Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton δε θα παραβρεθούν στα BAFTA και ο λόγος δεν μας πείθει

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton δε θα παραβρεθούν στα BAFTA και ο λόγος δεν μας πείθει

Όλοι έμειναν έκπληκτοι από την ανακοίνωση που έγινε λίγο πριν τη μεγάλη τελετή των βραβείων. Τι συμβαίνει;

Διανύουμε μια περίοδο που οι αλλαγές στο παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι πολλές και οι εξελίξεις ραγδαίες. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η βασιλική οικογένεια έχει αντικρύσει -μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα- ανατροπές που ούτε φανταζόταν ποτέ πως θα ζήσει. Ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου, ο «εξοστρακισμός των Sussex», ο κορονοϊός και η ασθένεια της Ελισάβετ (δις), το σκάνδαλο του πρίγκιπα Andrew και η «επισημοποίηση» της Καμίλα ως βασίλισσας δίπλα στον βασιλιά, ε... δεν τα λες και λίγα!

Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται και η ανακοίνωση από το παλάτι να επικαλεστεί «βεβαρημένο πρόγραμμα» για να δικαιολογήσει την απουσία της Kate Middleton και του πρίγκιπα William από τα φετινά βραβεία BAFTA.

oplo vasillisas elisavet

Η μοναρχία κλονίζεται! Το μεγάλο «όπλο» της βασίλισσας Ελισάβετ για να μείνει το Στέμμα ζωντανό

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Ας τα πάρουμε με τη σειρά...Καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ πλησιάζει τα 96α γενέθλιά της -και καθώς το Πλατινένιο Ιωβηλαίο που γιορτάζει τα 70 χρόνια της διακυβέρνησής της- γίνονται όλο και περισσότερες προετοιμασίες για την άνοδο του πρίγκιπα Κάρολου στον θρόνο. Και παρόλο που ο πρίγκιπας William δεν υποστήριζε ιδιαίτερα την ένωση του Καρόλου και της Καμίλα, τώρα -όπως φαίνεται- τα πράγματα έχουν αλλάξει. «Η σχέση του με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας είναι καλύτερη από ποτέ», δήλωσε μια πηγή από την πλευρά του πρίγκιπα William, στο Vanity Fair. «Δεν είναι ιδιαίτερα δεμένος με τη μητριά του, αλλά τα πάνε τέλεια και είναι μια μικτή οικογένεια τώρα. Επίσης σέβεται τη γιαγιά του και την κρίση της περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο».

Και δεδομένου ότι ο Πρίγκιπας Κάρολος είναι ο ίδιος ήδη 73 ετών, είναι θέμα χρόνου να γίνει βασιλιάς ο πρίγκιπας William. Ενώ o Δούκας προετοιμάζεται για τη στιγμή αυτή όλη του τη ζωή, δεν σημαίνει ότι ανυπομονεί κιόλας. «Σίγουρα δεν μένω ξύπνιος τη νύχτα και περιμένω ή ελπίζω για κάτι τέτοιο γιατί δυστυχώς σημαίνει ότι η οικογένειά μου έχει προχωρήσει και δεν το θέλω αυτό», είπε ο William.

Γιατί κόπηκαν τα BAFTA από το πρόγραμμα William- Kate

Εδώ και μέρες ακούγεται πως το πριγκιπικό ζευγάρι δεν θα παραβρεθεί στα BAFTA φέτος, και τώρα ίσως ξέρουμε γιατί. Το βασιλικό ζεύγος διαχειρίζεται φορτωμένο πρόγραμμα. Ο Δούκας του Cambridge πιθανότατα θα ηχογραφήσει ένα μήνυμα σε video που θα προβληθεί κατά τη διάρκεια των βραβείων. Ο 39χρονος πρίγκιπας, είναι πρόεδρος του οργανισμού από το 2010 και δεν έχει χάσει καμία απονομή από τότε. Πρώτος πρόεδρος ήταν ο παππούς του, ο πρίγκιπας Φίλιππος. Η βραδινή έξοδος του πρίγκιπα William και της Kate στα BAFTA έχει γίνει κάπως βασιλική παράδοση τα τελευταία χρόνια.

Ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, το πρόγραμμα του πρίγκιπα William είναι ήδη πολύ φορτωμένο.Να θυμίσουμε πως ούτε πέρυσι κατάφεραν να παραβρεθούν, καθώς το γεγονός ακολούθησε λίγο μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου.

Τι κρύβεται πίσω από την ακύρωση της παρουσίας τους στα BAFTA

Πολλά ψιθυρίζονται, λίγα μπορούν όμως να επιβεβαιωθούν. Η αλήθεια είναι πως ο William και η Kate έχουν επωμισθεί πολλές ευθύνες το τελευταίο διάστημα. Αυτό βέβαια δεν ήρθε τυχαία καθώς -όπως ισχυρίζονται royal experts- τον τελευταίο καιρό, προσπαθούν να δείξουν στον κόσμο μια πιο ήπια και ανθρώπινη πλευρά του εαυτού τους μετά τη συνέντευξη του Πρίγκιπα Harry και της Meghan στην Oprah. Να θυμίσουμε πως το ζευγάρι εξέθεσε τη βασιλική οικογένεια για την ψυχρή μεταχείριση της Meghan και τον περιστασιακό ρατσισμό προς το πρόσωπό της. Μπορεί η απουσία τους από τα BAFTA να έχει να κάνει με την πιο φιλτραρισμένη εικόνα τους προς το κοινό; Κανείς δεν θα μάθει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ