Οι δύσκολες στιγμές της μαμάς της Kate Middleton τη στιγμή που προτεραιότητά της είναι η κόρη της

Πατούλια Κατερίνα
Οι δύσκολες στιγμές της μαμάς της Kate Middleton τη στιγμή που προτεραιότητά της είναι η κόρη της

Τέλος το πάρτυ οριστικά για την μαμά της Kate Middleton, Carole και το σίριαλ με την εταιρία Party Pieces της οικογένειας.

Το πάρτι έχει οριστικά τελειώσει για την Carole Middleton και τον Michael Middleton, τους γονείς της Kate Middleton, που τη στιγμή που πρέπει να στηρίξουν την κόρη τους Catherine στην πιο δύσκολη στιγμή της, η εταιρία που είχε αναλάβει να μαζέψει το χάος των χρεών από την οικογενειακή επιχείρηση τους, την δημοφιλή Party Pieces βρίσκεται ξανά σε τέλμα.

Τι έχει ακριβώς συμβεί και πώς πλήττονται οι Middleton αυτή τη στιγμή:

Η Carole ίδρυσε την Party Pieces με τον σύζυγό της, Michael, το 1987 και την περασμένη χρονιά η επιχείρηση πέρασε σε καθεστώς άτυπης χρεοκοπίας, αφερεγγυότητας αν πρέπει να το πούμε σωστά με όρους Βρετανίας.

Η εταιρεία City που χειρίζεται την αφερεγγυότητα της επιχείρησης δεν θα είναι σε θέση να εισπράξει τις συνολικές αμοιβές που οφείλονται για το έργο μετά από δαπάνες άνω των 260.000 λιρών.

Η Interpath Advisory που διορίστηκε να διαχειριστεί την κατάρρευση της επιχείρησης Party Pieces της Carole και του Michael Middleton πέρυσι – κι ενώ τα χρέη στους πιστωτές έφτασαν τα 2,6 εκατομμύρια λίρες- διαπίστωσε ότι η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Party Pieces ήταν ανεπαρκής για να καλύψει το κόστος χρόνου των συμβούλων της, ύψους 268.928 λιρών. Ως εκ τούτου, η ομάδα της Interpath δεν μπόρεσε να ανακτήσει τις συνολικές αμοιβές για την εργασία της από τους επαγγελματίες της αναδιάρθρωσης, οι οποίοι έχουν χρεώσει για τις υπηρεσίες τους μια ωριαία τιμή ύψους 566 λιρών.

Η εταιρεία εξήγησες πως όλη η διαδικασία εξυγίανσης του Party Piece περιελάβανε περισσότερες ώρες από ό,τι αναμενόταν για να ικανοποιηθούν οι νόμιμες απαιτήσεις από τους πιστωτές. Η Interpath έχει λάβει τέλη 51.437 λιρών κι ενώ αναμένεται να ανακτήσει περισσότερα με την πάροδο του χρόνου, αποφάσισε ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να εξυπηρετήσει τον συνολικό λογαριασμό χρεών.

H μεγαλειώδης πορεία και το τέλος του Party Pieces

Η Carole και ο Michael Middleton ξεκίνησαν το Party Pieces το 1987 ως επιχείρηση που διοργανώνει παιδικά πάρτι. Αργότερα διακλαδίστηκε στην πώληση διακοσμήσεων και δώρων. Η εταιρεία υπέστη πτώση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ενώ οι Middletons ήταν πρόθυμοι να προσφέρουν μια προίκα για να εξασφαλίσουν μια φερέγγυα πώληση της επιχείρησης, τελικά έπεσε στη διοίκηση.

Το Party Pieces πουλήθηκε πέρυσι στον James Sinclair, έναν 38χρονο επιχειρηματία, για 180.000 λίρες, κεφάλαιο που δεν ήταν όμως επαρκές για την Interpath για να ικανοποιήσει τους πιστωτές, συμπεριλαμβανομένων και των εμπορικών προμηθευτών.

https://www.instagram.com/p/CoAKQ_psuEr/

Η Carole Middleton, 69 ετών σήμερα, αποχώρησε από την καθημερινή λειτουργία του Party Pieces το 2019, έγινε πρέσβειρα της επωνυμίας για την επιχείρηση και δημιουργήθηκε μια νέα ομάδα διαχείρισης ενώ παρέμεινε ως διευθύντρια και επέστρεψε για να βοηθήσει στη διεύθυνση της εταιρείας καθώς αναζήτησε μια συμφωνία διάσωσης την άνοιξη του 2023. Η πανδημία έπληξε ανεπανόρθωτα της Party Pieces που είχε ως στόχο την διοργάνωση πάρτι και την πώληση ειδών για πάρτι και εκδηλώσεις ενώ όλα ήταν κλειστά.

Η Julie Palmer, συνεργάτης της Begbies Traynor, μιας εταιρείας συμβούλων διαχείρισης, δήλωσε για την πτώχευση της Party Pieces:

«Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια που έχουν καταγραφεί για τέτοιες επιχειρήσεις. Πολλοί από εκείνους που επέζησαν της πανδημίας έχουν λάβει δάνεια στήριξης ή εξάντλησαν τα αποθέματά τους, μόνο για να δουν τον πληθωρισμό να ανεβαίνει και να βιώσουν την αστάθεια της εφοδιαστικής αλυσίδας, σε συνδυασμό με τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών. Ακόμη και οι πιο γνωστές μάρκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο αποπληρώσουν τα δάνεια στήριξης», σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

Τα χρέη πάντως, δεν έχουν αγγίζει τους Middletons που στηρίζουν την κόρη του μετά το χειρουργείο με νύχια και με δόντια, άλλωστε, την Carole είδαμε να οδηγεί το αυτοκίνητο στην πρώτη ever πόζα της Kate μετά την επέμβαση και νοσηλεία.

https://www.instagram.com/p/CjaiGglha2p/

Οι Middleton ζουν 40 λεπτά μακριά από το Adelaide Cottage και πολύ πιο κοντά στο Anmer Hall που ζει τώρα η Kate μακριά από τα φώτα δημοσιότητας.

Η Carole είναι η γιαγιά που ο 10χρονος George, η 8χρονη Charlotte και ο 5χρονος Louis λατρεύουν και προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατήσει την Kate προσηλωμένη στο να γίνει καλά. Η στιγμή είναι δύσκολη αλλά η Carole στέκεται σαν βράχος δίπλα στο πρωτότοκο παιδί της.

Στο πλευρό της Kate είναι και τα αδέρφια της Pippa και James σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

https://www.instagram.com/p/Ca16ov4lm1q/

Σου θυμίζουμε πως πέρσι, οι πιστωτές των Middleton είχαν ξεσπάσει με αφίσες στο Bucklebury και στο Berkshire. Ο αδερφός της Kate εθεάθη να σκίζει τις αφίσες της ντροπής για τα χρέη ύψους 2,5 εκατομμυρίων λιρών.

Οι αφίσες κολλήθηκαν και κοντά στο πατρικό της Kate στο χωριό Yattendon και οι γείτονες των Middleton θεώρησαν υπερβολική και άδικη την επίθεση αυτή.

«Η Carole και ο Michael είναι απίστευτα δημοφιλείς. Όλοι τρομοκρατήθηκαν με αυτές τις αφίσες. Είναι άδικο να το κάνουν αυτό στο χωριό τους, λίγα μέτρα μακριά από το μέρος που ζει ο γιος τους Τζέιμς με την εγκυμονούσα σύζυγό του και η κόρη τους Pippa η οποία μετακόμισε πρόαφατα εκεί με τα τρία παιδιά της. Κάνουν ό,τι μπορούν για να διορθώσουν τα πράγματα και δεν τους αξίζει αυτού του είδους η προσβολή», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.



Η Carole δημιούργησε την εταιρία το 1987 μια ιδέα που είχε μετά το πέμπτο πάρτι γενεθλίων της πρωτότοκης κόρης της Kate. Μέσω των κερδών από την εταιρία η Carole κατάφερε να στείλει στο Marlborough College και τα τρία παιδιά της με ετήσια δίδακτρα που ξεπερνούσαν τις 42 χιλιάδες λίρες.

Οι αφίσες της ντροπής για τους Middleton: Τα χρέη που άφησε η μαμά της Kate την κυνηγούν ήδη

Εκπρόσωπος της Sultani Gas, η οποία προμήθευε την Party Pieces με ήλιο για μπαλόνια, δήλωσε:

«Αυτό που με πλήγωσε περισσότερο ήταν ότι την εμπιστεύτηκα ως πεθερά του μελλοντικού βασιλιά και απλώς με πρόδωσε. Είναι απολύτως απαράδεκτο».