3 τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας

Απλοί και εύκολοι

Η εξοικονόμηση χρημάτων (aka αποταμίευση) είναι κάτι που χρειάζεται όλοι να κάνουμε αραιά και που, ειδικά εάν έχεις βάλει στόχο να αγοράσεις κάτι ή να κάνεις κάτι που υπερβαίνει γενικά το budget σου. Κι ενώ θα μπορούσες να μας πεις πως είναι αρκετά δύσκολο να το κάνεις αυτό, ειδικά όταν δουλεύεις και έχεις και έξοδα, εμείς θα σου πούμε πως δεν είναι.

Και μπορείς να το κάνεις ακόμη και την εβδομάδα που πηγαίνεις στη δουλειά σου. Πώς; Με τρεις πολύ απλούς και εύκολους τρόπους που μάλλον δεν είχες φανταστεί πιο πριν.

Προετοίμασε τα γεύματα σου

Μπορεί να χρειαστεί να περάσεις όλο το απόγευμα της Κυριακής σου μαγειρεύοντας για μια ολόκληρη βδομάδα, όμως θα δεις πως είναι κάτι πολύ χρήσιμο για τις μέρες που είσαι στο γραφείο. Έχοντας κάθε μέρα φαγητό μαζί σου, δεν θα ξοδεύεις χρήματα για να παίρνεις απ' έξω, κι έτσι αυτά μπορείς να τα αποταμιεύεις. Και πιο υγιεινά θα τρως και δεν θα χαλάς χρήματα.

Πάντα να πηγαίνεις για ψώνια με λίστα

Εάν έχεις πάει έστω και μία φορά στη ζωή σου στο σουπερμάρκετ ενώ πεινάς, ξέρεις πως θα γυρίσεις σπίτι με άπειρα πράγματα που δεν χρειάζεσαι, χωρίς τελικά να πάρεις τα πράγματα που όντως ήθελες. Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις γι’ αυτό; Να πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ και γενικά για ψώνια, έχοντας μια λίστα. Έτσι και δεν θα παίρνεις περιττά πράγματα και θα εξοικονομείς χρήματα.

Φτιάξε τα δικά σου καθαριστικά

Ένα μεγάλο μέρος από το budget μας κάθε μήνα πηγαίνει στο σουπερμάρκετ και κατά κύριο λόγο στα καθαριστικά προϊόντα. Εάν λοιπόν θέλεις να κάνεις αποταμίευση κράτησε τα χρήματα σου και φτιάξε μόνη σου καθαριστικά με υλικά από την κουζίνα σου. Αποταμίευση και οικολογική συνείδηση σε ένα.