Εκτός του οίκου Alexander McQueen η Sarah Burton μετά από 13 χρόνια στη θέση της creative director

Ναταλία Κατσακιώρη
Εκτός του οίκου Alexander McQueen η Sarah Burton μετά από 13 χρόνια στη θέση της creative director

(AP Photo/Zacharie Scheurer)

Zacharie Scheurer

Τα νέα ανακοινώθηκαν εχθές το βράδυ με τον κόσμο της μόδας να βλέπει άλλη μια μεγάλη έξοδο.

Τις τελευταίες δύο σεζόν, δηλαδή περίπου μέσα σε ένα χρόνο, έχουμε δει πολλές αλλαγές, αποχωρήσεις και μεταγραφές, πράγμα που μαρτυρά και τα καινούργια πράγματα που πρέπει να περιμένουμε μέσα σε τόσο μεγάλη κινητικότητα. Εχθές, λοιπόν, ανακοινώθηκε και η έξοδος της Sarah Burton από τον οίκο Alexander McQueen μετά από 13 χρόνια στη θέση της creative director. Η ίδια η Burton έχει συνολικά 26 χρόνια που βρίσκεται στο δυναμικό του οίκου, αφού υπήρξε το δεξί χέρι του Lee Alexander McQueen και ήταν εκείνη που κλήθηκε να συνεχίσει το έργο του αμέσως μετά τον τραγικό του θάνατο, το 2010.

Britain Alexander McQueen

(AP Photo/Jonathan Short, File)

JPS

Η Sarah Burton αποφοίτησε από το τμήμα σχεδίου μόδας του Central Saint Martins και ξεκίνησε το 1996 να εργάζεται στο πλευρό του Lee, κάνοντας την πρακτική της. Ήταν εκείνη που στήριξε το έργο του και την εκκεντρική ιδιοφυΐα του Lee, έμαθε κοντά του τον συγκλονιστικό τρόπο με τον οποίο ο κορυφαίος σχεδιαστής μπορούσε να δημιουργήσει ένα κανονικό haute couture item με ανατρεπτικά υλικά, αλλά και το πώς να ακολουθεί το σκοτεινό του όραμα, καταφέρνοντας να το διατηρήσει ακόμη ως κεντρικό πνεύμα σε κάθε μία συλλογή που μας παρουσίασε στο catwalk. Την τελευταία collection της Sarah Burton για τον οίκο McQueen θα τη δούμε στο Παρίσι μετά από λίγες μέρες στο επερχόμενο fashion week.

Τα trends που ξεχώρισαν στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης -Τα καλύτερα items των τελευταίων shows

H Sarah Burton αποχωρεί από τον οίκο Alexander McQueen μετά από 13 χρόνια.

Όπως φαίνεται, μιλάμε για ένα συναινετικό διαζύγιο, μιας και η ίδια η Burton έχει ολοκληρώσει σίγουρα τον κύκλο της δημιουργικά. Αυτό τουλάχιστον μπορεί να συμπεράνει κανείς από τη δήλωσή της.

https://www.instagram.com/p/CxDrReeNZVf/

«Είμαι τόσο περήφανη για όλα όσα έχω κάνει και για την απίστευτη ομάδα μου στον Alexander McQueen. Είναι η οικογένειά μου και αυτό είναι το σπίτι μου τα τελευταία 26 χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τον Francois-Henri Pinault που πίστεψε σε εμένα και μου πρόσφερε αυτή την καταπληκτική ευκαιρία. Πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Lee Alexander McQueen. Μου έμαθε τόσα πολλά και του είμαι αιώνια ευγνώμων. Ανυπομονώ για το μέλλον και το επόμενο κεφάλαιο μου και θα κουβαλάω πάντα αυτόν τον πολύτιμο χρόνο μαζί μου».

Met Costume Gala

(AP Photo/Peter Kramer)

Τα ονόματα της αντικατάστασης της δεν έχουν ακόμη συζητηθεί στo χώρο, αφού θα είναι η πρώτη φορά που ένας οίκος σαν τον Alexander McQueen θα φέρει στο τιμόνι του έναν άνθρωπο που δεν θα είναι από τη στενή ομάδα του ίδιου του Lee. Μένει να δούμε τη συνέχεια και τη νέα επιλογή του ομίλου Kering, που κάτι μας λέει ότι θα ταράξει τα νερά.