Πώς θα καταφέρεις να μη μένεις άφραγκη το τελευταίο 10ήμερο του μήνα;

Ερμιόνη Σαρρή
Πώς θα καταφέρεις να μη μένεις άφραγκη το τελευταίο 10ήμερο του μήνα;

#Storyofmylife. Ειδικά τώρα τον Αύγουστο που οι μέρες στο νησί μετρήθηκαν στα δάχτυλα και των δύο χεριών, οι τελευταίες ώρες με βρήκαν με μηδενικό τραπεζικό λογαριασμό. Και εσένα ε; Τα πράγματα κρίνονται πάντα δύσκολα κάτι τέτοιες ημέρες και το ίδιο σκηνικό προβλέπεται να επαναληφθεί και τον Σεπτέμβριο. Ποια έμεινε άλλωστε με χρήματα το τελευταίο 10ημερο ενός μήνα είτε αυτός είναι καλοκαιρινός είτε χειμερινός; Ουδεμία.

Επειδή αγαπημένη μου φίλη μέσα στους στόχους της νέας σεζόν είναι και η αποταμίευση (εδώ γελάμε) ώρα να βάλουμε τα πράγματα κάτω και να σοβαρευτούμε.

- Πούλησε τα παλιά σου ρούχα/παπούτσια/gadgets: Υπάρχουν πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα στο διαδίκτυο στα οποία μπορείς να δημιουργήσεις τον δικό σου λογαριασμό και να πουλήσεις κομμάτια που πλέον δεν φοράς, αρκεί βέβαια να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ένα από τα πιο αγαπημένα μας είναι ελληνικό (wildrobe) και ήρθε η ώρα να πατήσεις κλικ για ''εγγραφή''. Επίσης, μπορείς να αγοράσεις και πολύ ωραία κομμάτια με μεγάλη έκπτωση.

Αγόρασε και εσύ από Louis Vuitton μέχρι Zara με έως -85% από τις πιο stylish ντουλάπες!

- Με το airnbn πώς τα πάς;: Έχεις κάποιο σπίτι ή διαμέρισμα το οποίο δεν χρησιμοποιεί κανείς και το κρατάτε εδώ και μήνες «κλειστό»; Μήπως να ξεκινήσεις να το νοικιάζεις και έτσι να αυξήσεις κάπως το μηνιαίο σου εισόδημα;

- Μείωσε το delivery: Προς Θεού δε σου λέμε να μείνεις χωρίς καφέ στο γραφείο ή χωρίς πίτσα το βράδυ αλλά βάλε ένα όριο στις κλήσεις σου προς το σταθερό τους τηλέφωνο.

-Ανακάλυψε την πόλη: Αν χαζέψεις λίγο στο διαδίκτυο (ή στην κατηγορία μας ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ) θα καταλάβεις ότι η πόλη είναι γεμάτη με δωρεάν διασκέδαση. Θεατρικές παραστάσεις, ταινίες σε υπαίθριους χώρους και συναυλίες με πολύ κέφι. Ναι είναι δωρεάν και σου υπόσχονται ότι θα περάσεις σούπερ.

-Σουαρέ στο σπίτι (ειδικά τις καθημερινές): Θα μας αποκαλέσεις κάπως τρελές που σου προτείνουμε να μείνεις στο σπίτι καλοκαιριάτικα, αλλά το επιχείρημά μας αυτό είναι φοβερό. Κάποιος στην παρέα θα έχει κήπο ή μεγάλο μπαλκόνι. Κανονίστε να φέρει ο καθένας το κατιτίς του και μαζευτείτε εκεί όλοι μαζί. Μήπως έχεις ξεχάσει ότι την τελευταία φορά που το κάνατε σας βρήκε το ξημέρωμα; Κάτι ξέρουμε και εμείς, να μας ακούς.

- Έλεγχε τις προσφορές των supermarket και επωφελήσου από αυτές: Αγόρασε πιο οικονομικά βασικά προϊόντα όπως σαμπουάν, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, ξυραφάκια κτλ.

-Τσέκαρε την σύνδεση του κινητού σου και δες τι καταναλώνεις: Αν περισσεύουν ώρες ομιλίας, μηνύματα ή Internet ήρθε η ώρα να μειώσεις τα πάγια του συμβολαίου σου.