Η μοναρχία κλονίζεται! Το μεγάλο «όπλο» της βασίλισσας Ελισάβετ για να μείνει το Στέμμα ζωντανό

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Η μοναρχία κλονίζεται! Το μεγάλο «όπλο» της βασίλισσας Ελισάβετ για να μείνει το Στέμμα ζωντανό

Ποιος θα σώσει το παλάτι από την κατάρρευση; Η βασίλισσα Ελισάβετ επιστρατεύει το «βαρύ πυροβολικό» και σίγουρα ξέρει τι κάνει.

Μετά τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα της βασιλικής οικογένειας (μόνο η βασίλισσα Ελισάβετ θα έλεγε κανείς πως δεν έχει εμπλακεί ακόμη σ' ένα από αυτά!), η μοναρχία κλονίζεται σθεναρά! Τι ειρωνεία: Όλα αυτά τα χρόνια η μονάρχης αφιέρωσε τη ζωή της υπηρετώντας με ήθος και δύναμη το Στέμμα, και πάντα κάποιος από την οικογένειά της ερχόταν να προκαλέσει τριγμούς με την «ανάρμοστη» (κατά το πρωτόκολλο και το ήθος της ίδιας της Ελισάβετ) συμπεριφορά του στο βασίλειο.

Όλα αυτά τα χρόνια το Παλάτι έχει περάσει από τρικυμίες, με τη βασίλισσα σε ρόλο καπετάνιου να πηγαίνει το καράβι μπροστά, περιμένοντας να γαληνέψει η θάλασσα από τις φουρτούνες. Τα χρόνια όμως έχουν περάσει και η Ελισάβετ έχει κουραστεί, και σωματικά και ψυχικά όπως λένε οι royal experts. Στα 95 της πια και έχοντας χάσει το στήριγμα της ζωής της, τον Πρίγκιπα Φίλιππο, μοιάζει να θέλει να τα παρατήσει. Τα απανωτά χτυπήματα (μην ξεχνάμε το πολύκροτο διαζύγιο του Κάρολου και της Diana, τον χωρισμό του Andrew με τη Sarah Ferguson, οι ατασθαλίες του Harry και το μεγάλο Megxit, και τώρα το σκάνδαλο με τη σεξουαλική παρενόχληση του πρίγκιπα Andrew που οδηγεί τον γιο της στα δικαστήρια έχοντας ν΄ αντιμετωπίσει διασυρμό) φαίνεται πως την έχουν εξουθενώσει! Η μήπως όχι;

prongipas andrew

Πρίγκιπας Andrew: Χάνει και το σπίτι στο Windsor; Ράκος η πρώην σύζυγός του Sarah Ferguson

Η Ελισάβετ δεν το βάζει κάτω

Η βασίλισσα είναι δυνατή και θα καταθέσει τα όπλα μόνο όταν θα κλείσει τα μάτια της, λένε οι ειδικοί επί του στέμματος. Όπως υποστηρίζουν, η βασίλισσα Ελισάβετ στηρίζει το Στέμμα τώρα πια σε έναν και μόνο άνθρωπο για να σώσει το βασίλειο και να παραμείνει η μοναρχία στη Βρετανία. Αυτό το άτομο δεν είναι ούτε ο Κάρολος, ούτε ο William, πόσο μάλλον ούτε ο Harry. To πρόσωπο αυτό είναι γυναίκα και πρόκειται για την ...Kate Middleton!

kate middleton royal

Η Kate είναι η προσωπικότητα που θα σώσει τη φήμη της οικογένειας μέσα σε μια συνεχιζόμενη θάλασσα σκανδάλων. «Όπως δείχνει το σκάνδαλο του πρίγκιπα Andrew, η μοναρχία έχει απεγνωσμένη ανάγκη από καθησυχαστικά συμβατικές βασιλικές προσωπικότητες», δηλώνει αποκλειστικά στην The Post ο Patrick Jephson, ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού της πριγκίπισσας Diana. «Η Catherine είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται αυτές οι ταραγμένες βασιλικές εποχές – δεν είναι υπερβολή ότι το μέλλον των Windsors βρίσκεται στα χέρια της», λεει ο Patrick Jephson.

Το σκάνδαλο του πρίγκιπα Andrew ήταν ο «κόμπος στο χτένι»- H Kate είναι ο σωτήρας


https://www.instagram.com/p/CYgHHPntMEm

Ήταν μια εβδομάδα κόλασης για τη βασιλική οικογένεια, μετά την ανακοίνωση ότι ο πρίγκιπας Andrew θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του ως απλός πολίτης, αφού του αφαιρέθηκαν οι στρατιωτικοί και βασιλικοί του τίτλοι και επέστρεψαν πίσω στη μητέρα του. Δεν είναι περίεργο που μια μικρή ομάδα συμβούλων επικεντρώνεται στη διαμόρφωση του προφίλ της Kate. Αυτή την εβδομάδα μάλιστα, πήραμε μια πρώτη γεύση ως «μελλοντικής βασίλισσας» μέσα από τα 3 εκπληκτικά πορτρέτα που κυκλοφόρησαν για τον εορτασμό των 40ών γενεθλίων της (και καθόλου τυχαίο δεν είναι πως στηρίζονται ως concept σε φωτογραφήσεις από βασίλισσες του παρελθόντος, εδώ μπαίνει η κλασική και αγνή εικόνα της Kate που θα φέρει το ήθος και το γόητρο πίσω στο παλάτι).


https://www.instagram.com/p/CYfGRPft9y3

Στις φωτογραφίες του Paolo Roversi, η Kate φοράει το εμβληματικό δαχτυλίδι αρραβώνων από ζαφείρι και διαμάντια που ανήκε στην αείμνηστη μητέρα του συζύγου της, πριγκίπισσα Diana, καθώς και τα σκουλαρίκια Collingwood Pearl της πρώην πριγκίπισσας της Ουαλίας. «Είναι μια πολύ υπολογισμένη απόφαση της Kate και του William να συνεχίσουν να συμπεριλαμβάνουν την Diana σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός νέου βασιλικού κεφαλαίου», δήλωσε στην The Post η Bethan Holt, διευθύντρια μόδας της βρετανικής Daily Telegraph. «Είναι πολύ έξυπνο η Kate να κρατά τη μνήμη της πριγκίπισσας Diana ζωντανή».

vassilisa elisavet 12

Η ευημερία της βασίλισσας Ελισάβετ πηγάζει από... τον ύπνο της!

Η Δούκισσα του Cambridge, έχει φορέσει τα σκουλαρίκια σε πολλές άλλες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια. «Η μοναρχία είναι το απόλυτο μακροχρόνιο παιχνίδι… γιατί σε αντίθεση με το άστρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής ή των μέσων ενημέρωσης, τα δικαιώματα είναι ισόβια και οι χρονικοί του ορίζοντες είναι άπειροι», σημειώνει ο Patrick Jephson. «Η Catherine έχει κατακτήσει αυτό το μακρύ παιχνίδι και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα».

Γιατί η Kate και όχι η Camilla;

vasiliki oikogeneia

Η βασίλισσα χρειάζεται την Kate περισσότερο από ποτέ, και όχι μόνο λόγω των σκανδάλων, αλλά και επειδή εκείνη και ο William είναι πολύ πιο δημοφιλείς από τον επόμενο βασιλιά, τον πρίγκιπα Κάρολο, και τη δεύτερη σύζυγό του, Camilla. «Ο Κάρολος και η Camilla δεν φαίνεται να έχουν την παγκόσμια έλξη και φαίνεται να υπάρχει αυτή η απόλυτη καμπάνια για να γίνει ο William και η Kate παγκόσμιοι αστέρες της οικογένειας», λέει η Holt, η συγγραφέας του βιβλίου «The Duchess of Cambridge: A Decade of Modern Royal Style». Και προσθέτει: «Φαίνεται ότι υπάρχει μια ολόκληρη επιχείρηση της βασιλικής οικογένειας για την ανύψωση των Cambridge».

Μια πολύ αξιόπιστη πηγή του παλατιού πρόσθεσε: «Αν ο Κάρολος και η Diana το είχαν κάνει, δεν θα μιλούσαμε έτσι αυτή τη στιγμή. Επειδή ο Κάρολος και η Camilla βάζουν πρώτα τις δικές τους ανάγκες και την ευτυχία τους (σ.σ είναι φανερό βλέποντας την εξέλιξη των πραγμάτων, προτίμησαν να οδηγήσουν στο τέλος του γάμου του Κάρολου και της Diana για να ζήσουν το δικό τους love story), βρισκόμαστε σε μια συνεχιζόμενη συνταγματική δέσμευση που σημαίνει ότι ο William και η Kate είναι τα τελευταία χαρτιά των Windsors».

Και ναι, η βασίλισσα είναι έτοιμη να τα παίξει όλα για όλα, για να νικήσει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η βασίλισσα Ελισάβετ δε θέλει τον Harry και τη Meghan στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο - Εξορισμένος ο Andrew

Η βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε την Kate Middleton με τρόπο που θα ζήλευε και η Meghan Markle!