Ξεχνάς εύκολα; 5 δωρεάν apps για να καταγράφεις την περίοδό σου

Νατάσσα Σχοινά
Ξεχνάς εύκολα; 5 δωρεάν apps για να καταγράφεις την περίοδό σου

Αν δε θέλεις να αγχώνεσαι με τις μέρες, μπορείς πολύ απλά να εμπιστευτείς την τεχνολογία.

Ξεχνάω εύκολα και το παραδέχομαι. Είμαι από τους ανθρώπους που θέλουν να καταγράψουν και το παραμικρό πράγμα που έχουν στο πρόγραμμά τους για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Ο πόλεμος των post-it

Μέχρι αρκετά πρόσφατα, προμηθευόμουν post-it από τα μεγάλα εμπορικά. Γέμιζα ό,τι χρησιμοποιούσα περισσότερο είτε αυτό λεγόταν σημειωματάριο είτε laptop. Μέχρι και στο πίσω μέρος του κινητού είχα κολλήσει αυτοκόλλητο για να καταφέρω να θυμηθώ ότι, μόλις έφτανα στον προορισμό μου, έπρεπε να κάνω τρία τηλεφωνήματα (σ.σ. For what it’s worth, ένα στη μαμά μου, ένα στο γραφείο και ένα στην τράπεζα).

Πώς θα καθαρίσεις εύκολα το πληκτρολόγιό σου χωρίς να το καταστρέψεις

Όπως μπορείς να καταλάβεις, από ένα σημείο και μετά τα post-it άρχισαν να γίνονται κουραστικά. Άσε που γέμιζα χαρτάκια όλο το σπίτι και στο τέλος δεν ήξερα τι να κρατήσω και τι να πετάξω.

Οπότε, ως γνωστό geek με τα τεχνολογικά, απευθύνθηκα σε κάτι πολύ απλό: στις εφαρμογές. P.S. Δεν ξέρω γιατί δεν το έκανα νωρίτερα. Μη με ρωτήσεις. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

5 τρόποι που θα σου επιτρέψουν να αφιερώνεις λιγότερο χρόνο κοιτάζοντας μια οθόνη

The new era

Έφτασε, λοιπόν, η στιγμή που όλα τα to-do μου είναι σημειωμένα στο κινητό. Χτυπάει για τις επαγγελματικές υποχρεώσεις. Χτυπάει για το ραντεβού στον γιατρό. Χτυπάει μέχρι και για την ώρα που θα φάω, γιατί με τόσα που τρέχουν ξεχνιέμαι τελείως.




Μετά από όλα αυτά, δε θα σου κάνει έκπληξη που σημειώνεται εκεί και η κάθε νέα περίοδος. Είναι πρακτικό και σου βγάζει τους προγραμματισμούς από το μυαλό.

Για να μπεις κι εσύ στο κλίμα, σου βρήκα 5 apps για να σημειώνεις, ώστε να ξέρεις πότε θα έρθει η επόμενη περίοδός σου και να παρατηρείς πιο εύκολα πιθανές αλλαγές του κύκλου σου.