Short hair don't care! 3 styling tips που θα σε κάνουν να κόψεις τα μαλλιά σου καρέ

Ευαγγελία Αλπίδου

Είτε έχεις λεπτή τρίχα είτε χοντρή, είτε πυκνά είτε αραιά μαλλιά, αν ακολουθήσεις τα σωστά styling tips, το καρέ σου θα είναι στέκεται ακριβώς όπως το θες. 

Εγώ είμαι από τις κοπέλες που ορκίζονται στα καρέ μαλλιά. Τα έχω υιοθετήσει στην εμφάνισή μου τα τελευταία 5 χρόνια. Και η αλήθεια είναι πώς δεν τα αλλάζω με κανένα άλλο κούρεμα! Είναι κομψά, διαχρονικά και χαρίζουν σε κάθε εμφάνιση ένα σοφιστικέ αέρα βγαλμένο από το Παρίσι. Παρόλο που είναι ένα κούρεμα που αρέσει στις περισσότερες γυναίκες, λίγες το τολμούν στα εμφάνισή τους.

Τα short hair δεν είναι το ίδιο εύκολα με τα μακριά μαλλιά. Θέλουν ιδιαίτερο styling, για να μπορούν να αναδειχθούν οι ίσιες αυστηρές άκρες. Είτε όμως έχεις λεπτή τρίχα είτε χοντρή, είτε πυκνά είτε αραιά μαλλιά, αν ακολουθήσεις τα σωστά styling tips, το καρέ σου θα είναι στέκεται ακριβώς όπως το θες. Σε κάθε περίπτωση, τα καρέ μαλλιά κερδίζουν πάντα το ενδιαφέρον. Αν έχεις αδυναμία στη αισθητική των '90s, τότε είναι ξεκάθαρα αυτό που ψάχνεις για να ανανεώσεις την εμφάνισή σου, με την νέα σεζόν.

hoskelsa_333893198_926901675154491_6934134568015352694_n.jpg

@hoskelsa

Δημιούργησε extra όγκο

Τα καρέ μαλλιά θέλουν όγκο! Αν έχεις λεπτή τρίχα, τα layers θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις στρώσεις, οι οποίες θα κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται πυκνά, ενώ ένα hair spray για extra όγκο θα τονώσει το σχήμα. Επιπλέον, αν έχεις λεπτή τρίχα, αντί να επιλέξεις να κάνεις τα μαλλιά σου ίσια, επίλεξε ένα wavy hairstyle, το οποίο θα χαρίσει extra volume στο καρέ σου. Για να μην χρησιμοποιείς συνεχώς θερμαντικά εργαλεία, μπορείς το βράδυ μετά το ντους σου να κάνεις μερικές κοτσίδες, οι οποίες την επόμενη μέρα θα κάνουν τα μαλλιά σου, κυματιστά.

haileybieber_330441513_5851356521614156_481098075899690061_n.jpg

@haileybieber

Χρησιμοποίησε λοσιόν για να δώσεις σχήμα

Από την άλλη, αν τα μαλλιά σου είναι πυκνά και ατίθασα. Χρησιμοποίησε την ώρα του ντους κρέμες μαλλιών και μάσκες, οι οποίες θα σου χαρίσουν λεία και μεταξένια μαλλιά, ενώ θα τιθασεύσουν τον όγκο. Τα leave in conditioner και τα λαδάκια μαλλιών μετά το μπάνιο, αλλά πριν και μετά το hair styling είναι το κλειδί για να δώσεις το τελικό σχήμα στο καρέ σου.

Πες αντίο στο φριζάρισμα

Φριζάρουν τα μαλλιά σου; Μήπως δεν κάνεις κάτι σωστά; Είναι σημαντικό να προσέξεις τα μαλλιά σου από την ώρα που θα βγεις από το ντους. Το πώς θα τα στεγνώσεις με την πετσέτα, πώς θα τα χτενίσεις και τι προϊόντα θα χρησιμοποιήσεις στο styling, είναι μερικοί παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο. Απέφυγε τις απότομες κινήσεις, χρησιμοποίησε προϊόντα κατά του φριζαρίσματος και όσο μπορείς μείωσε τα θερμαντικά εργαλεία από την καθημερινότητά σου.

Τα καρέ μαλλιά ήρθαν για να μείνουν! Μήπως είναι η ώρα να το ξανά σκεφτείς;