Η Marseaux είναι παράδειγμα δύναμης και αποδείχτηκε τις φορές που μίλησε για τον χαμό της μαμάς της

Τζένη Ντεμιράι
Η Marseaux είναι παράδειγμα δύναμης και αποδείχτηκε τις φορές που μίλησε για τον χαμό της μαμάς της
2995985

«Γιατί όταν είσαι 17 χρονών και χάνεις τη μαμά σου, είναι σαν να χάνεις ουσιαστικά τη γη κάτω από τα πόδια σου», δήλωσε η Marseaux.

Η Marseaux είναι μία ταλαντούχα τραγουδίστρια της νέας γενιάς που έχει ήδη καταφέρει να ξεχωρίσει στο εγχώριο μουσικό στερέωμα. Μπορεί να είναι μόλις 23ων ετών, ωστόσο, έχει ήδη βγάλει το πρώτο της άλμπουμ, «κόρη» (2019) αλλά και να κάνει πολλούς από εμάς να σιγοτραγουδάμε τα κομμάτια της.

Λίγο πριν γίνει 53, η Shannen Doherty εξηγεί το ξεκαθάρισμα σε αντικείμενα κι ανθρώπους πριν πεθάνει

https://www.instagram.com/p/Cz88-ZrMgMv/

Λόγω της αγάπης που τρέφει το κοινό για εκείνη, δεν είναι λίγες οι φορές που η Marseaux έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις μιλώντας, όχι μόνο για τα μουσικά της όνειρα, αλλά και για τις δυσκολίες με τις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπη.

Η μεγαλύτερη από αυτές είναι ο θάνατος της μητέρας της, τον οποίο κλήθηκε να διαχειριστεί στην τρυφερή ηλικία των 17 ετών. Η μητέρα της τραγουδίστριας έχασε τη ζωή της το 2018 και εκείνη δυσκολεύτηκε να ξαναβρεί τα πατήματά της, αλλά και να θέσει σε νέες βάσεις τη σχέση με τον πατέρα και την αδερφή της.

Αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι, αντιμετώπισε το πένθος, την κατάθλιψη, ενηλικιώθηκε απότομα. Όλα αυτά, όμως, δείχνουν να έχουν περάσει και η Marseaux αισθάνεται αρκετά δυνατή για να μιλήσει για όλα όσα συνδέονται με τον θάνατο της μητέρας της.

https://www.instagram.com/p/Cz_amCkMZIb/

Η Marseaux και τα συναισθήματα που την κατέκλεισαν μετά τον θάνατο της μητέρας της

Καλεσμένη στην εκπομπή της Έλενας Παπαβασιλείου στο Action 24 την Τετάρτη 3 Απριλίου ανέφερε ότι εκείνη την περίοδο την είχε «καταπιεί» το συναίσθημα.

«Τότε δεν πήγαινα σε κάποιο ψυχολόγο αλλά νομίζω ότι κατά μία έννοια ίσως είχα περάσει από ένα στάδιο κατάθλιψης. Τώρα που το συζητάω με την ψυχολόγο μου, μου έχει πει ότι ναι, είχα περάσει από ένα στάδιο κατάθλιψης που είναι πολύ λογικό. Γιατί όταν είσαι 17 χρονών και χάνεις τη μαμά σου, είναι σαν να χάνεις ουσιαστικά τη γη κάτω από τα πόδια σου», δήλωσε.

Η 23χρονη τραγουδίστρια μίλησε για τα συναισθήματα που συνδέθηκαν με το πένθος της, επισημαίνοντας ότι αισθανόταν μοναξιά και δεν είχε όρεξη να βγει έξω ή να φάει.

«Δηλαδή εγώ ένιωθα τεράστια μοναξιά και είχα διάφορα θέματα. Δεν ήθελα να βγω από το σπίτι με τίποτα, δεν έτρωγα και είχα διάφορα άλλα θέματα. Με τον καιρό όμως και με τους καλούς μου φίλους κατάφερα και σιγά σιγά βγήκα από αυτό. Θέλει προσπάθεια και θέλει όντως να θες να βοηθηθείς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Marseaux έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην αξία που έχει η επιθυμία του ανθρώπου που βιώνει αυτή την κατάσταση να την ξεπεράσει. «Γιατί άμα δεν θες, ακόμα και να σε σέρνουν από τα μαλλιά, δεν θα αλλάξει κάτι. Άμα πεις όμως ότι «εντάξει, περνάω κάτι που δεν νιώθω καλά στην κατάσταση αυτή που βιώνω τώρα και θέλω να την αλλάξω», θα το καταφέρεις σίγουρα», πρόσθεσε.

Συγνώμη που ο Reeves παραμένει ερωτευμένος με την κοπέλα του (Μήπως να πάρει έγκριση από τον user07)

Η Marseaux και η στήριξη της μητέρας της σε κάθε της όνειρο

Αυτή, βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φορά που η Marseaux αναφέρθηκε στην απώλεια της μητέρας της.

Η νεαρή τραγουδίστρια είχε μιλήσει και στην εκπομπή «Night Out» όπου είχε κάνει μια αναδρομή στα παιδικά της χρόνια, δείχνοντάς μας την ουσιαστική σχέση που την έδενε με τη γυναίκα που την έφερε στον κόσμο. «Οι γονείς μου με στήριξαν πάρα πολύ, η μαμά μου ειδικά. Ό,τι κι αν της έλεγα, έλεγε "ναι, ναι, ναι". Δεν ήξερα τι θα κάνω αν θα δώσω Πανελλήνιες, αν θα γίνω μουσικός, ηθοποιός, ήμουν τελείως χαμένη», είχε περιγράψει τότε.

«Όλοι μου έλεγαν "θα δώσεις Πανελλήνιες", οι καθηγητές μου με πίεζαν πολύ, ενώ η μαμά μου ήταν η μόνη που μου έλεγε "δεν θα δώσεις, άστο ρε παιδί μου, αφού δεν είναι για σένα αυτό, δεν πειράζει, θα κάνεις αυτό που θες". Μετά την έχασα, στα 17 μου χρόνια, οπότε εκεί ήταν το χάος. Λέω "τώρα τι κάνουμε;". Είχα έναν υποστηρικτή και τον έχασα. Χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου, χάνεις τον κόσμο όλο», είχε τονίσει.

Για την κατάσταση που επικρατούσε όταν η μητέρα της αρρώστησε και γνώριζε ότι θα τη χάσει αλλά και για τους φόβους που έμειναν στην πορεία είχε μιλήσει στο Happy Day αναφέροντας:

«Μου είχε βγει τέτοια άρνηση, που δεν ήθελα καθόλου να συναναστρέφομαι με τη μητέρα μου και προς την αδελφή μου είχα μια άρνηση και μετά όταν έφυγε μπήκα να πάρω τον ρόλο της μαμάς και μου είπε η αδελφή μου “δεν είσαι η μαμά μου”. Πέρασα την αρρώστια της, τον πόνο, οπότε έχω φοβία ότι θα αρρωστήσουν όλοι γύρω μου και θα φύγουν».

«Ξεκάθαρα αφιερώνω όλη μου την καριέρα στην μαμά»

Η Marseaux έβγαλε το άλμπουμ της μόλις έναν χρόνο μετά τον θάνατο της μητέρας της και ο τίτλος «κόρη» προφανώς και δεν είναι τυχαίος. Το 2021 μιλώντας στο The 2Night Show είχε πει: «Ξεκάθαρα αφιερώνω όλη μου την καριέρα στην μαμά, της οφείλω τα πάντα», ενώ στη συνέχεια είχε προσθέσει «Χρωστάω πάρα πολλά και στον μπαμπά, αλλά η μαμά είναι κάτι άλλο. Η μαμά μου έβγαλε και το όνομά μου. Το βαφτιστικό μου είναι Μαρία-Σοφία, αλλά η μαμά μου, μου είπε ότι δεν της αρέσει και είπε ότι θα κάνουμε Marseaux».

Μπορεί όταν έφυγε από τη ζωή η μητέρα της να δημιουργήθηκε ένα τεταμένο κλίμα ανάμεσα σε εκείνη και τον πατέρα της, όμως, πλέον έχουν βρει τις ισορροπίες τους.

«Όταν πέθανε η μητέρα μου, έφυγα από το σπίτι, δεν είχα λεφτά καθόλου, γιατί δεν άντεχα τη συμβίωση με τον πατέρα μου, είχε γίνει κάπως περίεργη. Αντιδρούσε εκείνος επειδή είχε χάσει τη γυναίκα του, αντιδρούσα εγώ, ήμασταν σε σύγκρουση συνέχεια. Τώρα τον έχω κατανοήσει απόλυτα, πιστεύω και ξέρω ότι με συγχώρησε κι εκείνος. Έρχεται πάντα στα live μου και μου πετάει κουτάκια από μπύρες, γιατί εκείνος ακούει punk και στην punk ως ένδειξη ότι γουστάρουμε πετάμε κουτάκια», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Happy Day.

Πηγή κεντρικής εικόνας: NDP