Η σοκολατένια πουτίγκα που θα κάνει πιο γλυκό το καλοκαίρι σου

Η σοκολατένια πουτίγκα που θα κάνει πιο γλυκό το καλοκαίρι σου

Αν βαρέθηκες το παγωτό, δοκίμασε να φτιάξεις αυτό το απολαυστικό γλύκισμα.

Το καλοκαίρι η θερμοκρασία φτάνει στα ύψη και όλες αναζητούμε ένα δροσιστικό γλυκό που θα απογειώσει τον ουρανίσκο μας. Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας, έχεις κάθε λόγο να διαβάσεις αυτό το κείμενο.

Η σοκολατένια πουτίγκα είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο νόστιμα, κρεμώδη γλυκά που όλες θα θέλαμε να έχουμε στο ψυγείο μας. Με λίγη προσπάθεια μπορείς να την φτιάξεις εύκολα στο σπίτι, με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου. Εμείς σήμερα βρήκαμε την πιο απλή, δοκιμασμένη συνταγή, που αξίζει να δοκιμάσεις.

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ψητό καλαμπόκι

Η απόλυτη σοκολατένια πουτίγκα- Πώς θα την φτιάξεις

Υλικά: 130 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
125 γρ. βούτυρο
3 αβγά
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση: Ξεκινάμε βάζοντας τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ με τη βοήθεια ενός σύρματος χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

https://www.instagram.com/p/CfRZw5loIPv

Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και του βουτύρου στο μπολ με τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε 4 ατομικά φορμάκια για σουφλέ τα οποία τα έχουμε αλείψει με βούτυρο και τα έχουμε πασπαλίσει με κακάο. Για τις συνταγές που έχουν μέσα σοκολάτα ή κακάο χρησιμοποιούμε κακάο για το αλευροβουτύρωμα για να μην πάρει άσχημο χρώμα το κέικ ή η κρέμα μας και φαίνεται βρώμικο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς αλλά σιγουρευόμαστε ότι έφτασε στην θερμοκρασία πριν βάλουμε μέσα τα γλυκά μας. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να έχει γίνει μια κρούστα, και το γύρω γύρω από το γλυκό μας να είναι ψημένο και σερβίρουμε. Σερβίρουμε αμέσως μαζί με λίγη κρύα κρέμα.

Πηγή κεντρικής: a.la.seupa