Οι 3 καλοκαιρινές, vegan συνταγές που θα λατρέψεις και θα σου κόψουν τη λιγούρα στην παραλία

Οι 3 καλοκαιρινές, vegan συνταγές που θα λατρέψεις και θα σου κόψουν τη λιγούρα στην παραλία

Εκμεταλλεύσου αυτή την εποχή για να φτιάξεις τις πιο δροσιστικές και λαχταριστές συνταγές.

Αυτή η εποχή του χρόνου που ο ήλιος καίει και ο καιρός είναι τέλειος για μαύρισμα, είναι και πάλι εδώ, και τόσο οι πισίνες όσο και οι παραλίες έχουν γίνει το... δεύτερο σπίτι μας.

Τι δεν πρέπει, όμως, να λείπει από την τσάντα θαλάσσης σου όση ώρα είσαι στην παραλία; Ένα νόστιμο σνακ ή γεύμα που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου και ταυτόχρονα να σταματήσεις τη λιγούρα που μας πιάνει σχεδόν όλες μας αφού βγούμε από τη θάλασσα.

Η σοκολατένια πουτίγκα που θα κάνει πιο γλυκό το καλοκαίρι σου

Παρακάτω θα βρεις 3 πολύ απλές, vegan συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε φέτος το καλοκαίρι.

ana-azevedo-PfYO9gONpGo-unsplash.jpg

Απλή αγγουροσαλάτα

Υλικά:

  • 3 αγγούρια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1/3 γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

Για το dressing:

  • 3 κουταλάκια του γλυκού λευκή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Λευκό ξίδι

Εκτέλεση:

1. Κόψε σε λεπτές φέτες το αγγούρι και το κρεμμύδι.
2. Βάλε τα υλικά σε ένα μπολ και άφησέ το στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν περιχύσεις τη σαλάτα με το dressing.
3. Ανακάτεψε όλα μαζί τα υλικά για το dressing.
4. Περίχυσε τη σαλάτα σου με το dressing, ανακάτεψε και απόλαυσε.

Ψητές γλυκοπατάτες

Υλικά:

  • 5-6 βιολογικές γλυκοπατάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1-2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1-2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας διατροφική μαγιά

Εκτέλεση:

1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180° C.
2. Στρώσε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
3. Αφού καθαρίσεις τις γλυκοπατάτες, κόψ' τες στη μέση, μετά στα τέσσερα και μετά σε μικρά τρίγωνα.
4. Άπλωσε ομοιόμορφα τις πατάτες στο ταψί.
5. Ρίξε λάδι, σκόρδο, κανέλα και διατροφική μαγιά.
6. Ανακάτεψε με τα χέρια μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα οι πατάτες.
7. Βάλε το ταψί στον φούρνο και μόλις περάσουν 25 λεπτά, γύρνα τις πατάτες από την άλλη πλευρά.
8. Ψήσε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γίνουν τραγανές.

Μπουκίτσες μπανάνας με φυστικοβούτυρο και καραμέλα

Υλικά:

  • 2 βιολογικές μπανάνες
  • 1/3 φλιτζάνι vegan φυστικοβούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού vegan λιωμένη καραμέλα
  • Αλάτι
  • 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
  • 2 1/3 φλιτζάνια κομματάκια μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση:

1. Κόψε τις μπανάνες σε στοργγυλά κομμάτια και βάλ' τες σε ένα ταψί.
2. Ανακάτεψε το φυστικοβούτυρο, το αλάτι, τα θρυμματισμένα φιστίκια και τη λιωμένη καραμέλα και στη συνέχεια περίχυσε το μείγμα πάνω από ις μπανάνες.
3. Βάλε το ταψί στην κατάψυξη για μία ώρα.
4. Λιώσε τα κομματάκια σοκολάτας μαζί με το λάδι καρύδας και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βούτα κάθε μπουκιά παγωμένης μπανάνας μέχρι να καλυφθεί πλήρως με σοκολάτα.
5. Βάλε το ταψί στο ψυγείο για 10 λεπτά και απόλαυσε.

Cover photo: @fvlyacelik