Ο Leonardo DiCaprio κάνει έκκληση μέσω Instagram για τη διάσωση του παπαγάλου «swift»

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ο Leonardo DiCaprio κάνει έκκληση μέσω Instagram για τη διάσωση του παπαγάλου «swift»
Invision

Ο Leonardo DiCaprio είναι ο πιο ευαισθητοποιημένος celebrity σε περιβαλλοντολογικά ζητήματα. Η έκκληση του ηθοποιού.

Πολλοί τον αποκαλούν «Mr Planet» και όχι άδικα αφού τα τελευταία χρόνια έχει αφιερώσει τον ελεύθερό του χρόνο στην ενημέρωση -δράση περιβαλλοντολογικών ζητημάτων.

O Leonardo DiCaprio έχει προσφέρει τεράστια χρηματικά ποσά για τη διάσωση του πλανήτη. O 49χρονος είναι απόλυτα ευαισθητοποιημένος για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή και το δείχνει έμπρακτα εδώ και πολλά χρόνια.

Ο διάσημος ηθοποιός συμβάλλει με κάθε τρόπο στη διάσωση του περιβάλλοντος και μέσα από τα social media παρακινεί ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους του.

H δημόσια έκκληση του Leonardo DiCaprio

Πριν από μερικές ώρες ο DiCaprio έκανε μια νέα ανάρτηση στο Instagram και ζήτησε να σταματήσει η υλοτομία αυτοφυών δέντρων στα δάση της Αυστραλίας, για να προστατευθεί ο βιότοπος του απειλούμενου με εξαφάνιση παπαγάλου «swift».

Ο σταρ της μεγάλης οθόνης τόνισε στους 62 εκατομμύρια followers του τη δυσμενή θέση που βρίσκεται το συγκεκριμένο είδος πουλιού. Όπως σημειώνει στην ανάρτησή του ο ηθοποιός οι ειδικοί εκτιμούν ότι μόλις 750 παπαγάλοι «swift» παραμένουν στη φύση.

https://www.instagram.com/p/C3GlyQpg5c7/

«Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα αποτρέψει νέες εξαφανίσεις. Οι οικολόγοι συνεχίζουν να τους ενθαρρύνουν να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για μηδενική εξαφάνιση», έγραψε στην ανάρτησή του ο DiCaprio.

Και πρόσθεσε: «Ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουμε τον παπαγάλο swift, και εκατοντάδες άλλα απειλούμενα είδη δασών της Αυστραλίας, είναι να τερματιστεί η υλοτομία των γηγενών δασών σε όλη την Αυστραλία και την Τασμανία».

Ο Leonardo DiCaprio έχει δημιουργήσει τον οργανισμό «the Leonardo DiCaprio Foundation», που συγκεντρώνει χρήματα για τη διάσωση του πλανήτη και των πλασμάτων του. Για να κρατά σε εγρήγορση το ίδρυμά του, ο Χολυγουντιανός σταρ διοργανώνει events, όπως το the Leonardo DiCaprio Foundation Gala, το οποίο αυξάνει ακόμα περισσότερο την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον.

Αξιοσημείωτο είναι πως το 2014, ο ΟΗΕ χαρακτήρισε τον Leonardo DiCaprio ως αγγελιαφόρο ειρήνης λόγω της συμβολής τους στην προσπάθεια προώθησης της παγκόσμιας δράσης για την κλιματική αλλαγή.

Πηγή κεντρικής: apimages.com