Hair Hacks! 5 tips για να μακρύνουν τα μαλλιά σου γρήγορα και φυσικά

Ευαγγελία Αλπίδου
Hair Hacks! 5 tips για να μακρύνουν τα μαλλιά σου γρήγορα και φυσικά
Matteo Scarpellini/launchmetrics.com/spotlight

Ίσως να φταίει το γονίδιο, ίσως να ακολουθείς λάθος hair care routine, ίσως πάλι, λάθος προϊόντα για το τριχωτό της κεφαλής. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα...

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να επικρατούν παντού τα κοντά μαλλιά, τόσο στις πασαρέλες όσο και στις street styles εμφανίσεις των It girls, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα πλούσια και μακριά μαλλιά δεν είναι επιθυμία και λαχτάρα της κάθε γυναίκας. Για παράδειγμα, εγώ που έχω τα τελευταία 5 χρόνια καρέ μαλλιά, θαυμάζω τις γυναίκες που έχουν μακριά και λαμπερά μαλλιά, γιατί απαιτούν αρκετή περιποίηση και φροντίδα στην καθημερινότητά.

Ο κότσος της Sofia Richie είναι ιδανικός για τις ημέρες που δεν έχεις όρεξη για hair styling

Άλλες πάλι γυναίκες, ενώ προσπαθούν να μακρύνουν τα μαλλιά τους, δεν βλέπουν γρήγορα τα αποτελέσματα που επιθυμούν, απογοητεύονται και στη συνέχεια κόβουν τα μαλλιά τους αρκετά κοντά, ξεκινώντας πάλι από την αρχή... Τι είναι αυτό που ευθύνεται στην πραγματικότητα; Ίσως να φταίει το γονίδιο, ίσως να ακολουθείς λάθος hair care routine, ίσως πάλι, λάθος προϊόντα για το τριχωτό της κεφαλής. Ήρθε η στιγμή όμως, να αποκτήσεις τα μαλλιά των ονείρων σου, πιο υγιή, πιο μακριά και πιο λαμπερά από ποτέ!

Givenchy-clp-S23-001.jpg

Ρίξε μία ματιά στα παρακάτω tips και που ξέρεις μπορεί να συνειδητοποιήσεις, ότι κάτι δεν έκανες σωστά όλον αυτόν τον καιρό.

Κάνε ένα refresh στις άκρες των μαλλιών σου

Πολλές γυναίκες θεωρούν, ότι αν δεν κόβουν τα μαλλιά τους θα μακρύνουν πιο γρήγορα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Οι άκρες των μαλλιών έχουν ανάγκη κάθε 8 εβδομάδες από ένα φρεσκάρισμα. Αν δεν εντάξεις το κούρεμα στην ρουτίνα των μαλλιών σου, η τρίχα συνεχώς (ειδικά αν χρησιμοποιείς θερμαντικά εργαλεία) θα σπάει με αποτέλεσμα να μην βλέπεις καμία διαφορά στο μήκος των μαλλιών σου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό step που πρέπει να προσθέσεις στην hair care routine.

Χρησιμοποίησε ειδικό shampoo & conditioner

Εξίσου σημαντικό είναι να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα σαμπουάν και conditioner, τα οποία θα καλύπτουν τις ανάγκες των μαλλιών σου. Τα προϊόντα που χρησιμοποιείς πρέπει να χαρίζουν ενυδάτωση στα μαλλιά, απομακρύνοντας την ξηρότητα. Τα ξηρά μαλλιά έχουν ως συνέπεια να σπάνε ακόμα πιο εύκολα με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η προσπάθεια στο να μακρύνεις τα μαλλιά σου.

Υγιή τριχωτό κεφαλής = Υγιή μαλλιά

Νομίζω πως το συγκεκριμένο step είναι πολύ κατανοητό! Η τακτική απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής είναι το κλειδί για υγιή μαλλιά. Οι θύλακες του τριχωτού της κεφαλής πρέπει να αναπνέουν σωστά, έτσι ώστε να μπορεί η τρίχα να αναπτύσσεται και σωστά. Η σκόνη και τα νεκρά κύτταρα φράζουν τους θύλακες με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η ανάπτυξη των μαλλιών, να παρατηρείται αραίωση, αλλά και σπάσιμο της τρίχας.

Προϊόντα μαλλιών πλούσια σε πρωτεΐνη

Απέφυγε στην hair care routine, προϊόντα με σιλικόνη και βαριά έλαια. Παρόλο που κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται υπέροχα, τα αφυδατώνουν και καταστρέφουν την τρίχα σε βάθος χρόνου. Αν χρησιμοποιείς θερμαντικά εργαλεία πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετείς πρώτα θερμοπροστατευτικά σπρέι, για να μειώσεις τις πιθανότητες καταστροφής της τρίχας. Χρησιμοποίησε προϊόντα με κερατίνη και αμινοξέα, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βοηθούν στην θρέψη καιστην επανόρθωση.

Celia-Kritharioti-HC-bks-F23-013.jpg

Διατροφή

Τέλος, η διατροφή είναι επίσης άλλος ένας σημαντικός παράγοντας που παίζει ρόλο στην υγεία των μαλλιών. Τα μαλλιά χρειάζονται τόσο τους υδατάνθρακες όσο και τις πρωτεΐνες. Τα μαλλιά είναι 3% νερό και 97% πρωτεΐνη, γι' αυτό αν ακολουθήσεις μία διατροφή χωρίς πρωτεΐνη θα έχει σίγουρα επιπτώσεις στα μαλλιά σου. Η διατροφή σου πρέπει να αποτελείται από κοτόπουλο, ψάρι, αυγά, όσο και από μπρόκολο, πορτοκάλι, ακτινίδια τα οποία περιέχουν Vitamin C. Θα χρειαστείς επίσης, τροφές με άφθονο σίδηρο, ωμέγα 3 και 6, ενώ η Vitamin B12 βοηθάει στην παραγωγή νέων τριχοθυλακίων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ακολουθήσεις όλα τα παραπάνω, δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου! Τα μαλλιά σου θα σφύζουν από υγεία και ζωντάνια, ενώ θα έχουν μακρύνουν με τον πιο σωστό και φυσικό τρόπο.