Η γκάφα της Camilla σε βόλτα για ψώνια στην Κένυα

Η γκάφα της Camilla σε βόλτα για ψώνια στην Κένυα

Ποιος είπε πως μόνο εγώ και εσύ ξεμένουμε από λεφτά;

Η βασίλισσα Camilla πραγματοποίησε επίσκεψη σε ένα καταφύγιο γαϊδουριών στο Ναϊρόμπι και αποφάσισε, δοθείσης ευκαιρίας, να επιδοθεί σε κάποια χριστουγεννιάτικα ψώνια - μόνο και μόνο για να διαπιστώσει ότι της είχαν τελειώσει τα μετρητά.

Ο πρίγκιπας William αποκάλυψε το μεγάλο ταλέντο του πρωτότοκου γιου του

Ειδικότερα, η Camilla αγόρασε κοσμήματα, μια κουβέρτα, ένα καλάθι και λίγο βούτυρο κάσιους από μια τοπική αγορά στο καταφύγιο γαϊδουριών. Ξεκίνησε χρησιμοποιώντας τα μετρητά που κρατούσε ένας βοηθός της για να πληρώσει 4.000 σιλίνια Κένυας για ένακαλάθι από σιζάλ που έφτιαξε μια κάτοικος της Κένυας.

«Είναι πανέμορφο!» της είπε η βασίλισσα. «Νομίζω ότι πρέπει να αγοράσω ένα». Αλλά μέχρι να αγοράσει μια κουβέρτα από έναν άλλο πάγκο, ο βοηθός της είχε τα μισά μόνο από τα απαιτούμενα μετρητά. Για τα υπόλοιπα ψώνια της βασίλισσας, ο βοηθός της έπρεπε να γυρίσει σε όλους τους πάγκους, να πάρει τα στοιχεία τους και να τους πληρώσει αργότερα. Σε έναν άλλο πάγκο, η βασίλισσα θέλησε να αγοράσει βούτυρο κάσιους το οποίο και χαρακτήρισε «καλύτερο από το φυστικοβούτυρο!».

Η επίσκεψη του Καρόλου στην Κένυα φανέρωσε την αγάπη του για την Kate Middleton

Η Dajom που είχε φτιάξει το βούτυρο αυτό, δεν θορυβήθηκε όταν συνειδητοποίησε ότι θα έπρεπε να πληρωθεί τα 3.000 σελίνια αργότερα. «Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα είναι στην τράπεζα, όχι στο χέρι» είπε γελώντας και προσέθεσε αργότερα: «Η πίστωση της Αυτού Μεγαλειότητας είναι πολύ καλή».

Η Sam Semat, η οποία διατηρούσε τον πάγκο με τα κοσμήματα, αποκάλυψε ότι η βασίλισσα είχε αγοράσει τρία βραχιόλια και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια. «Με ρώτησε από τι υλικά είναι φτιαγμένα» δήλωσε στη συνέχεια. «Με ρώτησε επίσης τι αντίκτυπο θα έχει σε μένα αν αγοράσει. Είπε ότι έκανε τα χριστουγεννιάτικα ψώνια της». Το καταφύγιο διευθύνεται από την KenyaSociety for the Protection and Care for Animals(KSPCA) σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση για τα ιπποειδή Brooke East Africa. Η βασίλισσα είναι πρόεδρος της Brooke.

Ο Κωνσταντίνος-Αλέξιος έγινε 25 ετών & η Marie-Chantal του ευχήθηκε με μια σπάνια φωτογραφία

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της εκεί, η Camilla έμαθε για το πώς οι γυναίκες χρησιμοποιούν τοπικά υλικά, όπως σιζάλ, για να φτιάξουν ιμάντες για τα γαϊδουράκια. Καθώς παρακολουθούσε ένα γαϊδούρι να φοράει τον ιμάντα του, είπε: «Το κάνει πολύ πιο άνετο για αυτά». Καθώς παρακολουθούσε αυτό το γαϊδούρι να τρώει επίσης έναν κουβά με καρότα, προσπάθησε και η ίδια να του βάλει ένα, αλλά χωρίς επιτυχία. «Πάρε άλλο ένα!» είπε. «Το στόμα του είναι πολύ γεμάτο!».

Ο αρραβώνας τελείωσε με την παράδοση στη βασίλισσα ενός τελετουργικού κόκκινου μανδύα από μια ομάδα γυναικών Μασάι, οι οποίες τον τύλιξαν γύρω της και, προς ελαφρά έκπληξή της, στη συνέχεια την ανάγκασαν να ενωθεί μαζί τους καθώς χόρευαν και τραγουδούσαν κρατώντας τα χέρια τους.

Ένα διαζύγιο θα ήταν καταστροφικό για Meghan Markle και πρίγκιπα Harry