Το μικρό μαύρο φόρεμα γίνεται άσπρο και ήταν το item που κυριάρχησε στις συλλογές του NYFW

Ναταλία Κατσακιώρη
Το μικρό μαύρο φόρεμα γίνεται άσπρο και ήταν το item που κυριάρχησε στις συλλογές του NYFW
Monic/Courtesy of Proenza Schouler

Ήρθε το τέλος του little black dress;

To τέλος του δεν ήρθε σίγουρα, γιατί τα ιερά και τα όσια της μόδας δύσκολα κλονίζονται. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα item που θα έχει αγαπηθεί όσο λίγα και έχει κατακλύσει -κυριολεκτικά- τη ζωή μας, μιας και δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει ένα μικρό μαύρο φόρεμα ή και περισσότερα στη ντουλάπα της. Είναι επίσης μεταξύ άλλων και ένα item που κολακεύει κατεξοχήν όλους τους σωματότυπους και μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε πιο κομψές. Οπότε σίγουρα δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για το τέλος τους. Ίσως, όμως, για μια προσωρινή αντικατάσταση.

Altuzarra-PO-S24-007.jpg

Altuzarra

Πάντα τα καλοκαίρια έχουμε μια αγάπη στα ανοιχτόχρωμα χρώματα, οπότε φυσικά και περιμένουμε να δούμε το λευκό στις νέες συλλογές των αγαπημένων μας designers για την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2024. Αλλά αυτή τη φορά, η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης που ήρθε πρώτη να μας βάλει για λίγο στο κλίμα της επόμενης θερινής σεζόν, αποθέωσε το λευκό φόρεμα. Και μάλιστα σε διάφορες μορφές: από το κλασικό shirt dress και το κλασικό φόρεμα με δαντέλα, μέχρι τα ιδιαίτερα, αρχαιοελληνικά πατρόν, που ανήκουν ξεκάθαρα στο καλοκαίρι.

1694523632498-488737722-Kors-S24-001.jpg

Michael Kors

Little «white» dress: Είναι το επόμενο hero piece;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ναι και μπορώ να πω ότι ήδη από το καλοκαίρι που μόλις αφήσαμε πίσω μας έχουμε το νέο νικητή της καρδιάς μας: το λευκό φόρεμα. Σαν χρώμα από μόνο του το λευκό έχει την ιδιότητα να κάνει αυτόματα elegant τα πάντα και να λειτουργεί ακριβώς όπως και το μαύρο. Μόνο που είναι πιο πρωτότυπο, πιο φρέσκο, πιο δυνατό και τραβάει αμέσως το βλέμμα. Μπορεί τα shows που βλέπουμε τώρα να αναφέρονται φυσικά στην ερχόμενη άνοιξη, κάτι που τώρα μοιάζει πολύ μακρινό, αλλά έχε στο μυαλό σου ότι μιλάμε για μία από τις τάσεις που μπορείς να φορέσεις από τώρα.

Στο show SS24 του Michael Kors απολαύσαμε το ανοιξιάτικο mood και το λαμπερό front row

Prabal-Gurung-S24-022.jpg

Prabal Gurung

Αξιοποίησε το inspo των catwalks και βρες από τώρα το λυεκό φόρεμα που θα συνδυάσεις με πολύχρωμα αξεσουάρ, κάνοντας εντυπωσιακές εμφανίσεις μέσα στο φθινόπωρο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο chic από ένα little white dress με ένα oversized, μαύρο, μάλλινο παλτό μέσα στο χειμώνα.

Το λευκό φόρεμα στα catwalks: