Γιατί το BBC αναγκάστηκε να υπερασπιστεί το ρεπορτάζ του για τον καρκίνο της Kate Middleton

Πατούλια Κατερίνα
Γιατί το BBC αναγκάστηκε να υπερασπιστεί το ρεπορτάζ του για τον καρκίνο της Kate Middleton

Justin Tallis/Pool Photo via AP

AFP or Licensors

Μετά τα δεκάδες παράπονα του κοινού, το BBC αναγκάστηκε να δημοσιεύσει μια απάντηση για τον τρόπο πυο χειρίστηκε το ρεπορτάζ για την υγεία της Kate Middleton.

Η Kate Middleton λείπει στο κοινό, ειδικά στον κόσμο που την θαυμάζει και την έχει αγαπήσει αυτές τις δεκαετίες που τη γνωρίζει: Πρώτα ως το κορίτσι του William, έπειτα ως αρραβωνιαστικιά και σύζυγό του, μετά ως μητέρα των παιδιών του και πια ως μελλοντική βασίλισσα.

Το καθολικό Πάσχα πέρασε και οι αρχικές ελπίδες να δούμε την Middleton σύντομα, έχουν χαθεί, μιας και η ίδια η πριγκίπισσα εξήγησε πως θέλει κατανόηση για τη μάχη αυτή που επιθυμεί να την δώσει προσωπικά και ιδιωτικά.

Οι δύσκολες στιγμές της μαμάς της Kate Middleton τη στιγμή που προτεραιότητά της είναι η κόρη της

Έδωσε εξηγήσεις το BBC:

Κι ενώ η Middleton παραμένει απομονωμένη στο Anmer Hall, το BBC αναγκάστηκε να βγάλει ανακοπινωση.

Το BBC αναγκάστηκε να υπερασπιστεί την κάλυψη που έκανε για τη διάγνωση καρκίνου της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, αφού έλαβε παράπονα από κόσμο που θεώρησε το ρεπορτάζ για τον καρκίνο της Middleton ότι «υπερβολικό και με σαφή έλλειψη ευασθησίας».

Στις 22 Μαρτίου 2023, η 42χρονη αποκάλυψε ότι υποβαλλόταν σε θεραπεία για τον καρκίνο που εντοπίστηκε μετά το χειρουργείο της στην κοιλιακή χώρα σε ένα συναισθηματικό μήνυμα βίντεο.

Το BBC είχε μεταδώσει το πλήρες βίντεο και ακολούθησαν τα σχόλια των παρουσιαστριών του δελτίου και στην ανακοίνωση τονίχεται πως ο σταθμός έχει την άποψή του στην προσέγγιση των νέων και ουδείς έκανε εικασίες για λεπτομέρειες που δεν είχαν δημοσιοποιηθεί.

Η ανακοίνωση του BBC

Σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε την Παρασκευή, 5.4.2024, ως απάντηση στις καταγγελίες, το BBC ανέφερε:

«Μεταδώσαμε ολόκληρο το άκρως προσωπικό βίντεο μήνυμα από την Πριγκίπισσα της Ουαλίας, στο οποίο μίλησε απευθείας στο κοινό.

Η κάλυψή μας αντανακλούσε τη σημασία αυτής της ιστορίας και την έκρηξη υποστήριξης για την πριγκίπισσα από όλον τον κόσμο. Παράλληλα, εξηγήσαμε στο κοινό μας τι ήταν γνωστό για την κατάσταση της Catherine, αλλά δεν κάναμε εικασίες για λεπτομέρειες που δεν είχαν δημοσιοποιηθεί. ΤΟ ΒΒC παρουσίασε λεπτομερώς το περοτάζ και εξετάσαμε προσεκτικά τις αποφάσεις που πάρθηκαν τηλεοπτικά εκείνη την ημέρα σε επίπεδο συντακτικό.

Στο ρεπορτάζ μας καταστήσαμε σαφές ότι αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για την πριγκίπισσα και την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια. Προσέχουμε ανά πάσα στιγμή να προσεγγίζουμε την κάλυψή μας με ευαισθησία

Στο πλαίσιο της ανάλυσής μας, εξετάσαμε τις έντονες εικασίες που υπήρχαν τις προηγούμενες εβδομάδες σχετικά με την υγεία της πριγκίπισσας. Αναφέραμε επίσης το αίτημα της Catherine για προστασία της ιδιωτικής ζωής και λεπτομερώς τη δήλωση από το Παλάτι σχετικά με το δικαίωμα της πριγκίπισσας στην ιδιωτική ζωή σε σχέση με τα ιατρικά της ζητήματα. Πάντα εξετάζουμε προσεκτικά τις συντακτικές αποφάσεις που παίρνουμε. Αν και έχουμε την ευθύνη να αναφέρουμε ιστορίες που ενδιαφέρουν το κοινό μας, εκτιμούμε ότι δεν θα είχαν εγκρίνει όλοι την προσέγγιση που ακολουθήσαμε σε κάθε περίπτωση».