New York Fashion Week: Τα highlights από τα shows των Carolina Herrera, Dion Lee και Gabriela Hearst

Ναταλία Κατσακιώρη
New York Fashion Week: Τα highlights από τα shows των Carolina Herrera, Dion Lee και Gabriela Hearst

Τρία άκρως ενδιαφέροντα shows, με πολύ διαφορετικό vibe οδηγούν την Εβδομάδα Μόδας στο τέλος της.

Συνεχίζουμε τα day to day reports μας για την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, που ολοκληρώνεται σήμερα με τα τελευταία shows της Spring/Summer 2024 season. Εχθές είχαμε τρεις αγαπημένους οίκους, τρεις μοναδικούς designers που παρουσίασαν είναι η αλήθεια τρεις πολύ διαφορετικές συλλογές στο catwalk, θυμίζοντάς μας την ομορφιά της διαφορετικότητας και στη δημιουργία. Dion Lee, Carolina Herrera και Gabriela Hearst παρουσίασαν τα shows τους και παρακάτω έχουμε τις καλύτερες στιγμές τους που αξίζει να δούμε και να αναλύσουμε. Γιατί ο κόσμος της μόδας αγαπά πολύ την ανάλυση.

Το μικρό μαύρο φόρεμα γίνεται άσπρο και ήταν το item που κυριάρχησε στις συλλογές του NYFW

Τα sexy uniforms του Dion Lee.

Από το πρώτο look που είδαμε στο catwalk έδωσε αμέσως τον παλμό της νέας συλλογής του Dion Lee. Ένα λευκό πουκάμισο χωρίς παντελόνι, ένα στενό σακάκι που τονίζει τη μέση και ένα ζευγάρι δερμάτινες μπότες, που μοιάζει να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας. Δυνατό, ξεκάθαρα γυναικείο, με 90s αναφορές στο πατρόν του και μεταλλικές λεπτομέρειες από πραγματικά εργαλεία, πάνω στα ρούχα. Ναι καλά άκουσες, κανονικά εργαλεία.

Dion-Lee-S24-049.jpg
Dion-Lee-S24-001.jpg

Πολλά από τα looks που είδαμε στο show του Lee είχαν την ίδια ακριβώς μορφή με έναν σύγχρονο τρόπο να μεταφέρουμε τις στολές εργασίας σε ένα κομψό ready to wear σύνολο, χωρίς να μοιάζουμε με καρικατούρες. Όλα τα υπόλοιπα outfits του Dion Lee ήταν απόλυτα sexy και πολύ-πολύ edgy με διάφανες δαντέλες, κορσέδες, μεταλλικά υλικά και ζαρτιέρες να φοριούνται πάνω από σιλουέτες που θυμίζουν κρενολίνο. Άλλο ένα catwalk δηλαδή με έμπνευση από την Vivienne Westwodd.

Η Carolina Herrera παραμένει ο οίκος της απόλυτης κομψότητας.

O Wes Gordon έχιε κερδίσει το στοίχημα με την αμερικάνικη μόδα. Εδώ και πέντε χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι του οίκου Carolina Herrera, διατηρώντας όλο το sophisticated elegance των νεοϋορκέζικων σαλονιών χωρίς να γίνεται ωστόσο πληκτικός ή αναμενόμενος.

Herrera-S24-017.jpg

Εκτός από τα υπέροχα florals που θέλουμε να βλέπουμε κάθε άνοιξη στην παλέτα του οίκου, φέτος είδαμε και ιδιαίτερα sculptured φορέματα, δαντελένιες διάφανες φούστες και bra tops σε matching αποχρώσεις, καυτά σορτσάκια και φορέματα συνδυασμένα με blazers σε total colors outfits.

Herrera-S24-004.jpg

Gabriela Hearst: Η ηθική μόδα στα καλύτερά της.

Η τελευταία της συλλογή για τον οίκο Chloé έρχεται σε λίγες μέρες στο Παρίσι. Η γυναίκα που έβαλε στο χάρτι και πάλι τον κορυφαίο γαλλικό οίκο, αλλάζοντας εντελώς το mindset και ταυτίζοντάς τον με τη βιωσιμότητα και την οικολογία, θα συνεχίσει την πορεία της μέσα από το προσωπικό της brand. Και η αλήθεια είναι ότι αυτί περιμέναμε.

https://www.instagram.com/reel/CxGcUoDrDVk/

Τα μονόχρωμα φορέματα της Gabriela Hearst ήταν και πάλι εκεί, τα υπέροχα παλτό της με οικολογικό μαλλί, τα tailored σύνολα σε λευκό της κρέμας, τα πόντσο από η Βολιβία, αλλά και τα δερμάτινα items που έχουν γίνει πλέον σήμα κατατεθέν της, παρόλο που είναι μια σχεδιάστρια που ζει και δημιουργεί μέσα στα πλαίσια του ethical fashion. Αλλά πέρα και πάνω από όλα η Hearst παραμένει μια σχεδιάστρια που μοιάζει να μιλάει από και προς τις γυναίκες, μία σπάνια ικανότητα που ίσως μόνο η Isabel Marant είχε επιδείξει μέχρι αυτή τη στιγμή.