Mary Katrantzou: Έγινε η πρώτη creative director των leather goods και accessories του οίκου Bulgari

Ναταλία Κατσακιώρη
Mary Katrantzou: Έγινε η πρώτη creative director των leather goods και accessories του οίκου Bulgari
Courtesy of Press Office

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια προχώρησε ένα βήμα παραπέρα τη συνεργασία της με τον κορυφαίο οίκο κοσμημάτων.

Αλλαγές και μεγάλες ανακοινώσεις στον κόσμο της μόδας μέσα σε μια χρονιά που έχει φέρει τα πάνω κάτω στο διεθνές σκηνικό. Μόνο που αυτή τη φορά τα νέα αφορούν ένα πρόσωπο από τη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα τη Mary Katrantzou, η οποία όπως ανακοινώθηκε και επίσημα μέσω του Vogue Runway θα είναι η πρώτη creative director του οίκου Bulgari στις κατηγορίες των «leather goods and accessories», όπως αναφέρει η σχετική δημοσίευση με ένα post στο Instagram. Kαι κάπως έτσι ένα από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής μόδας, που είχε δείξει εξαρχής τις ικανότητες και το όραμά της, μπαίνει σε ένα νέο κεφάλαιο.

Είναι γεγονός! Ο Alessandro Michele είναι ο νέος creative director του Valentino

https://www.instagram.com/p/C5QKBzsRwKZ/

«Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και οι διπλές ελληνορωμαϊκές ρίζες της BVLGARI έπαιξαν αναπόσπαστο ρόλο στη διαμόρφωση μου ως σχεδιάστρια. Πάντα εμπνεόμουν από τους σχεδιαστικούς κώδικες και τον συγκρητισμό του BVLGARI, την κυριαρχία στα χρώματα και το βάθος της αφήγησης. Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι η πρώτη creative director του οίκου Bulgari στις κατηγορίες των «leather goods and accessories, οδηγώντας το δημιουργικό όραμα για αυτό το νέο κεφάλαιο και αναδεικνύοντας την καθημερινή ζωή σε μια μορφή τέχνης,» δήλωσε η ίδια.

https://www.instagram.com/p/C5QYz4-LPMJ/

H Mary Katrantzou αναλαμβάνει νέο ρόλο στον οίκο Bulgari.

Γεννημένη στην Ελλάδα, έχοντας εδώ και χρόνια την έδρα του οίκου που φέρει το όνομά της στο Λονδίνο, αποφοίτησε από το Central Saint Martins και ξεχώρισε εξαρχής για τις περίτεχνες δημιουργίες της και τα μαγικά της prints. Όλα όσα ακολούθησαν, λοιπόν, δεν ήταν καθόλου τυχαία με την ίδια να συμμετέχει σε διεθνή fashion weeks και να γίνεται αγαπημένη πολλών stars του Hollywood, οι οποίες επέλεξαν μία από τις δημιουργίες της για το κόκκινο χαλί. Ανάμεσά τους η Cate Blanchett και η Keira Knightley.

https://www.instagram.com/p/CN2CRP0LKMs/

Aν και η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήταν σίγουρα μία έκπληξη για όλους, αποτελεί τη συνέχεια της εξαιρετικής της συνεργασίας με τον οίκο Bulgari, η οποία μετράει ήδη αρκετά χρόνια. Η Mary Katrantzou έχει αναδημιουργήσει την Serpenti Metamorphosis bag, παρουσιάζοντας μοναδικής αισθητικής luxury bags, οι οποίες κατάφεραν να συνδυάσουν την ιστορία ενός τόσο μεγάλου οίκου όπως ο Bulgari με το δικό της προσωπικό όραμα και τα signature, ανάγλυφα κεντήματα που σχεδίασε για αυτούς.

https://www.instagram.com/p/COvIUqGLqDL/

Το άρωμα Bulgari Omnia by Mary Katranztou ακολούθησε, με την τελική ανακοίνωση σήμερα να επισημοποιεί τη συνεργασία της κορυφαίας Ελληνίδας σχεδιάστριας με τον ιταλικό οίκο. ««Πότε αλλάζει κάτι από το να θεωρείται απλώς όμορφο μέχρι να γίνει λειτουργικό, και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς σε αυτόν τον ενδιάμεσο χώρο;», αναρτιέται η ίδια και εμείς περιμένουμε να δούμε την απάντησή της στην πράξη.

Καλό μήνα με το μεγαλύτερο trend report της άνοιξης -Αναλυτικά όλες οι κορυφαίες τάσεις της σεζόν

Mary-Katrantzou-PO-RS20-0030.jpg