάνει εντύπωση -, ξεκίνησαν από τη συνέντευξη του Γιώργου Νταλάρα στον Νίκο Συρίγο στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, στις αντιδράσεις που προκάλεσε και στη συνέχεια τα όσα είπε εκείνος μιλώντας αυστηρά στους δημοσιογράφους. Έγινε το θέμα των ημερών και η αγαπημένη ερώτηση των δημοσιογράφων προς κάθε επώνυμο: «Συμφωνείτε με όσα είπε ο Γιώργος Νταλάρας;»

Η Ναταλία Γερμανού συμφώνησε λοιπόν με όσα είχε πει ο τραγουδιστής, αρκετοί όμως παρουσιαστές (και η Σίσσυ Χρηστίδου ανάμεσά τους) της ζήτησαν να ξεκαθαρίσει γιατί κάνει παρόμοια εκπομπή με όλους τους άλλους και γιατί χρησιμοποιεί δημοσιογράφους που κάνουν τέτοια «πεσίματα» στους επώνυμους, γιατί αυτός ήταν ο λόγος που εκνευρίστηκε σε δεύτερο βαθμό ο Γιώργος Νταλάρας.

Σε όλο αυτό το κομφούζιο η νέα δήλωση της παρουσιάστριας, έδωσε αφορμή για νέα συζήτηση, ενώ θα έπρεπε να είναι η αφορμή για να κλείσει η συζήτηση.

Και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πραγματικά δε θέλω να το ανοίξω και πολύ, γιατί εγώ ανήκω στη «Μενεγάκειο» σχολή. Η Ελένη πάντα κρατούσε μία στάση του «δεν απαντάω» και το θεωρώ απόλυτα σωστό. Έβλεπα πολλούς συναδέλφους που λέγανε, η Ναταλία θα απαντήσει το Σάββατο. Δε θα απαντήσει η Ναταλία το Σάββατο, ούτε την Κυριακή. Σέβομαι όλες τις απόψεις συναδέλφων, δημοσιογράφων, παρουσιαστριών - ων. Τα ακούω με σεβασμό, φιλτράρω, αλλά θεωρώ ότι λογοδοτώ μόνο στον κόσμο που όλα αυτά τα χρόνια με βλέπει και μου ασκεί κριτική - που ακούω με πολύ σεβασμό - και στο κανάλι που με πληρώνει. Κάπου αλλού όχι. Είδα και κάποια δαχτυλάκια που σηκώθηκαν και έλεγαν «αν δε θες να είσαι υποκρίτρια, κοίτα να αλλάξεις την εκπομπή σου». Η εκπομπή είναι ήδη άλλη. Ανέκαθεν ήταν άλλη εκπομπή. Έχω την αίσθηση, ότι κάνουμε μία άλλη εκπομπή που δε χρειάζεται αλλαγές. Αυτό θα πω. Δε θα πω κάτι άλλο. Θα το κλείσω εδώ. Και πολύ ασχοληθήκαμε μαζί μου, γιατί το θέμα δεν ήμουν εγώ, ήταν ο Γιώργος Νταλάρας».

Εν κατακλείδι - και αυτό ήταν και απόλυτα σωστό να ειπωθεί - ο κάθε παρουσιαστής λογοδοτεί για όσα λέει και κάνει, στο κοινό του και στο κανάλι του. Δεν μπορεί να λογοδοτεί και στον απέναντι συνάδελφό του.

Η Ελένη Μενεγάκη όχι μόνο απλοποίησε όλο αυτό το κομφούζιο, αλλά απέδειξε και την αξία αυτής της «Μενεγάκειας» σχολής στην οποία αναφέρθηκε η Ναταλία. Γιατί τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα.

Η Ελένη χωρίς να προσωποποιήσει καταστάσεις είπε χαρακτηριστικά: «Όποιος μπορεί ας παρουσιάζει αυτό που πραγματικά τον εκφράζει και τον κάνει να αισθάνεται καλά. Από εκεί και πέρα ότι είναι αυτό που ψάχνει ο τηλεθεατής ας το βρει, δε βαριέμαι να το λέω. Δεν θεωρώ όμως ότι αυτοί που κάνουμε εκπομπές, τις κάνουμε μόνο σκεπτόμενοι για το τι θέλει να δει ο τηλεθεατής, γιατί κανείς μας δεν μπορεί να τους πιάσει όλους. Ο καθένας μας κάνει αυτό που πιστεύει ότι του ταιριάζει καλύτερα και μπορεί να το φέρει εις πέρας».

Τι το πιο σημαντικό από αυτό;