Πώς να ακολουθήσεις καριέρα στον τομέα μόδας & ομορφιάς

Ερμιόνη Σαρρή
Πώς να ακολουθήσεις καριέρα στον τομέα μόδας & ομορφιάς

Εκτός από αυτούς που ακολουθούν τη μόδα, υπάρχουν και εκείνοι που τη δημιουργούν. Αν βλέπεις την ομορφιά ως ένα γνωστικό πεδίο επιστημονικής κατάρτισης και όχι ως μία επιδερμική ενασχόληση επιπέδου χόμπι, ο παρακάτω οδηγός θα σου δείξει τον τρόπο να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα.

Κάθε μήνα παρακολουθείς ανελλιπώς εκπομπές ομορφιάς, ξεφυλλίζεις περιοδικά ομορφιάς, ξεχωρίζεις τις τάσεις που πρωταγωνιστούν στο catwalk και ακολουθείς όλες τις fashion & beauty bloggers αλλά σκέφτηκες ποτέ να συμμετέχεις και εσύ στο λαμπερό πάρτι; Να είσαι εσύ αυτός/ή, για την οποία θα μιλούν οι fashion insiders, ενώ οι δημιουργίες σου θα φιγουράρουν στις glossy σελίδες των εγκυρότερων τίτλων;

Η έναρξη της νέας σεζόν σου δίνει την καλύτερη αφορμή για ολοκαίνουρια ξεκινήματα. Πώς; Εκτός από ταλέντο, πρέπει να χαράξεις και στρατηγική.

Το queen.gr χαρτογράφησε ένα - ένα τα βήματα που πρέπει να κάνεις. Ακολούθησέ τα και -πού ξέρεις;- ίσως σε λίγα χρόνια δεις το δικό σου όνομα τυπωμένο σε κάποιο περιοδικό.

ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ:

Το πρώτο βήμα είναι αυτονόητο και πολύ σημαντικό! Να αποκτήσεις θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο, παρακολουθώντας μαθήματα που θα σου δώσουν τις βάσεις για μια ελπιδοφόρα εκκίνηση με αυτοπεποίθηση.

Αν και για την Ελλάδα, η μόδα δεν αποτελεί τη βαριά της βιομηχανία, υπάρχουν κάποια πολύ αξιόλογα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με πιο γνωστό το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, που θα σου παρουσιάσουμε.

Βραβευμένο ως 1 από τα 7 Καλύτερα Εκπαιδευτήρια της Ευρώπης, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ εδώ και 40 χρόνια κρατάει τα ηνία της Ιδιωτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Ελλάδα. Με γνώμονα τη βελτιστοποίηση της εικόνας, σου προσφέρει ένα πλήρες «πακέτο» επιστημονικής κατάρτισης, τόσο σε θεωρητικό επίπεδο, όσο και σε πρακτικό, μέσω της πρακτικής άσκησης σε πραγματικούς χώρους και συνθήκες εργασίας. Εκεί που η μόδα και η ομορφιά είναι ζωντανή, δημιουργείται και όχι απλώς διδάσκεται.

Μέσα σε 2 χρόνια θα παρακολουθήσεις σεμινάρια και master classes από τους πιο καταξιωμένους Beauty & Fashion Experts των Celebrities, που κουβαλάνε διεθνείς διακρίσεις. Ξεχωρίσαμε τον Vretto Vrettako (Fashion Designer των Τζένιφερ Λόπεζ, Beyonce, Shakira, Madonna, Βανδή, Φουρέιρα, Μενεγάκη, Μακρυπούλια, Μπαλατσινού), τον Παντελή Τουτουντζή (Make up Artist & Hairstylist της Φουρέιρα, του Ρουβά κ.α) και τον Χρήστο Μπαιράμπα (Hair Stylist του Ρουβά, της Φουρέιρα και της Σκορδά). Η συμμετοχή και η πρακτική σου σε αναρίθμητα Fashion Shows & Beauty Events, όπου θα ζήσεις όλη τη διαδικασία της δημιουργίας από πρώτο χέρι αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία και μια πιο ρεαλιστική άποψη για τα πράγματα, θα σε απογειώσουν! Εδώ θα εκπαιδευτείς όχι μόνο στο σχέδιο, στο μακιγιάζ ή στην κομμωτική αλλά και στην ανάγκη να αφουγκράζεσαι την αγορά, να παίρνεις γρήγορες αλλά εμπνευσμένες αποφάσεις, να γεννάς original ιδέες, να συνεργάζεσαι με επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων και να λειτουργείς υπό πίεση χρόνου.

DSC 3831
DSC 0748
DSC 1808 2

Εδώ θα δημιουργήσεις το προσωπικό σου Portfolio, το οποίο και θα παρουσιάσεις στο ετήσιο Fashion Show Που διοργανώνει η σχολή για εσένα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ παρέχει Κρατικό Πτυχίο με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα σε Ελλάδα & Ευρώπη. Το μόνο που έχεις εσύ να κάνεις, είναι να επιλέξεις σύμφωνα με την κλίση και τα ενδιαφέροντά σου, την ειδικότητα που θες να εξειδικευτείς. Στη σχολή λειτουργούν τμήματα Σχεδίου Μόδας, Επαγγελματικού Μακιγιάζ και Κομμωτικής σε 3 ζώνες ωραρίου και σε 5 πόλεις μιας και διαθέτει State – of –the –Art εγκαταστάσεις Πανελλήνιας Υπεροχής σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Λάρισα.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΙ?

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ κάνει και πάλι τη διαφορά μιας και προσφέρει μια σειρά προνομίων στον κάθε σπουδαστή που το επιλέγει. Τα δίδακτρα είναι πολύ λογικά, ο τρόπος πληρωμής στη διακριτική σου ευκαιρία και τα αναλώσιμα που θα χρειαστείς κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, σου παρέχονται απολύτως δωρεάν!

DSC 5009

ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ

Παράλληλα με τις σπουδές, καλό θα ήταν να αναζητήσεις τρόπους να βρεθείς στην καρδιά των εξελίξεων. Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, η πρακτική εξάσκηση είναι μέρος του κύκλου σπουδών ενώ και για εσένα που επιθυμείς να δουλεύεις και να σπουδάζεις παράλληλα, το Career Office θα σε κατευθύνει κατάλληλα.

Άρπαξε χωρίς δεύτερη σκέψη όλες τις ευκαιρίες που θα σου προσφέρει η σχολή, που σου δίνουν το προνόμιο να δεις τον κόσμο της μόδας εκ των έσω: από το να δουλέψεις στα παρασκήνια της Εβδομάδας Μόδας, μέχρι να βρίσκεσαι σε επαγγελματική φωτογράφιση ή να δουλέψεις σαν Make up Artist μεγάλων θεατρικών παραγωγών. Με οποιοδήποτε τρόπο κι αν έρθεις σε επαφή με το θαυμαστό κόσμο της μόδας και της ομορφιάς, σίγουρα θα βγεις κερδισμένος και θα χτίσεις την ατζέντα επαφών σου, που είναι το επόμενο ζητούμενο.

Η περίοδος εγγραφών για τα νέα τμήματα του Οκτωβρίου, έχει ξεκινήσει!

Διάβασε περισσότερα για τον τομέα Μόδας και Ομορφιάς: http://iek-akmi.edu.gr/tomeis/moda-omorfia

Επικοινώνησε με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΔΩΡΕΑΝ: http://iek-akmi.edu.gr/epikoinwnia

Επισκέψου τις εγκαταστάσεις του:

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρος Διός 1, 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας, 2410 660400